به گزارش خبرنگار پارلمانی دفاعپرس، در جلسه علنی امروز (دوشنبه دوم اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی، گزارش کمیسیون امور داخلی و شوراها در خصوص لایحه مدیریت بحران کشور به منظور تامین نظر شورای نگهبان در دستورکار قرار گرفت که برخی از بندهای این لایحه توسط نمایندگان ملت در مجلس اصلاح شد.
اصلاحات در این لایحه به شرح زیر است:
نمایندگان در تبصره دو ماده شش این لایحه مقرر کردند که جلسات شورای عالی مدیریت بحران کشور به صورت عادی حداقل هر سه ماه یک بار و جلسات فوقالعاده بر حسب ضرورت به پیشنهاد رئیس سازمان مدیریت بحران و تأیید وزیر کشور تشکیل شود. این جلسات با حضور نصف به علاوه یک اعضا رسمیت یافته و تصمیمات آن با اکثریت نسبی آرا اتخاذ میشود.
در ادامه این بحث و تبادل نظرها، نمایندگان در تبصره چهار ماده شش این لایحه مقرر کردند که دبیرخانه شورای عالی، مسوول ابلاغ و پیگیری اجرای مصوبات آن است.
این مصوبات با تایید رئیس جلسه (رئیس جمهور یا معاون اول رئیس جمهور) و در غیاب وی، وزیر کشور لازمالاجرا است.
وکلای خانه ملت تبصره یک ماده هشت این لایحه را اصلاح کردند که بر اساس آن، ساختار سازمانی مناسب و متناظر برای وظایف سازمان مدیریت بحران در سطوح استانی و شهرستانی به ترتیب زیر نظر استاندار و فرماندار متناسب با حجم وظایف، گستره جغرافیایی، شرایط اقلیمی و حساسیتهای منطقهای به پیشنهاد سازمان طراحی میشود و بعد از طی مراحل قانونی به تصویب سازمان اداری و استخدامی کشور میرسد.
نمایندگان جهت تأمین نظر شورای نگهبان با اصلاح ماده هشت لایحه مدیریت بحران کشور موافقت کردند.
در ماده هشت آمده است: سازمان، که پیش از این به موجب قانون تشکیل سازمان مدیریت تشکیل شده بود، مسؤولیت یکپارچگی در اعمال مدیریت بحران کشور و ارتقای اثربخشی آن را برعهده دارد.
رئیس سازمان، از میان کسانی که تحصیلات دانشگاهی مرتبط و حداقل هفت سال سابقه کار تخصصی در زمینه مدیریت بحران دارند برای یک دوره پنج ساله به پیشنهاد وزیر کشور و تصویب هیأت وزیران با حکم رئیس جمهور منصوب و با حکم وزیر کشور عزل میشود.
وکلای ملت همچین یک تبصره به عنوان تبصره سه را به ماده هشت این لایحه الحاق کردند که بر اساس آن، عضویت رئیس سازمان مدیریت بحران در شورای عالی شهرسازی و معماری و شورای عالی بیمه بدون حق رای است.
نمایندگان برای جزء یک بند الحاقی دو ماده ۱۴ نیز وزارت راه را موظف کردند با رعایت ضوابط شورای عالی معماری و شهرسازی، نقشه حریم گسلها را با اولویت کلان شهرها به همراه دستورالعملهای فنی نحوه ساخت و ساز در حریم گسلها تهیه کند.
نمایندگان همچنین برای رفع ایراد شورای نگهبان محل تأمین اعتبار برای ایجاد یا تقویت مراکز پایش و هشدار را نیز تعیین کردند. سایر بندهای این لایحه نیز برای تأمین نظر شورای نگهبان مورد اصلاح شکلی و عبارتی قرار گرفت.
انتهای پیام/151