به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «علیاکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی در گفتوگو با «خانه ملت» با اشاره به اقدامات انجام شده برای بازسازی راکتور اراک، اظهار داشت: طراحی جنبههای مختلف نوسازی راکتور اراک شامل طراحی مفهومی، تفصیلی، جزئی، نقشهها و... که تمام شده و اکنون با مشخص کردن ابعاد تجهیزات، سفارش برای تامین تجهیزات داده شده و در حال آماده شدن هستند.
بازسازی راکتور اراک با همکاری چین و انگلیس خوب پیش میرود
وی با تاکید بر اینکه بازسازی راکتور اراک با همکاری کشورهای چین و انگلیس خوب پیش میرود، افزود: کمیته مشترک بازسازی راکتور اراک متشکل از ایران، چین و انگلیس کار خود را خوب انجام میدهند، لذا از پیشبرد کار راضی هستیم چراکه پس از فَترتی (فاصله و وقفه) چند ماهه، بازسازی راکتور اراک سرعت گرفته است.
افزایش سهم انرژی هستهای در تامین برق کشور با تکمیل نیروگاه ۲ و ۳ اتمی بوشهر
صالحی با تشریح سهم انرژی هستهای در تامین برق کشور، گفت: اکنون این سهم باوجود فعالیت صرف نیروگاه ۱ بوشهر، متوسط ۲.۷ درصد است؛ اما در سالهای آینده -که ۲ نیروگاه اضافه خواهد شد- این سهم نیز افزایش پیدا میکند.
تکمیل نیروگاه دوم و سوم اتمی بوشهر طی ۶ الی ۸ سال آینده
وی توضیح داد: اواسط تا اواخر مردادماه سال جاری بتنریزی نیروگاه شماره ۲ اتمی بوشهر آغاز خواهد شد و مطابق برنامه ۶ سال آینده نیروگاه دوم آماده بهرهبرداری و ۸ سال آینده نیروگاه ۳ بوشهر آماده خواهد شد.
رد ادعاهای «ترامپ» در آخرین جلسه شورای حکام و منزوی شدن آمریکا
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین با اشاره به رد ادعاهای ترامپ در آخرین جلسه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، بیان کرد: این نخستین بار است که یک کشور عضو شورای حکام تقاضای جلسه میکند، اما به دنبال ادعاهای واهی خود منزوی میشود، درواقع آمریکا بهعنوان بزرگترین تامینکننده بودجه آژانس بینالمللی انرژی اتمی منزوی شده است و رژیم صهیونیستی از ادعاهای مقامات این کشور دفاع میکنند.
خاطرنشان میشود؛ ایالات متحده آمریکا در واکنش به کاهش تعهدات برجامی ایران، پای شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به میان کشیده است. شورای حکام (چهارشنبه ۱۹ تیر) بنا به درخواست آمریکا جلسه ویژهای درباره ایران تشکیل میدهد، اما درحالی نشست فوق پایان یافت که آمریکا برای چندمین بار نتوانست از اهرم آژانس برای ضربه زدن به ایران و برجام استفاده کند و جلسه مذکور به صحنه استهزاء آمریکا و همپیمانانش بهویژه رژیم صهیونیستی تبدیل شد و حتی کار به جایی کشید که رئیس نشست، جمعبندی از این جلسه ارائه نکرد.
این گزارش میافزاید: براین اساس قرارداد برجام، چین و آمریکا مسئولیت بازسازی راکتور اراک را برعهده گرفته بودند که پس از خروج آمریکا از برجام، بازسازی این راکتور با همکاری چین و انگلیس ادامه یافت.
انتهای پیام/ ۱۱۳