به گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس، سردار محمدرضا مهماندار،اذعان داشت: در دنیا بیش از 1.5 میلیارد وسیله نقلیه وجود دارد که سهم ایران 1.6 درصد است و از سوی دیگر یک میلیون و 270 هزار نفر در دنیا، سالانه جان خود را در تصادفات رانندگی از دست میدهند.
وی با اشاره به اینکه، در سال 84 به ازای هر 100 هزار نفر، 40 نفر در تصادفات کشته میشدند، افزود: این رقم در پایان سال 92 به 21 نفر رسید و معادل 50 درصد کاهش یافت. از سوی دیگر در سال 84 به ازای هر 10 هزار وسیله نقلیه، 25 نفر کشته میشدند که این میزان در پایان سال 92 به 6.5 نفر رسید.
رئیس پلیس راه راهور ناجا گفت: همه این موارد در حالی است که کشورهای موفق در کاهش کشتههای تصادفات رانندگی در یک برنامه 10 ساله، تنها موفق به کاهش 10 تا 15 درصدی شدند.
وی با بیان این که انسان، راه و وسیله نقلیه در بروز تصادف رانندگی سهم دارند خاطرنشان کرد: در این بین سیستمهای امدادی و خدمات پزشکی هم نقش بالایی دارند چرا که 50 درصد کشتههای تصادفات متعلق به سرصحنه و 50 درصد در حین انتقال و یا بیمارستان رخ میدهد و بر این اساس برخی کشورها حتی در اورژانس خود از پزشک استفاده میکنند.
رئیس پلیسراه راهور ناجا با انتقاد از وضعیت پذیرش مصدومان ترافیکی، در مراکز درمانی، گفت: بر اساس تحقیقی که چند سال قبل در تهران انجام شده است زمان پذیرش مصدومان تصادفات رانندگی در بیمارستان، بیش از زمان انتقال آن ها به بیمارستان بوده، هرچند این وضعیت هماکنون بهتر شده است.
وی با بیان این که درست است 70 درصد علت تصادف قصور انسانی است افزود: تغییر فرهنگ انسانی حداقل 10 سال تا رسیدن به نقطه مطلوب زمان نیاز دارد ولی آنچه را که سریع میتوان کاهش داد رفع نقایص راه و وسیله نقلیه است.
انتهای پیام/