به گزارش گروه اجتماعی دفاعپرس، حجتالاسلام «سید ابراهیم رئیسی» رئیس قوه قضاییه در دیدار وزیر امور اقتصادی و دارایی و رییس سازمان امور مالیاتی کشور و جمعی از مدیران مالیاتی اظهار داشت: مالیات در همه کشورها یکی از منابع عمده درآمدی محسوب میشود؛ به ویژه در کشورهایی که از ذخایر انرژی و نفت برخوردار نیستند. اگر چه کشور ما متنعم به نعمتهای الهی نظیر نفت است، اما بررسیهای کارشناسی نشان میدهد که ما باید نظام اقتصادی و بودجهریزی خود را هرچه بیشتر به سمت اقتصاد و بودجه بدون نفت سوق دهیم.
رییس قوه قضاییه تصریح کرد: در تمام برنامههای توسعه کشور تاکید شده است که اقتصاد ما وابسته به نفت نباشد و نظام بودجه و اقتصاد کشور به درآمدهای دیگر از جمله مالیات وابسته باشد.
وی با بیان اینکه پرداخت مالیات وظیفه تک تک آحاد جامعه است، گفت: نقش سازمان مالیاتی که به تعبیری میتوان آن را پلیس مالی کشور نامید، در نظام اقتصادی کشور بسیار حائز اهمیت است. باید در این سازمان نظارتهای مالی صورت گیرد و سامانه هوشمندی در سازمان مالیاتی برقرار باشد تا به صورت حساب شده و دقیق از درآمدهای مودیان خرد و کلان مالیاتی مطلع شود.
حجتالاسلام رییسی با بیان اینکه باید زیرساختهای لازم برای ایجاد نظام هوشمند مالیاتی فراهم شود، گفت: باید تدبیری اتخاذ شود و زیرساختها به گونهای فراهم شود که فرار مالیاتی در کشور به حداقل برسد و نهایتا فرار مالیاتی از بین برود. آخرین آمارها نشان از کاهش فرار مالیاتی دارد. تصور من این بود که فرار مالیاتی در کشور ما حدود 100 هزار میلیارد تومان است؛ اما در جلسه امروز اعلام شد که این میزان 28 هزار میلیارد تومان است. البته از آنجاییکه ارقام مختلفی پیرامون فرار مالیاتی در کشور مطرح میشود، بنابراین، این نتیجه حاصل میشود که رقم قابل توجهی فرار مالیاتی در کشور وجود دارد.
رییس دستگاه قضا بیان کرد: همانطور که از یک کارمند بهحق و به درستی مالیات دریافت میشود، باید صاحبان مشاغل کلان و پردرآمد نیز مالیات خود را به صورت دقیق و منصفانه پرداخت کنند.
وی اظهار داشت: همه آحاد مردم و مسئولین باید بدانند و درک کنند که پرداخت مالیات کمک به چرخه تولید و توسعه کشور است و مالیاتهای پرداخت شده در جهت رونق تولید و آبادانی در کشور مورد بهره برداری قرار میگیرد. بر همین مبنا تولیدکنندگان و کارآفرینان و سرمایه گذاران از نظام مالیاتی در کشور حمایت خواهند کرد؛ چرا که میدانند مالیاتهای اخذ شده در واقع در جهت رونق کسب و کار آنها مورد استفاده قرار میگیرد.
حجتالاسلام رییسی با بیان اینکه اقداماتی که برای ایجاد نظام عادلانه و هوشمند مالیاتی در کشور تاکنون صورت گرفته، لازم بوده، اما کافی نیست، گفت: از جمله اقدامات بسیار موثر در امر فرهنگسازی مالیاتی برقراری عدالت در اخذ مالیات است؛ بدین معنا که مردم بدانند مالیات از همه مودیان خرد و کلان خصوصا مودیان کلان اخذ میشود و این مهم برای مردم بسیار اعتمادآور و اطمینان بخش است.
رییس قوه قضاییه با اشاره به ضرورت تبیین محل هزینه درآمدهای مالیاتی گفت: باید موضوع هزینه کرد درآمدهای مالیاتی برای مردم تبیین شود و به مودیان مالیاتی این اطمینان داده شود که مالیاتهای پرداخت شده توسط آنها در چرخه تولید و توسعه و آبادانی کشور هزینه میشود.
وی تصریح کرد: عموم مردم ما قانونمدار و هوشمند هستند و اگر نسبت به قانون مالیات و اهمیت پرداخت آن آگاهی بیشتری پیدا کنند، برای مشارکت بالاتر در امر پرداخت مالیات راغبتر میشوند.
انتهای پیام/ 341