به گزارش خبرنگار دفاعپرس از اراک، «مجتبی صدیقی» کارشناس مسائل سیاسی در نشست تخصصی با موضوع روز جمهوری اسلامی ایران که به مناسبت 12 فرورین در خبرگزاری دفاع مقدس اراک با حضور حسین رجبی از کارشناسان مسائل سیاسی برگزار شد، اظهار داشت: 12 فروردین جزو روزهایی است که در نگاه دینی به آن یوم الله می گوییم.
وی با اشاره به اینکه بعضی از روزها در جبهه مومنین روزهای خاصی هستند که اتفاقات بزرگی در این روزها در راستای اهداف جبهه مومنان رقم خورده و منشأ تحولات بزرگی شده است، افزود: 50 روز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در 12 فروردین سال 58 برگ زرینی دیگری در تاریخ کشور به ثبت رسید که از نظر اهمیت و جایگاه در حد و اندازه 22 بهمن 57 است و اگر 22 بهمن را روز پیروزی انقلاب اسلامی بدانیم، روز 12 فروردین هم روز نظام سازی انقلاب اسلامی است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در روز 22 بهمن هنگامی که سیل حرکت مردمی اتفاق افتاد، ساختارها و تشکیلات پهلوی دچار فروپاشی شد، ادامه داد: 12 فروردین روزی بود که حضرت امام خمینی (ره) با یک تدبیر ویژه، اجازه ندادند که جریانات و گروه های مختلف با مصادره انقلاب در اصل حرکت انقلاب ایجاد انحراف کنند.
وی بیان کرد: از همان روز برخی جریانات سیاسی از جمله مارکسیستی، توده ای ها، کمونیستی و... با چالش حکومت جمهوری دموکراتیک و جمهوری خلق دموکراتیک، قصد مقابله با انقلاب را داشتند ولی با جمله معروف حضرت امام خمینی (ره) که فرمودند «جمهوری اسلامی نه یک کلمه بیشتر و نه کمتر» مواجه شدند.
صدیقی ادامه داد: در یک اتفاق بی نظیر برای یک انقلاب نوپا که کمتر از دو ماه به پیروزی رسیده بود و در کشوری که هیچ سابقه مردم سالاری نداشت، حضرت امام خمینی (ره) جریان انقلابی را وارد یک کانالی کردند که برای اولین بار به معنای واقعی رأی مردم موضوعیت پیدا کرد و رفراندوم یا همه پرسی عمومی برگزار شد و جمهوری اسلامی شکل گرفت.
وی با بیان اینکه جریانات چپ نگاهشان ساختار سازی مبتنی بر تفکر مارکسیستی بود و جریانات ملی مذهبی در ابتدا قائل به سلطنت مشروطه بودند و بعدا که جمهوری اسلامی پیروز شد به این سمت رفتند که یک حکومت لیبرال را در کشور ایجاد کنند، خاطر نشان کرد: هنر حضرت امام خمینی (ره) این بود که در همان روزهای اول به جریانات انحرافی اجازه دخالت ندادند و اصل حرکت را از کانال اسلام خارج نکردند و تأکیدشان این بود که جمهوری اسلامی نگاهش عدم ورود به این مسائل انحرافی است.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه روز 12 فروردین روز نظام سازی است و این نظام سازی در قالب عبارت دو کلمه ای جمهوری اسلامی خلاصه شده است، خاطر نشان کرد: می توان گفت یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی موضوعیت پیدا کردن و جایگاه یافتن مردم در اداره جامعه است که تا سال 57 در هیچ برهه ای نداریم که مردم نقش تعیین کننده ای در اداره جامعه داشته باشند.
وی با بیان اینکه یکی از آرمان های انقلاب اسلامی ایجاد مردم سالاری دینی و ساختن قالبی برای اداره جامعه بود، گفت: نظام اسلامی در صدد بود این قالب هم اقتضائات زمانی دنیای مدرن و هنجارهای سیاسی دنیای مدرن را که مبتنی بر تفکر اداره دموکراتیکی جامعه دینی است پیاده کند و هم نگاه دینی را توأمان با مردم سالاری پیوند زند و اساس انقلاب اسلامی را تشکیل می دهد.
این مقام مسئول به شرط پایداری انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: شرطی که حضور مردم باعث پیروزی انقلاب شد و این شرط یعنی اینکه انقلاب اسلامی تنها برای سرنگونی رژیم پهلوی و پیروزی انقلاب از مردم استفاده نکرد، بلکه امام تفکر اداره جامعه بر اساس اسلام را در قالب مردم سالاری پیاده کرد، بطوری که مردم در اداره جامعه، قانونگذاری و انتخاب حاکمان نقش داشته باشند.
وی یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی را حضور آگاهانه و مشتاقانه مردم در صحنه دانست و گفتک انقلاب اسلامی موفق شدیم نظامی را ایجاد کنیم که در آن نقش مردم شان تزئینی نیست و بازیچه حاکمیت نیستند، و خودشان حاکمیت را به معنای واقعی تعیین می کنند.
صدیقی اضافه کرد: سند این ادعا هم این است که در این چهل سال به طور میانگین هر سال یک انتخابات برگزار شده و تمام جریانات سیاسی در درون جمهوری اسلامی هم موفق شدند در برخی از این انتخابات ها کاندیداهای مورد نظر خودشان را حمایت کنند.
وی با اشاره به اینکه تغییر و گردش سلیقه های سیاسی در شکل گیری قوای مقننه و مجریه در جمهوری اسلامی به طور کامل محقق شده است، گفت: اینکه این موضوع در گام دوم و ادامه مسیر انقلاب اسلامی چه جایگاهی می تواند داشته باشد، باید از این منظر نگاه کنیم که اگر انقلاب اسلامی بخواهد به آرمان های و اهداف اصلی خود که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر به صراحت اشاره کردند و آن هم آماده شدن و زمینه سازی حکومت حضرت مهدی (عج) است، برسد همچنان نیازمند این هستیم که مردم در تمام صحنهها حضور داشته باشند.
این مقام مسئول ادامه داد: ملت ایران همانطور که در دفاع مقدس نقش آفرینی کردند باید درحوزه جنگ اقتصادی، تهاجم فرهنگی، ساخت دولت اسلامی و تحریم ها حضور فعال داشته باشند و این مردم هستند که انقلاب را از این مقاطع حساس عبور می دهند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در صحنه بودن مردم در مقاطع مختلف انقلاب منجر به پیدایش حکومتی در شأن اسلام شده، افزود: به طور کلی انقلاب اسلامی یک پیوند اساسی و نقش آفرینی جدی از حضور مردم دارد و این نقش آفرینی مردم تا جایی که وجود داشته باشد و تا جایی که سلامت خودش را حفظ کند تا جریانات فاسد قدرت نتوانند این نقش را تحت تأثیر قرار دهند و اگر این مسیر همانگونه ادامه پیدا کند ما می توانیم مطمئن باشیم در گام دوم انقلاب هم می توانیم باعث پیشبرد اهداف باشیم.
انتهای پیام/