به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا هفته پیش را به دیدارهای دیپلماتیک در عراق، روسیه و بلژیک به سر برد و به دنبال تشریح دیدگاه حمایت فزاینده دولت ترامپ علیه ایران و برنامه هستهای این کشور بوده است اگر چه این دیدارها به خوبی پیش نرفتند.
یک مقام اطلاعاتی ناتو درباره ادعای پامپئو در خصوص افزایش حالت تهاجمی ایران در غرب آسیا گفت که ماهیت اطلاعاتی که آمریکاییها ارائه دادهاند کاملا غیر قانع کننده و حتی توهین آمیز است.
این مقام ناتو که خواست نامش فاش نشود، اضافه کرد: آیا فکر میکنید که ما احمق هستیم.
تنشها میان واشنگتن و تهران طی هفتههای اخیر به صورت فزایندهای افزایش یافته و برخی مقامات آمریکایی نگران هستند که ایران در حال آماده شدن برای حمله به تاسیسات آمریکایی در منطقه است.
آمریکا پیشتر اقدام به اعزام ناو هواپیمابری به منطقه کرده است و بنا بر گفته «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا «این اقدام پیام شفاف و بدون تردیدی را به ایران ارسال کرده که هرگونه حمله به منافع آمریکا یا متحدان این کشور با ضربه بیرحمانهای پاسخ داده خواهد شد.»
مقامات ناتو نگران هستند که حتی حادثهای کوچک در این منطقه حساس ممکن است به تشدید درگیری خطرناک و گسترده چه در زمینه اقتصادی و چه نظامی منجر شود.
در حالی که محدود کردن قدرت منطقهای ایران، محور کلیدی پشت خارج شدن دولت ترامپ از توافق هستهای بود که در دولت اوباما با تهران حاصل شد، اما رویکرد جدید آمریکا در قبال ایران تهدیدات جدیدی را به همراه دارد که هدف قرار داده شدن پایگاههای نظامی آمریکایی و متحدان آمریکا در منطقه از جمله آنها میباشد.
پامپئو خود نیز در حال تقلا برای ایجاد ائتلافی از همپیمانان برای حمایت از اقدام آمریکا برای خروج از توافق هستهای بوده و سفر ناگهانی و غیرمنتظره اخیر وی به بروکسل و دیدار با وزیران خارجه اروپایی پیشرفت اندکی در این موضوع به همراه داشته است.
یک مقام اطلاعاتی ناتو گفت که تلاش پامپئو برای حمایت اروپاییها از رویکرد آمریکا در قبال ایران با گوش ناشنوای اروپاییها همراه بوده است.
وی افزود: توضیحات ترامپ، چیزهایی بود که هر روز اتفاق میافتد و توضیحات وی شایعات و منابع ضعیفی بودند که ما شاهد آن بودیم و البته تصاویری از قایقهای ایرانی به نمایش گذاشته شد که در حال قرار دادن موشک در آن بوده است.
وی در ادامه افزود: ایرانیها از دهه 1980 موشکها را در داخل قایقها در خلیج فارس میگذارند.
ارتش آمریکا در حال حاضر چندین هزار نیرو در عراق، کردستان و بخشی از سوریه به عنوان مبارزه با داعش دارد. این نیروها همیشه به عنوان نیروهای آسیب پذیر در برابر حملات گروههای وابسته به ایران تلقی میشدهاند و در بین سالهای 2004 تا 2009 حدود 500 نظامی آمریکایی که پس از اشغال عراق در این کشور مستقر بودند و پیش از عقب نشینی نیروهای آمریکایی در این کشور در دوران اوباما، کشته شدند.
یک مقام اطلاعاتی کُرد که خواست نامش فاش نشود از اربیل در شمال عراق میگوید در صورت بروز هرگونه حملهای، ایران آماده حمله به اهداف وابسته به آمریکا در منطقه است، اما یک دهه است که ایران این آمادگی را دارد.
وی افزود: آنها همیشه آماده بودند و این چیز تازهای نیست. از زمانی که آمریکا نیروهای خود را در عراق و افغانستان، مستقر کرد آنها آماده حمله به آمریکا در صورت بروز جنگ بزرگ منطقهای هستند.
انتهای پیام/ 241