سردار حسن‌خانی عنوان کرد؛

تسریع روند استرداد اموال به مال‌باختگان با استفاده از سامانه «نما»

رئیس پلیس آگاهی ناجا با اشاره به راه‌اندازی سامانه «نما» گفت: تسریع در روند استرداد اموال مکشوفه مسروقه به مال‌باختگان محوری‌ترین کارکرد این سامانه است.
کد خبر: ۳۴۵۱۲۵
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۳ - 05May 2019

تسریع در روند استرداد اموال به مال باختگان/ لزوم مشارکت مردم در ثبت و ضبط اموال و دارایی‌های خودبه گزارش گروه اجتماعی دفاع‌پرس، سردار «محسن حسن‌خانی» رئیس پلیس آگاهی ناجا در تشریح روند اجرایی سامانه «نما» اظهار داشت: در دیدار فرماندهان ناجا با مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در روز‌های پایانی سال 1394 و ابلاغ تدابیر معظم‌له مبنی بر تلاش در راستای کشف و استرداد حداکثری اموال مسروقه به مالکان، کارآگاهان پلیس آگاهی ناجا طی برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان معاونت فناوری اطلاعات ناجا، سامانه‌ای را در بستر اینترنت طراحی کردند که امکان شناسایی اموال مکشوفه مجهول‌المالک توسط مال‌باختگان را تسهیل کرد.

وی افزود: با ایجاد زیرساخت‌های لازم در سال 1396، سامانه‌ای تحت عنوان «نما» به صورت آزمایشی در سطح شهر تهران راه‎اندازی و پس از برطرف کردن اشکالات و ایرادات آن سرانجام با نام «نمایشگاه مجازی اموال مسروقه مکشوفه» به منظور بارگذاری کالا‌های مکشوفه در بستر اینترنت ایجاد شد.

رئیس پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه این سامانه پس از حدود یک سال اجرای آزمایشی، در دی سال گذشته توسط جانشین فرمانده ناجا افتتاح و راه‎اندازی شد، ادامه داد: پس از حدود سه ماه از راه‎اندازی رسمی سامانه، 590 قلم کالای مکشوفه مجهول المالک در سامانه بارگذاری شد.

وی با اشاره به اینکه راه‎اندازی این سامانه گامی در راستای حفظ کرامت شهروندان و حذف رفت و آمد‌های بی شمار مردم به واحد‌های انتظامی صورت گرفته است، تصریح کرد: در این بازه زمانی 92 هزار و 330 مورد بازدید از این سامانه صورت گرفته است که نسبت به مدت زمان اجرای آزمایشی طرح، 73 درصد رشد را نشان می‌دهد.

این مقام ارشد انتظامی در خصوص ساز و کار فعالیت این سایت گفت: مال‌باختگان در صورت مراجعه به سایت پلیس (polic.ir) و آیکون شناسایی اموال، می‌توانند بدون مراجعه حضوری به مراکز انتظامی درخواست خود را مبنی بر تعلق کالای مورد نظر ثبت و نشانه‌های آن را ارسال کنند.

وی در ادامه تشریح کارکرد این سامانه اضافه کرد: درخواست مال‌باخته توسط «اپراتور» سامانه مورد ارزیابی قرار گرفته و «اپراتور» پاسخ «تایید» یا «عدم تایید» را در سامانه بارگذاری می‌کند که در صورت اظهار عنوان «تایید»، راهنمایی لازم توسط «اپراتور» در خصوص اقداماتی که لازم است مالک در راستای تحویل کالای مورد درخواست انجام دهد، ارائه و اموال پس از هماهنگی قضائی با اخذ رسید، تحویل مال‌باخته خواهد شد.

سردار حسن‎خانی تاکید کرد: امکان استرداد اموال از طریق سامانه مزبور، تنها برای افرادی امکان‌پذیر است که سابقه تشکیل پرونده قضایی داشته باشند.

وی همچنین با اشاره به اهمیت مشارکت هموطنان در ثبت و ضبط شناسه اموال خود و در صورت امکان، تهیه تصویر از آن‎ها، خاطرنشان کرد: این اقدام مهم موجب می‌شود در صورت وقوع سرقت، ردیابی اموال توسط کارآگاهان پلیس امکان‌پذیر شده و اموال سرقتی به صاحب حقیقی آن برگردد.

رئیس پلیس آگاهی ناجا در پایان به شهروندان توصیه کرد که از نگهداری اموال و دارایی‌های با ارزش خود شامل طلا، سکه، ارز و... در منزل خودداری و آن‌ها را به صندوق امانات بانک‌ها بسپارند.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار