به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، حمید حسام در خصوص کتاب سفر به روایت سرفه ها، اظهار داشت: موزه صلح هر ساله برنامه سفری را به هیروشیما و ناکازاکی تدارک می بیند که در آن جانبازان شیمیایی در کنار بازماندگان فاجعه هیروشیما در کنار هم قرار می گیرند و پیام نفی استفاده از سلاح های شمیایی را به گوش جهانیان می رسانند.
این نویسنده دفاع مقدس افزود: این کتاب در قالب سفرنامه است و در شش فصل به مشکلات مصدومان شیمیایی می پردازد.
حسام ادامه داد: هیروشیما با تمام ابعاد فاجعه آمیزش در سطح جهان شناخته شده است اما کمتر کسی در سطح دنیا اطلاع دارد که در ایام جنگ،19هزار و500 بمب شمیایی بر ایران فروریخت و آمار تلفات ما چیزی بیشتر از تلفات بمباران هیروشیماست.
وی به آمار مصدومان شیمایی اشاره و اضافه کرد: بسیاری از مصدومان شیمیایی مردمان غیر نظامی ساکن در سردشت و سرپل ذهاب هستند.
حسام تصریح کرد: در بخش هایی از این کتاب روایت گزارش گونه ای از ژاپن به تصویر در آمده است و سعی کردم به همراه مصدومان هیروشیما و ناکازاکی به یک همذات پنداری برسم.
وی افزود: گرچه جنگ ایران و عراق و مسئله هیروشیما و ناکازاکی دو موضوع جداگانه بوده است اما برخورد آمریکا و سیاست های آن ها در سازمان ملل متحد در مورد هر دو کشور یکی بود.
حسام گفت: ما در این سفر مشاهده کردیم که مقامات آمریکایی در سالگرد هیروشیما و ناکازاکی حاضر می شوند اما هرگز ابراز تاسف ندارند.
وی افزود: این کتاب در نهایت به این نقطه می رسد که ایرانیان صلح دوست هستند و آن چه برسرجانبازان ما آمد صرفا به خاطر دفاع آن ها از کشورشان بود.