به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس به نقل از الف، یک کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه جی۷ به دنبال ایرانهراسی است و اروپاییها برجام را نقض کردند، اظهار داشت: دولت و وزارتخارجه باید از تمام حوزههای کشور صیانت کند و مطالبات هستهای، موقعیاتهای منطقهای و انقلابی، قدرت دفاعی را با توجه به شرایط حاضر افزایش دهد و غربیها را با اقدامات خود وادار به تمکین از قدرت هستهای کشور کنند.
نشست گروه جی هفت با حضور وزای خارجه کشورهای آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، کانادا و مقام دوم وزارت امور خارجه آمریکا (جان سولیوان) و همچنین فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در شهر دینارد واقع در سنت مالو فرانسه برگزار شد که با انتشار بیانیهای رسمی که وزیر خارجه فرانسه آن را در صفحه توییترش منتشر کرده همراه بود.
همچنین هایکو ماس، وزیرخارجه آلمان اعلام کرد که موضوع موشکهای ایران در دستور کار نشست روز شنبه گروه هفت در فرانسه قرار داشت. وزارت امورخارجه آلمان با انتشار پیامی در صفحه رسمی خود در توییتر به نقل ازهایکو ماس، وزیر امورخارجه آلمان نوشت: ما همچنان بر این باوریم که نیازمند چارچوبی هستیم که تضمین کند ایران اورانیوم تولید نخواهد کرد.
بیانیه پایانی گروه هفت مواضع ضدایرانی بود که با هدف ایران هراسی شکل گرفت؛ در متن این بیانیه نسبت به آن چه نقش بیثباتکننده ایران در منطقه، ابراز نگرانی شده و از ایران خواسته شده که در زمینه کاهش تنشها در یمن، متوقف کردن حمایتهای نظامی، اقتصادی و سیاسی در کشورهایی مانند لبنان و سوریه، پایبندی به قطعنامههای مربوطه در شورای امنیت سازمان و جلوگیری از اشاعه مستقیم و غیرمستقیم در زمینه فعالیتهای بالستیک، پهپادها و توان موشکی خود به صورت فعالتری همکاری کند.
این ادعا در حالی مطرح میشود که چندی پیش، مدیر کل آژانس بین المللی اتمی ضمن تاکید مجدد بر تعهد ایران به برجام و توافق هستهای گفت: تکلیف پرونده موسوم به جنبههای احتمالی نظامی برنامه هستهای ایران قبلا مشخص شده و این پرونده بسته شده است.
به عقیده صاحبنظران، بیانیه گروه هفت، با هدف ایران هراسی و تضعیف جایگاه ایران در منطقه صورت گرفته است که نقض آشکار برجام از سوی اروپاییها میباشد و ایران باید در خصوص تدابیر لازم را اتخاذ کند.
در همین رابطه، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به برخی بندهای بیانیه پایانی نشست وزرای خارجه کشورهای عضو گروه هفت در فرانسه، که در آنها به موضوعاتی مرتبط با ایران پرداخته شده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران بندهای این بیانیه را که مبتنی بر اتهامات واهی و ناشی از برداشت و تفسیر نادرست از برنامه صلح آمیز هستهای، نقش منطقهای و برنامه موشکی ایران است، غیرسازنده و کاملاً یکسویه و یکجانبه ارزیابی کرده و به ویژه آن را در تناقض صریح با برجام و تعهدات سه کشور اروپایی در آن میداند.
قاسمی افزود: جای تاسف است که اعضا این گروه تحت تاثیر رفتار غیرقانونی و قلدرمآبانه آمریکا قرار گرفته و با تکرار ادعاهای ناراست علیه ایران آن هم با استفاده از ادبیاتی که خودشان هم اعتراف دارند متعلق به آنها نیست، درصدد جلب نظر و تامین خواستههای آمریکا که تنها یک عضو در بین هفت کشور عضو گروه میباشد، برآمدهاند.
در همین راستا گفتوگویی با ابوالفضل ظهرهوند یکی از کارشناسان سیاست خارجی و هستهای انجام شده است که بدین شرح است:
اظهارات اروپاییها نقض آشکار برجام است
تحلیل شما در مورد بیانیه ضدایرانی گروه هفت چیست و آیا اروپاییها برجام را به طور آشکارا نقض کردند؟
همانطور که قبلا گفتیم توافقنامه برجام صرفا هستهای بوده که بین ایران و 1+5 مورد توافق قرار گرفت و وارد فرآیند اجرایی شد و متعاقبا 1+5 نیز تعهداتی داشت که متعهد به انجام آن بودند، ولی همانطور که مشاهده کردیم آمریکا و همچنین اروپاییها زیر تعهدات خود زده و برجام را نقض کردند.
در نشست گروه هفت دیدیم که اروپاییها آشکارا برجام را نقض کرده و درخواست گزاف خود مبنی بر کاهش فعالیتهای ایران در زمینه موشکهای بالستیک را تکرار کرده و ادعا کردند که ایران با این اقدامات به بیثابتی در منطقه کمک میکند، همچنین وزیر خارجه آلمان ادعا کرده است که ما همچنان بر این باوریم که نیازمند چارچوبی هستیم که تضمین کند ایران اورانیوم تولید نخواهد کرد که این اظهارات ضد ایرانی نقض آشکار برجام است؛ چراکه در برجام موضوع غنیسازی مورد تاکید قرار گرفته و بند کلیدی به حساب میآید که ایران میتواند به غنیسازی خود ادامه دهد، اما این اظهارات نشان میدهد که اروپاییها با این اقدامات به دنبال نقض برجام هستند.
اروپاییها با چنین اظهاراتی به دنبال ایران هراسی در عرصه بین المللی هستند تا بر روی اقدامات خود سرپوش بگذارند.
کانال مالی با اروپا اجرا نشدنی و موضوعی فریبکارانه است
آیا بالاخره کانال مالی اروپا با ایران نتیجهبخش خواهد بود؟
کانال مالی اروپا با ایران را ما از همان ابتدا بارها اعلام کردیم که اجرایی شدنی نیست و موضوعی فریبکارانه از سمت غربیها به شمار میرود که چرا که دارای اشکالات زیادی است و اروپاییها هیچ وقت نمیتوانند آمریکا را کنار بگذارند، دولت باید از همان ابتدا این شناخت را در محیط بینالمللی پیدا میکرد که نباید به اروپاییها هم اعتماد کرده و مسیر اعتمادسازی را شتابزده طی میکرد و در مقابل تضمینهای محکمی در دفاع از حقوق کشور میگرفت که امروز با این برجام نافرجام روبرو نشود.
کانال مالی با اروپا هم نتیجهای نخواهد داشت؛ چراکه تاکنون هیچ اقدام و حسننیتی از سوی غربیها در این مورد ندیدهایم. به نظر بنده دولت باید درسهای گرانقیمتی از اعتماد به غرب بگیرد و به داخل متکی باشد تا دیگر شاهد چنین ضربههایی به کشور نباشیم.
دولت و وزارت خارجه باید از تمام حوزههای کشور صیانت کند
جمهوری اسلامی ایران باید چه اقدام جدی در مقابل این گزافگوییهای غربیها انجام دهد؟
بنده معتقد هستم که جمهوری اسلامی ایران باید مسیر اصلی خودش را طی کند و از 1+4 مطالبهگری جدی داشته باشد، اما این اقدامات را بدون توقف برنامههای خود انجام دهد. این موضوع همانند چک برگشته خورده میماند که باید همچنان موضوع مطالبهگری وجود داشته باشد، اما مسیر کار خود را طی کنیم.
نباید اجازه دهیم تا ایران هراسی دوباره در عرصه بینالمللی شکل بگیرد و باید مظلومیت خود را در جهان پررنگتر کنیم؛ چراکه غربیها میخواهند با ایران هراسی، اجماع ضد ایرانی را در جهان شکل دهند و خود را حق بدانند، خروج ما از برجام نیز در حال حاضر به صلاح هم نیست؛ زیرا دوباره اجماع بین المللی علیه ایران شکل گرفته و ما را مقصر اعلام میکنند.
باید تفکر انقلابی را جایگزین تفکر غربی کرد
رهبرکره شمالی از برجام درس گرفت و مانع از این شد که ترامپ سرش را کلاه بگذارد، لذا برجام درس بزرگی برای جامعه بینالمللی بود انتظار میرود تا مسوولین ما هم باید از برجامی که به فرجام رسید درس بگیرند و تفکر انقلابی و ملی را جایگزین تفکر غربی کنند تا هزینه جدیدی به کشور اضافه نشود، بلکه این هزینههای جدید را به غربیها تحمیل کنند.
دولت و وزارت خارجه باید از تمام حوزههای کشور صیانت کند و مطالبات هستهای، موقعیاتهای منطقهای و انقلابی، قدرت دفاعی را با توجه به شرایط حاضر افزایش دهد و غربیهارا با اقدامات خود وادار به تمکین از قدرت هستهای کشور کنند. به عقیده بسیاری از تحلیگران، اروپاییها و آمریکاییها با این اقدامات خود در حال فروپاشی هستند و این ایران است که به زودی شاهد فروپاشی آنها خواهد بود.
باید تمام توان خود را برای ارتقای کشور به کار بست و نباید ذرهای به اروپاییها و آمریکاییها اعتماد کرد و اینگونه اظهارات آنها ماهیت اصلی غرب را نشان میدهد.
وزارت خارجه باید در مجامع بین المللی علیه آمریکا اقدام کند
دولت و وزارت خارجه باید چه اقداماتی در مود ممانعت آمریکا از ورود کمکهای بینالمللی بشردوستانه به سیلزدگان داشته باشند
ابتدا باید بگویم که این کمکهای مالی که کشورهای غربی به سیل زدگان داشتهاند بیشتر نماد سمبلیک دارد، چراکه همانطور که سازمان هلال احمر اعلام کرد هیچ کمکی مالی از سوی کشورهای غربی به ایران نشده و همه اینها سمبلیک است، البته این نکته را باید یادآور شد که ملت ایران بینیاز بوده و احتیاجی به کمک غربیها ندارد، اما این اقدامات آمریکاییها نشانگر این است که آنها حتی تعهدات بینالمللی را زیر پا گذاشته و پایبند به اخلاق انسانی هم نیستند لذا وزارت خارجه باید در مجامع بین المللی علیه آمریکا اقدام کند.
وزارت امورخارجه باید نسبت به غربیها تغییر رویکرد بدهد و نباید امیدی به غربیها داشته باشد، همانطور که گفتیم باید تفکر انقلابی را جایگزین تفکر غربی کنند؛ لذا انتظار میرود که در مورد این اقدام آمریکا واکنش جدی نشان دهند و سکوت اختیار نکنند. معقتد هستم که تفکر لیبرالی امروز شکشت خورده است و شاهد این موضوع در فرانسه نیز هستیم.
متاسفانه پنج سال در کشور فرصت سوزی شد و تمام زمانهای خوب از دست رفت که یکی از فرصت سوزیها در سیل اخیر نیز قابل مشاهده است. آقایان پیش بینی کرده بودند که خشکسالی شدیدی رخ خواهد داد و طرح توقف کاشت محصولات کشاورزی را داده بودند که این موضوعاتی که الان شاهد آن هستیم به دلیل غفلتهایی است که صورت گرفت.
این فاجعه اخیری که پیش آمد درست است که منجر به بی خانمان شدن هموطنانمان شد، اما درسهایی را به دولتمردان آموخت تا از منابع ملی صیانت کنند و به جای امید به غربیها به فکر منافع کشور باشند.
انتهای پیام/ 112