سرآغاز زندگی معنوی و اخلاقی بچه‌ها در «به سپیدی برف، به سرخی انار»

«به سپیدی برف، به سرخی انار» کتابی است که می‌تواند سرآغاز تفکر اصیل برای بچه‌ها باشد و به دغدغه‌های والدین درمورد زندگی معنوی و اخلاقی آنان پاسخ دهد و حتی به بزرگترها تلنگر بزند تا در اهداف خود بازنگری کنند.
کد خبر: ۳۵۱۳۹۳
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۲ - 24June 2019

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌‎‎پرس، به‌ندرت ممکن است، نخستین اثر هنرمند یا نویسنده‌ای، قابل توجه از کار در بیاید، چه برسد که بتواند به صدایی متفاوت و اثرگذار تبدیل شود و با هویتی مشخص و متمایز، مخاطب را سر شوق بیاورد. «به سپیدی برف، به سرخی انار» چنین کتابی‌ است. زینب نیکخواه آزاد در جایگاه نویسنده و تصویرگر، اثری را خلق کرده که با قلب و روح خواننده‌ی خود ارتباط برقرار می‌کند و شاعرانگی‌اش، در کنار مفاهیم عمیق طرح شده، دست مخاطب را می‌گیرد تا به مرتبه‌ای بالاتر از درک فلسفه‌ی زندگی رهنمون شود.

«انتخاب»، مضمون و بن‌مایه‌ی اصلی این اثر مخصوص گروه سنی «ج» را می‌سازد: نکته‌ای پنهان در زندگی روزمره‌ی کودکان ده و یازده ساله. اغلب این بچه‌ها از قدرت و تأثیر انتخاب‌های خود غافلند. به نظرشان راهی جز اجرای دستورات بزرگترها ندارند. ناچارند به مدرسه بروند، ساعت خواب و بیداری‌شان حتی در تعطیلات را بر‌اساس صلاحدید خانواده تنظیم کنند و… در حالی که دایره‌ی این مفهوم بسیار گسترده‌تر است، از کوچکترین رفتارها شروع می‌شود و به تدریج اتفاقات آینده را می‌سازد.

دانه‌های برف در ابتدای کتاب و آدم برفی در ادامه‌ی آن، دائم در حال «انتخاب» هستند و با عاقبت‌اندیشی، نتیجه را توضیح می‌دهند. نویسنده با استفاده از تجربه‌ی مستقیم سال‌ها کار با کودکان، با زیرکی این نکات را طرح می‌کند و با تصاویری زیبا و متفاوت از زاویه دید معمول، نگریستن به دنیا را به عملی هیجان انگیز تبدیل می‌کند. او خیلی چیزها را به ذهن خلاق مخاطب خود که در پایان دوره‌ی کودکی قرار گرفته، وا می‌گذارد تا ارتباط او را با متن افزایش دهد. مثلاً از «دخترک» اطلاعاتی نداریم، جز این که کلاه منگوله‌دار صورتی برسرکرده و به‌محض رسیدن، پوست پرچین و چروک درخت را در آغوش می‌گیرد.

خانم نیکخواه‌آزاد، شاعرانه‌ترین آدم برفی دنیا را می‌سازد و به او امکان می‌دهد تا بین داشتن قلب و خاص‌ترین آدم‌برفی زمستان شدن انتخاب کند. او برخلاف پیش‌داوری‌های رایج این روزهای والدین، از کودک نمی‌خواهد همانی شود که او در موقعیت فرد با تجربه صلاح می‌بیند. ادم‌برفی خودش به این نتیجه می‌رسد که بهتر است قلب داشته باشد و می‌گوید: «تو حتی اگر من را خاص‌ترین آدم‌برفی زمستان هم بکنی، روز آب شدن می‌رسد و من؛ فقط یک زمستان فرصت دارم، قلب داشته باشم و با تو دوست باشم.» و به این شکل، نخستین اثر این فارغ‌التحصیل رشته‌ی طراحی صنعتی، تابلویی هنرمندانه از ستایش دوستی رابه نمایش در می‌آورد.

کوتاهی زندگی به جای غم‌انگیز بودن، به عمق و غنای آن می‌افزاید و کودک مهر ورزی به تمام موجودات را می‌آموزد.

اگر تمام ویژگی‌های گفته شده برای «به سپیدی برف، به سرخی انار» را در کنار چاپ نفیس بر روی کاغذ گلاسه، جلد گالینگور و تصاویری هم‌راستا با مفاهیم قرار دهیم، می‌بینیم که با اثری متمایز در حوزه‌ی کودک مواجه‌یم. کتابی که می‌تواند سرآغاز تفکر اصیل برای بچه‌ها باشد و به دغدغه‌های والدین درمورد زندگی معنوی و اخلاقی آنان پاسخ دهد و حتی به بزرگترها تلنگر بزند تا در اهداف خود بازنگری کنند. این کتاب در چهل صفحه با قیمت سی ونه هزار تومان توسط کتاب نیستان منتشر شده است.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار