محمدرضا واعظ مهدوی مطرح کرد؛

عدم پوشش بیمه‌ای 2 میلیون و 20 هزار خانوار در مناطق روستایی

به گفته مدیرعامل صندوق بیمه‌ی اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر بیش از 2 میلیون و 20 هزار خانوار در مناطق روستایی و عشایری شناسایی شده‌اند که فاقد هر گونه بیمه هستند.
کد خبر: ۳۴۲۵۰۸
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۳ - 17April 2019

به گزارش گروه اجتماعی دفاع‌پرس، محمدرضا واعظ مهدوی در دیدار با سعید جعفری، مدیرعامل بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با بیان این مطلب اظهار داشت: این خانوار‌ها به شدت آسیب‌پذیر هستند و در نظر داریم در سال 98 آن‌ها را بیمه کنیم که این خود می‌تواند بهانه‌ی همکاری با بیمه‌ی برکت وابسته به بنیاد برکت باشد.

وی با تأکید بر این‌که اهداف ما در صندوق بیمه‌ی اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر هم‌سو و مشترک با بنیاد برکت است، تصریح کرد: فعالیت‌های مثبت و مؤثری توسط بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در مناطق روستایی انجام شده است. طبق برآورد ما 49 نهاد و دستگاه در روستا‌ها فعال هستند که تعامل، هم‌افزایی و تبادل اطلاعات میان آن‌ها می‌تواند باعث بهره‌وری بیش‌تر شده و در نهایت جوامع روستایی را توانمند کند.

واعظ مهدوی با اشاره به این مطلب که مطالعات 10 سال گذشته نشان می‌دهد که درآمد روستاییان به‌طور میانگین نصف درآمد شهرنشینان است، خاطرنشان کرد: البته در خود درآمد روستاییان هم اختلاف زیاد است. برای مثال، 80 درصد جمعیت روستایی استان سیستان و بلوچستان جزو 2 دهک پایین درآمدی کشور هستند. همه‌ی این‌ها نشان می‌دهد که هم‌افزایی نهاد‌های خدمت‌رسان در روستا‌ها باید بیش از پیش گسترش یابد.

وی تصریح کرد: بنیاد برکت و صندوق بیمه‌ی اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به‌طور ویژه بر بیمه‌ی مناطق روستایی تمرکز کرده‌اند و باید چتر بیمه‌های اجتماعی را بر سر روستاییان گسترش دهیم. دولت دو سوم سهم کارفرما را در فرآیند بیمه از طریق صندوق بیمه‌ی اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تقبل کرده است. امروزه قرارداد‌هایی را با مجموعه‌هایی مانند اتحادیه‌های صنفی منعقد کرده‌ایم تا کسانی که از اشتغال روستایی برخوردار می‌شوند، بیمه‌شان هم تأمین شود.

واعظ مهدوی اظهار داشت: در حال حاضر یک‌صد هزار بازنشسته در صندوق بیمه‌ی کشاورزی داریم و 2 میلیون سرپرست خانوار هم بیمه‌شده‌ی ما هستند.

مدیرعامل صندوق بیمه‌ی اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در پایان از تنظیم تفاهم‌نامه‌ی همکاری با بنیاد برکت خبر داد و افزود: بنیاد برکت و صندوق بیمه‌ی اجتماعی می‌توانند در حوزه‌هایی هم‌چون بیمه‌ی محصولات کشاورزی و بیمه‌ی سرمایه‌گذاری همکاری مستمر و سازنده داشته باشند.

مدیرعامل بنیاد برکت هم در این دیدار با اشاره به این‌که همه‌ی فعالیت‌های این بنیاد در راستای هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی انجام می‌شود، بر همکاری‌های سازنده‌ی بیش‌تر با صندوق بیمه‌ی اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تأکید کرد.
سعید جعفری در تشریح فعالیت‌ها و عملکرد بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) گفت: بنیاد دو کار عمده انجام می‌دهد: اول، فعالیت‌های عمرانی و زیربنایی که شاید شاخص‌ترین‌شان مدرسه‌سازی باشد. بنیاد در این راستا 44 هزار پروژه را عملیاتی کرده و یا در دست احداث دارد. دوم، اشتغال‌زایی و کارآفرینی که 80 درصد توان و امکانات بنیاد بر این مهم متمرکز است.

وی مدل تسهیلات‌محور طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت را نتیجه‌ی انعقاد تفاهم‌نامه با نهاد ریاست جمهوری دانست و تصریح کرد: یک هزار و 500 طرح اشتغال‌زایی شکل گرفته در قالب این مدل، عمدتاً در مناطق روستایی و دورافتاده احداث شده و به بهره‌برداری رسیده است.

مدیرعامل بنیاد برکت با ابزار تمایل برای همکاری‌های هر چه بیش‌تر با صندوق بیمه‌ی اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به‌خصوص در بحث بیمه یادآور شد: امیدواریم با توسعه‌ی فعالیت‌ها و افزایش فعالیت‌ها، بیمه‌ی برکت بتواند به روستاییان خدمات بیش‌تری ارایه دهد.

جعفری ادامه داد: بیمه‌ی برکت در سال گذشته 2 میلیون و 800 هزار نفر را تحت پوشش بیمه‌ی حوادث قرار داده بود که امیدواریم در سال جدید به 11 میلیون نفر برسد. روستاییان از اقشار آسیب‌پذیر هستند و در بودجه‌ی بنیاد برکت در سال 98 توجه ویژه‌ای به مبحث بیمه شده است.

مدیرعامل بیمه‌ی برکت وابسته به بنیاد برکت نیز در این جلسه با تأکید بر این‌که زمینه‌های متعددی برای همکاری میان این بیمه و صندوق بیمه‌ی اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر وجود دارد، عنوان کرد: در سال گذشته منازل روستایی شش استان کشور تحت پوشش بیمه‌ی حوادث قرار گرفته‌اند که امیدواریم در سال 98، حداقل 50 درصد از خانه‌های روستایی کشور را بیمه کنیم.

احمد طالبی ادامه داد: بیمه‌ی برکت در حوزه‌ی بیمه‌ی محصولات کشاورزی، باغداری و طیور شروع به فعالیت کرده است. البته فرآیند سنگینی است، چراکه علی‌رغم گسترده بودن، تا به امروز شرکت‌های بیمه در آن ورود نکرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: صندوق بیمه‌ی اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر یک هزار و 800 کارگزار در سراسر کشور دارد که امیدواریم با همکاری‌های بیش‌تر بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها