به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در هفتمین نشست منطقهای مجمع جهانی سلامت که در جزیره کیش برگزار شد، اظهار داشت: بخش قابل توجهی از نیازهای دارویی کشور با تلاش و همت محققان و دانشمندان کشورمان در داخل تولید میشود که حتی مازاد بر نیاز بازار داخلی، قابلیت صادرات به کشورهای نیازمند را دارد.
وی افزود: واردات ما محدود به موارد خاص و تهیه مواد اولیه است که کارشکنی دولت آمریکا و تهدید شرکتها برای قطع همکاری با ایران مانع خرید و انتقال این اقلام به کشور شده است.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: انتظار ما از مجامع بینالمللی به ویژه مجمع جهانی سلامت اینست که در مقابل سیاستهای یکجانبه و غیرقانونی دولت آمریکا به خصوص در حوزه سلامت که ارتباط مستقیمی با جان مردم دارد و موضوعی کاملا بشری است سکوت نکنند و از تمامی ابزارها و اهرمهای در اختیار علیه اقدامات و سیاستهای غیرانسانی و ضدبشری دولت آمریکا استفاده کنند.
جهانگیری افزود: ما از کشورهای منطقه نیز درخواست میکنیم که با گسترش همکاریهای منطقهای در زمینه تولید دارو و تجهیزات پزشکی و نیز ایجاد زیرساختهای تعامل و همکاری میان مراکز و شرکتهای فعال در بخش سلامت در کشورهای منطقه بتوانیم بر مشکلات فرامنطقهای نظیر تحریم غلبه کنیم، چراکه ما معتقدیم با توجه به نقش ایران در تأمین بخش بزرگی از نیازهای دارویی کشورهای منطقه، تحریم بخش سلامت ایران به معنای تحریم حوزه سلامت کشورهای منطقه است.
وی با اشاره به اینکه ایران در چارچوب توافقنامه برجام به تمام تعهداتش عمل کرد و آژانس بینالمللی انرژی اتمی به عنوان مرجع ذیصلاح نیز بارها پایبندی کشورمان را تائید کرده است، خاطرنشان کرد: دولت آمریکا نه تنها به تعهداتش عمل نکرد بلکه به اذعان خودشان سختترین تحریمهای ممکن را علیه ملت ایران اعمال کردهاند. آمریکائیها به دروغ میگویند که هدف تحریمها دولت ایران است، حال آنکه تحریمها بیشترین فشار را بر ملت ایران و معیشت آنها وارد میکند.
جهانگیری در ادامه با اشاره به موضوع سلامت جامعه گفت: سلامت مساله نخست دیروز، امروز و فردای انسان و جامعه بشری است، که اکنون ابعادی فراتر از تن و حتی روان یافته است. امنیت پایدار، توسعه همه جانبه و متوازن و موزون و دستیابی به جهانی عاری از ترس و زور و خشونت و فقر، امروز بیش و پیش از هر چیز وابسته به وجود ذهن، زبان، اندیشه، اخلاق و به طور خلاصه انسان و اجتماعی سالم است.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: سلامت، آنگونه که سازمان جهانی بهداشت تعریف میکند معنایی بسیار فراتر از صرف نداشتن بیماری دارد. سلامت یکی از جنبههای اصلی حقوق بشر و بزرگترین مصداق «عدالت اجتماعی» است که تحقق آن از مهمترین وظایف دولتهاست. از این منظر سلامت تنها کالای عمومی است که هم پیششرط، هم محصول و هم شاخص اندازهگیری پایداری توسعه جوامع انسانی به شمار میرود.
انتهای پیام/ 151