به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از قم، مجمع سالیانه بررسی و راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح استان قم با موضوع ایراد ضرب و جرح عمدی با حضور سردار مهدوی نژاد، فرمانده سپاه امام علی بن ابیطالب(ع)، سردار مجتبایی فرمانده انتظامی استان، سرهنگ رجبی ارشد نظامی آجا در استان، سرهنگ رباط جزی فرمانده نیروهای وزارت دفاع در استان به همراه کارشناسان نیروهای نظامی و انتظامی در سالن اجتماعات تیپ 83 طلاب و روحانیون تبلیغی رزمی امام جعفر صادق(ع) برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، حجت الاسلام طیبی فر فرمانده تیپ 83 روحانیون تبلیغی رزمی امام جعفر صادق(ع) فرماندهان، مسئولان نمایندگی ولی فقیه و عقیدتی سیاسی، مسئولان حفاظت و مسئولان قضایی در نیروهای مسلح را به عنوان پدران معنوی نیروهای مسلح توصیف کرد و فراموش نشدن نقش پدرانه در برخورد با نیروها را در امر پیشگیری از جرم بسیار موثر دانست.
در ادامه سردار صیدی رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در استان قم پس از بیان روایاتی در نکوهش ضرب و جرح، اصولی از قانون مجازات اسلامی و قانون تعزیرات و مجازات جرائم نیروهای مسلح در موضوع ضرب وجرح عمدی را یاد آور شد.
وی افزود: در هشت ماهه ابتدایی سال 93 شاهد برگزاری 40 کلاس آموزشی برای پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح استان قم بودهایم که چهار هزار و 600 نفر به میزان 10 هزار و 500 نفر ساعت آموزش دیدهاند.
سردار صیدی ضمن اظهار مسرت از ابلاغ "آئین دادرسی کیفری نیروهای مسلح" که اخیرا به تصویب مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان رسیده است، تاکید کرد: این قانون بسیاری از مشکلات حقوقی و قضایی که تاکنون با آن مواجه بودیم را برطرف نموده است.
وی تعریف ضابط قضایی، مصادیق ضابط قضایی، شرائط اخذ کارت ضابط قضایی و تکلیف به برگزاری دورههای آموزش حین خدمت جهت کسب مهارتهای لازم برای ضابطین قضایی را از جمله مهمترین مواد قانون جدید "آئین دادرسی کیفری" نیروهای مسلح برشمرد.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین بهرامی رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور با تبریک فرارسیدن هفته بسیج،ضمن برشمردن منافع پیشگیری نسبت به درمان،تاکیدات مقام معظم رهبری بر پیشگیری ودستور ایشان به معاضدت همه دستگاههای مسئول در این زمینه را متذکر شد.
وی افزود: در پیشگیری از وقوع جرم اولین کاری که باید انجام دهیم آن است که بیندیشیم چرا یک مجرم به فکر انجام جرم میافتد و اولین مسأله، بحث باورها و انگیزههای ایجاد جرم است.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح کشور تاکید کرد: پیشگیری همان تغییر در باورها، انگیزهها و احساسات افراد است که بیشتر شامل مسائل فرهنگی و تربیتی میشود و در مورد ضرب و جرح نیز در دین اسلام آیات و روایات بسیاری داریم و از مصادیق بارز ظلم در اسلام ضرب و جرح مردم است.
حجت الاسلام والمسلمین بهرامی ابراز داشت: توجه به مسائل حقوقی ایراد ضرب و جرح در نیروهای مسلح از اهمیت بالاتری برخوردار است و در حالی که از اهداف ایجاد حکومت اسلامی رفع ظلم است در مراکز نظامی، انتظامی که هدف آنها رفع ظلم است نباید ظلمی چون ضرب و جرح صورت گیرد و در این رابطه در نیروهای مسلح شاهد هم افزایی خوبی هستیم.
در پایان کمیسیونهای تخصصی مجمع در چهار کارگروه تشکیل شد و پس از ارائه گزارش، راهکارهای پیشگیری از جرم «ایراد ضرب و جرح عمدی در نیروهای مسلح » مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام/