به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس به نقل از روزنامه جوان، با وجود اینکه پیش از این نیز نیروهای مقاومت مردمی یمن به رهبری انصارالله از پهپادهای خود برای هدف قرار دادن مناطق استراتژیک عربستان به تلافی حملات هوایی این کشور به یمن استفاده کرده بود، اما حملات پهپادی اخیر به دو تأسیسات نفتی عربستان از چند جهت قابلتأمل و در مقایسه با حملات پیشین تا حدودی متفاوت است.
نخست اینکه این حملات بعد از آن صورت گرفت که امریکا از یک سو ایران و همپیمانان آن را تهدید کرده و در عین حال به تمرکز و استقرار نیرو در خلیج فارس اقدام کرده است. از این دید حملات پهپادی اخیر نیروهای مقاومت مردمی یمن حاوی این پیام است که حملات تدافعی آن از متغیرهای بیرونی تأثیر نمیپذیرد و تا زمانی که عربستان به تجاوزات خود به خاک یمن پایان نداده ادامه خواهد یافت.
از این دید نیروهای مقاومت مردمی یمن از حملات پهپادی به عنوان عنصر بازدارندگی و توازنبخش در برابر حملات هوایی عربستان و امارات استفاده میکند که با استفاده از هواپیماهای پیشرفته امریکایی، انگلیسی و فرانسوی صورت میگیرد و در مواردی نیز از خلبانان این کشورها و رژیم صهیونیستی نیز استفاده میشود. عربستان و امارات با این حملات ویرانگر تاکنون بیش ۱۰۰ هزار نفر از مردم یمن را کشته و چند صد هزار نفر دیگر را زخمی و معلول کرده و بیش از سه میلیون آواره بر دوش دولت نوپای انصارالله گذاشتهاند، ضمن اینکه بیش از ۸۰ درصد مردم یمن نیز نیاز ضروری به کمکهای بینالمللی پیدا کردهاند.
علاوه بر اینها با گذشت زمان مطامع ارضی عربستان و امارات در یمن آشکار میشود و این واقعیت به اثبات میرسد که این دو کشور با فریب دولت مستعفی برای بازگرداندن آن به صنعا در عمل به تقسیم اراضی یمن پرداختهاند و هر یک مناطقی را در جنوب و شرق یمن نشانه گرفتهاند و در کنار تمرکز و استقرار نیرو در مناطقی مانند جزیره سقطری و استان المهره به تغییر بافت این مناطق هم اقدام کردهاند که نشان از حضور دائمی آنها در این مناطق دارد.
در چنین وضعیتی نیروهای مقاومت مردمی به رهبری انصارالله نیز این حق را برای خود قائل هستند که با تمام توان برای بازپسگیری و آزادسازی یمن بکوشند و از هر توان خود از جمله پهپادها بهره بگیرند. از این رو این شائبه که در مواردی گفته و ادعا یا تصور میشود که انصارالله به درخواست ایران به این حملات دست زده، نمیتواند درست باشد چراکه نیروهای مقاومت مردمی یمن با توجه به گستره حملات و جنایتهای عربستان و امارات در یمن به اندازه کافی دلیل برای حملات تلافیجویانه در اختیار دارند که با اصول و قوانین بینالمللی نیز منطبق است.
دوم اینکه عربستان برخلاف حملات قبلی که معمولاً سکوت اختیار میکرد و نمیخواست با افشای حملات پهپادی انصارالله نقطه ضعفها و شکستهای خود را بیش از پیش آشکار کند، این بار به محض اینکه حملات پهپادی به تأسیسات نفتی این کشور صورت گرفت هم مقامات و هم رسانههای سعودی به سرعت آن را منعکس کردند و این نشان میدهد که آنها قصد دارند این حملات را به حملات مشکوک در فجیره ضمیمه کنند و با این ادعا که نفت به عنوان یک کالای استراتژیک از سوی ایران و متحدان آن تهدید میشود یک بار دیگر تلاشهای خود را برای فریب دولت ترامپ و کشاندن آن به جنگ به کار گیرد.
از این دید در حالی که ترامپ خود را برای دوشیدن بیشتر عربستان آماده کرده یا افرادی مثل بولتون و نتانیاهو با کمک هم میکوشند پای عربستان را به درگیری با ایران بکشانند در مقابل به نظر میرسد عربستان نیز میخواهد دامی برای دولت ترامپ پهن کند و این نشان میدهد که هرچند اعضای گروه آشوبطلب «بی» اهداف و سیاستهای مشترک را دنبال میکنند، اما در عین حال برای یکدیگر هم دام پهن میکنند و هر یک دیگری را جلو میاندازد.
انتهای پیام/ 112