تجلیل از هنرمند شهید مسعود سهیلی در کنگره ملکوتیان صحنه

هنرمند شهید مشهدی در کنگره 450 شهید تئاتر کشور تجلیل شد.
کد خبر: ۳۵۴۹۱
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۳ - 04December 2014

تجلیل از هنرمند شهید مسعود سهیلی در کنگره ملکوتیان صحنه

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از مشهد، کنگره 450 شهید تئاتر کشور با عنوان «ملکوتیان صحنه»، که بالاترین میزان شهدای هنرمند را به خود اختصاص داده است در اردبیل برگزار شد.

در این کنگره از دو شهید شاخص تئاتر در سال 1393، شهید حسین قشقایی بهعنوان شهید انقلاب و شهید مسعود سهیلی بهعنوان شهید دفاع مقدس تجلیل به عمل آمد. در این مراسم از مجموعه فیلم شهید سهیلی نیز رونمایی شد.

به همین مناسبت به فرازهایی از زندگی این شهید هنرمند میپردازیم.

«سن نمایش مثل منبر مقدس است»

مسعود سهیلی در بیست و نهم بهمنماه 1343 در شهرستان تربتحیدریه چشم به جهان گشود. وی تا هفتسالگی در این شهر زندگی کرد. بعد از هفتسالگی به همراه خانواده به مشهد مهاجرت کرد و دوران دبستان را در مدرسه مسجدی و دوره متوسطه را در دبیرستان شهید مدرس گذراند و سپس در تربیتمعلم شهید خورشیدی قبول شد اما هیچگاه در کلاسهای این مرکز حضور نیافت. او به جبهه رفت و در منطقه کلهقندی از ناحیه سر مجروح شد. سپس از مدتی استراحت دوباره عازم جبهه شد و در شب عملیات کربلای 4 در چهارم دیماه 1364 در منطقه عملیاتی شلمچه مجروح شد. عراقیها بدن مجروح او را با خود به اسارت بردند. مسعود سهیلی در زیر شکنجههای دژخیمان بعثی پس از سه روز در بصره به شهادت رسید و پیکرش را در این شهر به خاک سپردند.

ابتدا روح مطهر شهید سهیلی را در شهریور 1365 به همراه دوست همیشه همراهش شهید اکبر اکبری مقدم تشییع و صورت مزاری برای تسلی دل خانوادهاش فراهم نمودند. اما درست ده سال بعد پیکری در شلمچه یافتند که پلاک مسعود در کنارش بود و پیکر این شهید را بهجای شهید مسعود به خاک سپردند. 5 سال بعد در جریان مبادله پیکر شهدا، پیکر مطهر شهید سهیلی در بصره از خاک بیرون آورده و به ایران عودت دادند و این پیکر مورد شناسایی خانواده قرار گرفت و سومین تشییع برای وی برگزار شد.

مادر شهید اعتقاد دارد که شهید با هر بار آمدنش پیامی با خود به همراه دارد.

شهید سهیلی از سال 1359 و در سن 16 سالگی به گروه هنری مالک اشتر پیوست و در چندین نمایش این گروه بازی کرد. بعدازآن گروه نوجوانان مالک اشتر را راهاندازی کرد و چندین نمایش را با این گروه نوشته و کارگردانی و بازی نمود. مهمترین این گروهها، گروه هنری فریاد در کوی طلاب مشهد است که پس از شهادت وی به نام کانون هنری شهید سهیلی نامگذاری شده است. شهید مسعود در نوشتن نیز دستی به قلم داشت و چندین قصه و قطعه ادبی و ... از وی به یادگار مانده است.

شهید سهیلی در سال 1368 بهعنوان هنرمند برگزیده دفاع مقدس انتخاب گردید و لوح زریندست خط مبارک امام خمینی (ره) را دریافت نمود.

شهید سهیلی به اخلاق خوش و برخورد خوب با مردم بسیار تأکید داشت. او در نامههایی که به دوستانش مینوشت سفارش فراوان به حضور در مسجد و توجه به فعالیتهای هنری داشت. او همیشه با وضو بر صحنه نمایش حاضر میشد و معتقد بود سن نمایش مثل منبر مقدس است و باید حتماً با وضو بر آن قدم گذاشت.

روحش شاد و راهش پر رهرو

نظر شما
پربیننده ها