به گزارش خبرنگار دفاعپرس از آذربایجانشرقی، «سید محمدحسین بلاغی» رئیس حوزه هنری استان در مراسم شب خاطره چهاردهم تبریز که با رونمایی از کتاب سرای انقلاب همراه بود، اظهار داشت: در طول تاریخ بازار و بازاریان تبریز در صف اول تحولات سیاسی بودهاند.
وی با بیان اینکه بازار تبریز علقه و وابستگی جدایی ناپذیر با مذهب دارد، این بازار را مهندسی اقتصاد و مذهب خواند و تصریح کرد: این مکان تاریخی مساجد جریانسازی را در دل خود جای داده است.
رئیس حوزه هنری آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه اصناف و کسبه بازار تبریز ضمن کسب نان حلال به دنبال معنویت نیز بودهاند، یادآور شد: پیامبر اسلام مصداق بارز مومنین را ایمان قلبی به خداوند و جهاد با مال و جان نامیدهاند و در این راستا اصناف در جریان انقلاب بازار را تعطیل کردند و به تعبیری مالشان را بخشیدند تا جهاد کرده باشند.
وی با اشاره به جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران عنوان کرد: هماکنون نیز بازار تبریز در خط مقدم مبارزه با استکبار و جنگ اقتصادی قرار دارد.
بلاغی ۲۹ بهمن ۵۶ را یکی از درخشانترین روزهای تاریخ انقلاب خواند و متذکر شد: اگر این قیام نبود شاید آتش انقلاب روشن نمیشد و ادامه نمییافت، برای بازخوانی بخشی از مجاهدتهای بازاریان تبریز، کتاب سرای انقلاب را به چاپ رساندیم.
وی افزود: کتاب سرای انقلاب کامل نیست و صدها کتاب در خصوص نقش بازار تبریز در شکلگیری انقلاب اسلامی میتوان نوشت اما این کتاب فتح بابی است که تحریر آن از ۳ سال قبل شروع شده و محتوای آن حاصل گفتههای ۱۳راوی است.
مسئول حوزه هنری استان کتاب سرای انقلاب را هدیهی فعالان فرهنگی به ساحت شهدای انقلاب و مبارزان خستگی ناپذیر جریان انقلاب دانست.
انتهای پیام/