به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از ساری، «سیّد محمّد صادقی سنگدهی» مدیر ادبیات و انتشارات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران به مناسبت بیست و هفتم آذرماه، سالروز شهادت آیت الله دکتر مفتح گفت: هر زمانی که حکومت از روحانیّت و مردم آزادی خواه جدا شد، در مقابل هجوم دشمنان تنها مانده و شکست خورد.
وی یادآور شد: در قرن حاضر هم با ورود تحصیلات علمی به روش نوین و فن آوری و گسترش روشنفکری غیراسلامی نوعی گسست با روحانیّت بوجود آمد که بسیار پر سود برای استثمارگران بوده است.
صادقی بیان کرد: وحدت روحانیت و دانشجویان و دانش آموختگان و روشنفکران، هر چند که موقتی بوده، موفقیتهای بزرگی را به همراه داشته، از جمله ملی شدن صنعت نفت و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران.
وی در ادامه افزود: در سه دهه اخیر در روزی بنام وحدت حوزه و دانشگاه، برنامههایی به اجرا در میآید تا روابط تنگاتنگی بین این دو مرکز بزرگ علمی بوجود آید، امّا پس از سه دهه سئوالاتی از به ثمر رسیدن این هدف در اذهان، خصوصا طلاب و دانشجویان بوجود آمد که از زوایایی مورد بررسی قرار میگیرد.
صادقی در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: هر حکومت باید بتواند اعتماد نسل نو را جلب کند و مانع آن شود که نسل نو، مطلوب خود را خارج از مطلوب نظام جستجو کند و با زبان مناسب مطلوبهای خود را به جوانان تفهیم نماید، لذا پیوستگی یا گسستگی نسلها نقش تعیین کنندهای در"اعتلا" و یا "انحطاط" آن جامعه دارد.
وی عنوان کرد: بینش اسلامی گاهی حفظ سنتهای اجتماعی و گاهی شکستن حصارها و سنتهای اجتماعی را توصیه مینماید که بر این اساس نمیتوانیم بگوئیم پایبندی یا پشت پا زدن به سنّتها الزاما مثبت یا منفی است.
مدیر ادبیات و انتشارات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران از دیگر آثار وحدت حوزه و دانشگاه را بیان ارزشهای نو دانست که میتواند در تداوم ارزشهای نسل قبل باشد.
وی ادامه داد: چرا که انگیزش از نوع گذشته، قدرت بر انگیختگی خود را از دست داده است، در حالی که ماندگاری یا پایان یافتگی انقلاب اسلامی به رفتار نسل جانشین معطوف میشود.
صادقی اضافه کرد: در دلبستگیها و دغدغهها تفاوت غیر قابل انکاری وجود دارد که اگر ارزشهای یک جامعه نوید دهنده و به روز و منطقی باشد و در عین حال توانایی غنا بخشیدن به آن احساسات را داشته باشد قطعا توسط نسل بعد مورد استقبال قرار میگیرد. در غیر این صورت از سوی نسل آینده به مبارزه طلبیده میشود.
وی در ادامه از برگزاری شعرخوانی روحانیون و طلاب مازندرانی خبر داد و اعلام کرد: روحانیون استان ولایتمدار مازندران در طول تاریخ اسلام همواره درجهت اعتلای اسلام و تشیّع پیشتاز و در هشت سال دفاع مقدس نیز ثابت نمودند، وفاداری و عشق مردم قدرشناس استان مازندران به روحانیّت اصیل شیعه در مراسم تشییع پیکر مطهر روحانی مجاهد و مردمی، عالم عامل، نماینده مردم مؤمن وانقلابی مازندران در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه محبوب شهرستان بهشهر تبلور یافت و به داعشیان، تکفیریها و بعثیها نشان داد پیوند مردم با روحانیت اصیل ناگسستنی است.
وی ادامه داد: لذا با توجه به نقش تعیین کننده و اساسی روحانیّت درانجام رساندن مسئولیّت الهی تبلیغ وترویج فرهنگ پویای مکتب حیاتبخش، اولین جلسه شعرخوانی دفاع مقدس، ایثار، بسیج ، انتظار، عاشورا ، امام و رهبری، بصیرت و میثاق امّت با ولایت، مقاومت ملل و بیداری اسلامی) ویژه شاعران روحانی و طلبه مازندرانی حوزه های علمیه برادران و خواهران که درحال تحصیل و تبلیغ دراستان و سایر نقاط می باشند، 18 دی ماه برگزارخواهد شد.
صادقی سنگدهی در مورد وضعیت فرهنگی جامعه امروز گفت: زنان جامعه اسلامی با حفظ هویت و کرامت انسانی خود با حضور در صحنه های انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) خوش درخشیدند و ثابت کردند که زن می تواند ضمن حفظ کرامت و شخصیت دینی خود در جامعه و امورات مختلف آن وارد بشود و رسالت خویش را به شایستگی به انجام برساند.
وی زن را به عنوان نیمی از پیکره جامعه دانست و عنوان کرد: علاوه بر مسئولیت تربیت نسلی مؤمن و آگاه و با شرافت نقشی بس مهم در رشد و تعالی جامعه بشری و سعادت آن را بر عهده دارد .
صادقی گفت: زن مسلمان، تجسم حرمت و عفت جامعه و بدون تردید ضامن حفظ و ارتقاء شخصیت و منزلت جامعه بشری است.
وی یادآور شد: در این میان ، الزام در پوشش و حجاب زن و نقش آن در سلامت نفسانی جامعه و جلوگیری از بروز انواع تباهی ها و ناهنجاری ها وظیفه سنگین آحاد جامعه به ویژه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و دولت های جمهوری اسلامی ایران که برآمده از درون ارزش های ناب اسلامی است و ظهور و حیات خود را مدیون تکیه بر این آرمان ها و ارزش ها می داند و رسالت ایجاد و گسترش جامعه عفیف و با غیرت را بر عهده دارد می باشد.
صادقی افزود: باید یکی از رسالت ها و مأموریت های مهم خود را ، تلاش عالمانه و مجدانه در جهت ترویج ارزش ها و فرهنگ اسلامی به ویژه در حوزه عفت عمومی و ترویج فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه قرار دهد.
وی بیان کرد: وظایف را بیش از پیش سنگین تر کرده تا ضمن ایجاد زمینه و بستر حضور و نقش آفرینی زنان در اجتماع ، از بروز احتمالی ناهنجاری های ناشی از پوشش و حجاب نامناسب برخی زنان ، هوشمندانه و مدبرانه جلوگیری نمایند .
دبیراجرایی چهارمین جشنواره خاطره نویسی دفاع مقدس استان مازندران از اختتامیه چهارمین جشنواره خاطره نویسی دفاع مقدس استان مازندران با موضوع خاطرات دلاورمردی های رزمندگان مازندرانی در مقابله با ضد انقلابیون درجنگل های مازندراناز ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاآبان 1363 (مدافعان جنگل)، در بهمن ماه خبر داد و گفت: این جشنواره در شهرآمل برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: قرار است در این مراسم از 22 راوی برگزیده تقدیر به عمل آید.
وی از چاپ حدود 80 اثر منتخب در کتاب جشنواره به نام راوی و نویسنده اثر خبر داد.
صادقی با اشاره به فرامین مقام معظم رهبری در خصوص فراگیری شعر و ادب این سرزمین اسلامی، افزود: زبانی که میتواند پیام انقلاب را به اعماق جامعه رسوخ دهد، زبان شعرو ادبیات است.
وی ادامه داد: تأسی بر این مهم خط مشی روشنی است برای مسئولان فرهنگی که از هرگونه تلاشی در این محور دریغ نورزند.
صادقی در ادامه شکل گیری تا بلوغ انقلاب اسلامی را تا اکنون را به پنج دوره تقسیم کرد و گفت: نسل های اول ، دوم و سوم: ازمشروطه ، کودتای1299 ، متفقین در1320 ، ملی شدن نفت وکودتای سال1332 و قیام مردم در 15خرداد1342 و تاپیروزی انقلاب اسلامی ایران درسال1357، نسل چهارم شامل مردم مبارز در هشت سال دفاع مقدس، نسل پنجم از بعد جنگ و رحلت امام (ره) و شروع رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای "مدظله العالی" درسال1368 تا فتنه سال1388 و بعد ازآن تا اکنون می باشند که برای ماندگاری آرمان ها و ارزش های ناب اسلامی و انقلابی تلاش می کنند که در ثبت معنویات دفاع مقدس از هیچ تلاشی فروگذار نیستند .
وی تأکید کرد: به یقین که شعر، خاطرهنویسی و داستاننویسی دفاع مقدس، جای خود را در بین شاعران و نویسندگان جوان و مستعد استان و کشور باز کرده است و نوجوانان و جوانانی که به نویسندگی و سرودن اشعار با موضوعات هشت سال دفاع مقدس و نیز هشت ماه دفاع جنگ نرم بعد از فتنه 88 اقدام میکنند، وفاداری و پایبندی خود را به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران اثبات میکنند و این نشانة بسیارخوبی از ماندگاری و مانایی فرهنگ دفاع مقدس در میان نسل پس از جنگ است.
انتهای پیام/