رزمنده لشکر 31 عاشورا در گفت‌وگو با دفاع‌پرس:

اسرای عراقی در عملیات بیت‌المقدس فریاد می‌زدند ما به شما پناه آورده‌ایم/ برخلاف تئوری بنی‌صدر ما جان می‌دادیم تا خاک ندهیم

«علی داداش‌زاده» گفت: از آنجا که عراقی‌ها از تفکر شیعیان و برخورد مناسب ایرانی‌ها با اسرا خبر داشتند فریاد می‌زدند "ما به شما پناه آورده‌ایم".
کد خبر: ۳۴۷۳۶۳
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۲:۴۰ - 30May 2019

علی داداش‌زاده، از رزمندگان لشکر 31 عاشورا در دوران دفاع‌ مقدس در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع‌پرس در تبریز با بیان اینکه از سال 1359 افتخار حضور در جبهه را پیدا کرده است، اظهار داشت: بنده به‌عنوان نیروی تکاور در آزادسازی سوسنگرد، عملیات‌های فتح‌المبین و بیت‎‌المقدس حضور داشتم.

وی خاطرنشان کرد: در عملیات بیت‌المقدس دو گردان شهید مدنی و قاضی در قالب تیپ نجف‌الاشرف وارد عمل شدند و در آن مقطع هنور لشکر عاشورا تشکیل نیافته بود.

یادگار دوران دفاع مقدس با بیان اینکه در مرحله چهارم عملیات بیت‌المقدس ما در خط مرزی شلمچه جهت جلوگیری از محاصره نیروهای خودی توسط بعثی‌ها مستقر شدیم، اذعان داشت: عملیات آزادسازی خرمشهر نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس بود چراکه قبل از آن تعدادی عملیات کوچک رخ داده بود.

وی در پاسخ به این سوال که رزمندگان چقدر به پیروزی در جبهه‌‌ها امیدوار بودند، یادآور شد: کارشناسان تا قبل از عملیات طریق‌القدس می‌گفتند نیروهای ایرانی توان مقابله با رژیم بعث را ندارند و به ویژه در زمان حضور بنی‌صدر ملعون در رأس نیروهای مسلح، صحبت‌های او انگیزه نبرد را از رزمندگان می‌گرفت.

اسرای عراقی در عملیات بیت‌المقدس فریاد می‌زدند ما به شما پناه آورده‌ایم/ برخلاف تئوری بنی‌صدر ما جان می‌دادیم تا خاک ندهیم

داداش‌زاده با اشاره به تفکر ضدمقاومت بنی صدر تصریح کرد: رئیس‌جمهور وقت می‌گفت ما باید زمین دهیم و زمان بگیریم و بعداً نیز اگر توان مقابله را نیافتیم تسلیم شویم! متاسفانه این صحبت‌ها روی روحیه رزمندگان تاثیرات منفی برجای گذاشته بود و عوامل نفوذی، ما "نمی‌توانیم" را برای رزمندگان القاء می‌کردند.

وی ادامه داد: خوشبختانه عملیات‌های محدودی که توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خوزستان صورت گرفت، تئوری بنی‌صدر را خنثی و روحیه رزمندگان را تقویت کرد.

رزمنده حاضر در عملیات بیت‌المقدس با بیان اینکه عملیات آزادسازی خرمشهر تجسم عینی اتحاد نیروهای مسلح بود، عنوان کرد: ارتش و سپاه با یگان واحد و قرارگاه مشترک این عملیات را انجام و در عرض 23 روز به پیروزی رسیدند.

وی در پاسخ به این سوال که در تشریح تلخ و شیرین‌ترین خاطراتش از عملیات بیت‌المقدس ابراز داشت: همین که جنگ تحمیلی مسلمانان را در برابر یکدیگر قرار می‌داد و دشمنان قسم خورده‌ جهان اسلام و انقلاب 57، خارج از منطقه به دست عروسکی به‌نام صدام نظاره‌گر کشتار مسلمانان بودند، تلخ‌ترین تصویر دفاع مقدس محسوب می‌شد.

اسرای عراقی در عملیات بیت‌المقدس فریاد می‌زدند ما به شما پناه آورده‌ایم/ برخلاف تئوری بنی‌صدر ما جان می‌دادیم تا خاک ندهیم

داداش‌زاده با بیان اینکه در حال حاضر هیچ‌چیزی به‌مانند اتحاد ایران و عراق برایم شیرین نیست، تصریح کرد: با حذف بعثی‌‌ها اکنون مردم ایران و عراق کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند و شاهد همکاری آنان در بازسازی عتبات و یا حضور موکب‌های عراقی در سیل اخیر ایران هستیم.

وی افزود: هرچند در این میان شهادت دوستان و جوانان مومن کام آدمی را تلخ می‌کرد اما اگر ریشه‌ی انقلاب با خون آن جوانان آبیاری نمی‌شد ما به پیروزی و پیشرفت‌های بعد از آن دست نمی‌یافتیم.

یادگار دوران دفاع مقدس به اسارت 19 هزار عراقی در عملیات بیت‌المقدس اشاره و توضیح داد: طراحان عملیات تصور این تعداد اسیر را نداشتند اما ارتش بعث غافلگیر شد و خرمشهر دقیقاً از همان جایی آزاد شد که روزی اشغال شده بود.

وی در پاسخ به این سوال که برخورد رزمندگان با اسرای عراقی چگونه بود، خاطرنشان کرد: عده‌ای خود را به آب زدند و در اروند غرق شدند، شاید بعضی‌شان هم نجات یافتند و فرار کردند اما اکثراً به صورت گروهی تسلیم شدند و از آنجا که از تفکر شیعیان و برخورد مناسب ایرانی‌ها با اسرا خبر داشتند فریاد می‌زدند "ما به شما پناه آورده‌ایم" و این معنای پناه آوردنشان به انقلاب و اسلام بود.

داداش‌زاده در پاسخ به این سوال که پیامدهای پیروزی در عملیات بیت‌المقدس چه بود، تاکید کرد: به واسطه آزادی خرمشهر ملت ایران از زیر ظلم بزرگ رها شد و حال در سایه‌ی اقتداری که دارد زور قبول نمی‌کند و پای استقلال خود می‌ایستد.

وی بیان داشت: فتح خرمشهر نشان داد ما از جانمان می‌گذریم اما وجبی از خاک‌مان را در اختیار دشمنان قرار نمی‌دهیم؛ این درحالیست که قدرتمندترین حکومت‌های ایران در تاریخ خاک کشور را تقسیم کردند و رژیم پهلوی به‌عنوان ژاندارم آمریکا در منطقه بحرین را تقدیم اعراب کرد.

گفت‌وگو از مجید قنبرزاده

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها