برگزیدگان جشنواره حکمت و نیایش تجلیل شدند

آیین اختتامیه حکمت و نیایش با محوریت «نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه» به همت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل ارشاد استان تهران با حضور شعرا، خوانندگان و برگزیدگان این جشنواره در حاشیه بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در سالن همایش‌های پارسه برگزار شد.
کد خبر: ۳۴۷۶۲۱
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۶ - 23May 2019

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، جاودانی‌نیا مدیرکل ارشاد استان تهران با تقدیر و تشکر از برگزارکنندگان این جشنواره اظهار داشت: در حدود سه هزار و ۷۵۰ اثر به دبیرخانه جشنواره حکمت و نیایش در بخش‌های هنری، پژوهشی، تألیف و ترجمه ارسال شده است که این جای خوشحالی دارد چراکه اولین سال است این جشنواره برگزار می‌شود و خداوند را شاکریم که توانستیم این جشنواره را برگزار کنیم.

در ادامه عبدالهادی فقهی‌زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با نگاهی به ارزش صحیفه سجادیه و نهج‌البلاغه گفت: از کودکی نام این دو کتاب را اغلب شنیده‌ایم اما کمتر تعدادی از محتوای آن خبر دارند و نمی‌دانیم هدف از به وجود آمدن این دو کتاب چه بوده است. در واقع یکی از بزرگترین مفاهیم بشریت کتاب نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه از لسان دو تن از خاندان عصمت و طهارت است.

وی خاطرنشان کرد: ترجمه درونی و غیرمستقیم مفاهیم قرآن کریم در حوزه‌های موضوعی گوناگون هستند. مفاهیم ناب اعتقادی در این دو کتاب موج می‌زند. بارها و بارها مفاهیم متعالی اجتماعی در این دو کتاب بیان شده است. در صحیفه سجادیه چگونگی سخن گفتن با خداوند اندیشه و ادب دینی مطرح می‌شود اما متأسفانه در تاریخ از این دو اثر گرانبار محروم بوده‌ایم جز اندک کسانی که این کتاب یار آنها شده است.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: شاید علت به این برگردد که این دو کتاب را دور از دسترس مطرح کرده‌ایم.

وی در تحلیل علت این محرومیت عنوان کرد: دلایل مختلفی برای این مسئله وجود دارد اما شاید بتوان گفت یکی از دلایل این است که ما این دو کتاب را بسیار دور از دسترس معرفی کرده‌ایم و نهج‌البلاغه را نهج بلاغت دانسته‌ایم در حالی که نهج فکر دینی، تربیت عالی، جامعه‌شناسی، دانش اجتماعی، سیاست‌ورزی و… است.

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با مطرح کردن این سوال که آیا کتابی می‌توان یافت که بیش از نهج البلاغه حاوی مباحث تربیت دینی، تعامل با دیگران، سیاست، اجتماع … باشد? افزود: هرگز. به صحیفه سجادیه نیز در میان فریقین می‌توان به آن بالید البته قبل از بالیدن باید ان را خواند اما متأسفانه ما به داشتن این دو کتاب در کتابخانه ها اکتفا کرده‌ایم و همه این مسائل موجب شد تصمیم گرفته شود جشنواره حکمت و نیایش برگزار شود.

وی با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم دیندارانه زندگی کنیم باید با مفاهیم این دو کتاب آشنا شویم، گفت: برای برجسته کردن مفاهیم این دو کتاب باید توجه عده دیگری از هنرمندان و پژوهشگران را جلب می‌کردیم و زمینه‌ای فراهم می‌کردیم تا اهتمام هنرمندان و دانشمندان در راستای این دو کتاب هزینه شود.

فقیهی زاده در پایان از سخت گیری در دریافت آثار نیز سخن گفت و دلیل این سخت گیری را از باب ارادت به این دو اثر دانست و گفت: جشنواره دوسالانه برگزار خواهد شد و امیدواریم در سال‌های بعد هم شاهد دریافت اثار ارزشمند باشیم.

پس از شعرخوانی امیری اسفندقیه و سید کریم موسوی، حجت الاسلام گواهی- تولیت آستان امامزاده صالح با ابراز تأسف از اینکه در مقام عمل از نهج البلاغه در جهان اسلام استفاده نشده اما در جهان کفر از نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر بهره‌ها گرفته شده است، گفت: هر کدام از مفاهیم این نامه می‌تواند به عنوان یک واحد درسی در دانشگاه‌ها تدریس شود و بهترین منشور برای مدیران در همه سطوح کشور باشد.

گواهی با تاکید بر اینکه هر کس از دیدگاه خود می‌تواند به این دو اثر توجه کند، گفت: امروز باید نهج البلاغه و صحیفه سجادیه تدریس شود چرا که دستیابی به مفاهیم بلند و چند جانبه این کتاب‌ها بدون استاد ممکن نیست.

در پایان برگزیدگان بخش‌های مختلف جشنواره شامل فیلم کوتاه، انیمیشن، فیلم نامه، نمایش نامه، نقاشی خط، خطبه خوانی نهج البلاغه، ترجمه کتاب، تصحیح نسخ خطی، رساله دکترا، پایان نامه کارشناسی ارشد و شعر معرفی و مورد تجلیل قرار گرفتند. همچنین از محمد اصفهانی و علیرضا افتخاری تجلیل شد.

انتهای پیام/ 251

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار