به گزارش خبرنگار دفاعپرس از مشهد، سرهنگ پاسدار «عباس حسینی» فرمانده گروه توپخانه 61 محرم نیروی زمینی سپاه پاسداران عصر امروز (شنبه 31 فروردینماه) با حضور در مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان خراسان رضوی با سردار سرتیپ دوم پاسدار «حسینعلی یوسف علیزاده» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان دیدار و گفتوگو کرد.
در ابتدای این دیدار سرهنگ حسینی در سخنانی اظهار داشت: از دهه 80 با حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در حوزه جمعآوری و تدوین کمیته زرهی فعالیت داشتم.
وی افزود: با توجه به گستردگی نیرویی گروه توپخانه 61 محرم در سراسر کشور، این ضرورت وجود دارد تا عملکرد این گروه نیز در دوران دفاع مقدس در کنار دیگر یگانهای استان احصاء شود تا در تولیداتی که صورت میگیرد به نقش این یگان پرداخته شود.
حسینی در پایان گفت: از زمانی که مسوولیت فرماندهی گروه 61 محرم را پذیرفتم، تدوین عملکرد این گروه در دفاع مقدس، شناسایی و نهایی کردن شهدای گروه توپخانه 61 محرم و همچنین راهاندازی موزه دفاع مقدس در شهرستان «پیشکوه» را در دستور کار قرار دادم و افرادی هم برای پیگیری این امور و حصول نتیجه اعلام آمادگی کردند.
تعامل یگانها و تبادل اسناد شرط تکمیل گنجینه اسناد دفاع مقدس
در ادامه سردار یوسف علیزاده مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس خراسان رضوی به تشییع و تدفین شهدای گمنام در سطح استان و ساخت یادمان آنها به عنوان یکی از مأموریتهای اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اشاره کرد و ابراز داشت: شهدای گمنام به عنوان امانت شرعی به دست ما سپرده میشوند که باید در نقطهیابی برای تدفین آنها، حفظ شأن و منزلت شهدا مورد توجه قرار بگیرد؛ چراکه قرار است یادمان آنها به یک امامزاده تبدیل شود و سالهای سال پذیرای مردم باشد.
وی در ادامه در خصوص مأموریت اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای استان در حوزه اسناد گفت: اسناد دفاع مقدس صرفاً نباید در اختیار اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان باشد، بلکه با تعامل با یگانهای استان که در دفاع مقدس حضور داشتند اسناد باید تبادل شود تا گنجینه اسناد دفاع مقدس تکمیل شود. در این راستا باید این تعامل و تبادل نیز با گروه توپخانه 61 محرم از طریق مدیریت اسناد صورت بگیرد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان، ساختمانی با زیر بنای سه هزار متر مربع به عنوان مرکز اسناد دفاع مقدس در حال احداث است که ظرفیت مناسبی برای عرضه اسناد یگانهای مختلف استان که در دفاع مقدس نقش آفرین بودند به شمار میرود. این مرکز میتواند اسناد یگانهای مختلف را در قالب نمایشگاه در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دهد تا علاوه بر درس گرفتن از آن مورد استفاده محققین قرار بگیرد
ضرورت تدوین دانشنامه دفاع مقدس در سطح شهرستانها و یگانها
این مقام مسوول در بخش دیگری از سخنانش بر تقویت نمایندگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در شهرستان «تربت حیدریه» و مساعدت جهت استقرار این نمایندگی در شهرستان توسط فرمانده گروه توپخانه 61 محرم به منظور تعاملات بیشتر با دستگاهها و نهادهای شهرستان در راستای حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس تأکید کرد.
سردار یوسفعلیزاده تصریح کرد: اقداماتی که در حوزه احصاء عملکرد گروه توپخانه 61 محرم و همچنین شناسایی شهدای این گروه صورت گرفته ارزشمند است. اطلاعات جمع آوری شده به عنوان بخشی از دانشنامه استانی دفاع مقدس مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی گفت: از سوی دیگر عملکرد گروه توپخانه 61 محرم در این حوزه میتواند به عنوان یک الگو مورد استفاده دیگر یگانهای استان قرار بگیرد و اداره کل حفظ آثار استان را در پیشبرد اهداف کلی خود یاری کند.
این مقام مسوول بیان داشت: هر کدام از یگانهای استان که در دفاع مقدس مؤثر بودند باید دانشنامهای در حجم کمتر مختص خود آن یگان باشند و عملکرد آن در این دانشنامه منعکس شود تا با بهرهگیری از این دانشنامههای کوچک، دانشنامه استانی دفاع مقدس تکیمل شود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی اظهار داشت: مجموعه حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس طی دو یا سه سال اخیر نسبت به تدوین دانشنامه دفاع مقدس حساستر شده است. هر چند از قبل در این خصوص مأموریت داشته اما هر چه زمان میگذرد این اهمیت بیشتر احساس میشود؛ لذا در مرکز تلاش میشود که استانها را به صورت شبکه درآورده تا از اطلاعات یکدیگر در تدوین دانشنامههای خود استفاده کنند.
وی در پایان گفت: اگر دلسوز حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس هستیم نباید محدود فکر کنیم، بلکه باید با تعامل بیشتر در جهت تبادل اسناد و مدارکی که در اختیار اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان و همچنین یگانهای استان است گام برداریم.
وحدت رویه لازمه تدوین دانشنامه دفاع مقدس
در ادامه این دیدار «سیدنعمت الله سجادی» معاون ارشد مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: فرمانده گروه توپخانه 61 محرم علیرغم مشغلههایی که در حوزه مسوولیتی دارد اما تدوین نقش این گروه در دفاع مقدس و همچنین شناسایی شهدای گروه توپخانه 61 محرم را به عنوان اولویت کاری پیگیری میکنند که قابل توجه است.
سجادی افزود: به منظور تدوین دانشنامه استانی در هر یگان باید گروهی متشکل از سه نفر مأموریت جمع آوری اطلاعات را در حوزه شهدا و اشخاص، عملیاتها و مسائل اجتماعی و سیاسی را بر عهده بگیرند و یک نفر نیز در رأس عهدهدار انجام هماهنگیها باشد.
وی تأکید کرد: در سطح یگانها و شهرستانها باید فعالیتهای صورت گرفته در دوران دفاع مقدس از طریق مسوولان دفاتر نمایندگی جمع آوری و به صورت یک دانشنامه کوچک تدوین شود تا هم به مردم و جامعه هدف عرضه شود و هم به دانشنامه استانی دفاع مقدس که با پیش بینی صورت گرفته ظرف سه سال آینده تدوین آن به پایان خواهد رسید غنی ببخشد.
سجادی در پایان گفت: مقام معظم رهبری در خصوص تدوین دانشنامه دفاع مقدس دستور صادر فرمودند. نیروهای نظامی که خود را به اجرای فرامین فرماندهی معظم کل قوا نزدیکتر میبینند باید با وحدت رویه و همراه شدن با یکدیگر برای اجرای این دستور رهبر معظم انقلاب گام بردارند.
انتهای پیام/