به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، این روزها بحث «حجاب و عفاف» در کنار سایر موضوعات نظیر مشکلات اقتصادی و فرهنگی مطرح است؛ در حالی که برخی تلاش دارند این موضوع را یک امر سیاسی جلوه دهند، اما به نظر میرسد در دهه پنجم انقلاب اسلامی نیازمند برگزاری کرسیهای آزاداندیشی درباره چرایی و چگونگی شکل حجاب و عفاف در جامعه اسلامی هستیم.
هر چند در جلسه چهارم تیرماه امسال شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور سران قوا، کلیات سند حجاب و عفاف تصویب شد، اما ایجاد فضای اقناعی و علمی در جامعه اسلامی برای عموم مردم در قالب کتاب، کلیپ، فضای مجازی و ... بیش از پیش در این زمینه احساس میشود.
بر این اساس، یکی از این روشهای اقناعی تولید موسوعه جامع پیرامون بحث حجاب و عفاف است که متأسفانه به علت مشکلات مالی به سرانجام نرسیده است. این در حالی است که ۱۷ اردیبهشت ماه سال ۹۱ خبرگزاری فارس، از انتشار نخستین موسوعه «حجاب و عفت» در جهان اسلام از سوی مرکز ریحانةالنبی خبر داده بود (اینجا) که با گذشت بیش از هفت سال روند اجرایی آن در هالهای از ابهام است.
ابهام در سرنوشت انتشار نخستین موسوعه «حجاب و عفت» در جهان اسلام
حجتالاسلام والمسلمین حمید احمدی جلفایی، مدیر گروه پژوهش «موسوعه حجاب و عفت» در گفتوگو با خبرنگار قرآن و فعالیتهای دینی خبرگزاری فارس با بیان اینکه ۴ جلد از ۲۵ جلد از این موسوعه در آن سالها آماده چاپ شده بود، اظهار داشت: در واقع این کار بینظیر برای اولین بار در جهان اسلام بود که در آن بیش از ۲ هزار آیه و روایت پیرامون حجاب و عفاف جمع شده است.
وی با اشاره به اینکه در تحقیق و تدوین این موسوعه مطابق با پیشرفتهترین اصول علمی موسوعه نگاری انجام شده، افزود: دادههای دینی در قالب چارچوبی هدفمند، با تحقیق، تصحیح، اعراب، ویرایش و مستندسازی علمی ارائه شده که اخذ دادههای دینی، جانبی و تحلیلی، طبقهبندی دادهها بر اساس چارچوب طرح، مستندسازی و مشابهیابی و تقویم متون دادههای دینی از جمله مراحل نگارش این موسوعه بوده است.
احمدی جلفایی با بیان اینکه در این موسوعه نظرات علما و مراجع هم استفاده شده است، ابراز داشت: در فصلهای این موسوعه علاوه بر پرداختن به اهمیت حجاب، محدوده و کیفیت آن و نیز ابعاد مختلف مقوله عفت از منظر آیات و روایات اسلامی، به انواع حکمتها، فلسفهها و ریشههای آن، عوامل بیحجابی و بیعفتی، پیامدها و عواقب آن، عوامل بازدارنده، مباحث آسیب شناختی موضوع، قصص و حکایات روایی و برخی شبهات مربوط به موضوع نیز اشاره شده است.
وی با اشاره به اینکه حدود ۶ جلد از این موسوعه به حجاب و بقیه به مباحث زنپژوهی نظیر مقام زن، مقام مادر، شرایط بلوغ جنسی و فکری، حقوق زن و ... اختصاص داشته است، گفت: در نظر داشتیم این موسوعه را در قالب ۲۵ جلد ۵۰۰ صفحهای بعد از اتمام در دسترس عموم قرار دهیم که فعلاً به علت مشکلات مالی این پروژه تعطیل شده است.
انتهای پیام/ 112