دبیرکل بنیاد بین‌المللی تکریم ادیان و مذاهب مطرح کرد؛

نقش موثر مهندسی فرهنگی در حوزه فضای مجازی

برنامه «گفت‌و‌گوی فرهنگی» با موضوع چالش‌ها و بایسته‌های سند مهندسی فرهنگی با حضور محمدمهدی مومنی‌ها دبیرکل بنیاد بین‌المللی تکریم ادیان و مذاهب از آنتن رادیو گفت‌و‌گو پخش شد.
کد خبر: ۳۵۶۸۸۴
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۱ - 06August 2019

نقش موثر مهندسی فرهنگی در حوزه فضای مجازیبه گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، محمدمهدی مومنی‌ها مقوله «فرهنگ» را از جمله دغدغه‌های جوامع مختلف عنوان کرد و اظهار داشت: تا زمانی که فرهنگ یک جامعه اصلاح نشود سایر مسائل نیز اصلاح نخواهد شد.

دبیرکل بنیاد بین‌المللی تکریم ادیان و مذاهب با اشاره به لزوم نگاه سیستمی به فرهنگ افزود: مهندسی فرهنگی بدین معناست که ما همه عناصر را با هم لحاظ کنیم تا به هدف اصلی‌مان برسیم.

وی با اشاره به تفاوت برنامه‌ریزی فرهنگی با مهندسی فرهنگی اظهار کرد: برنامه ریزی فرهنگی جزء است اما مهندسی فرهنگی در سطح متعالی تر قرار می‌گیرد و کُل محسوب می‌شود.

مومنیها با اشاره به تعریف شورای عالی انقلاب فرهنگی از واژه «مهندسی فرهنگی» گفت: مهندسی فرهنگی از منظر این شورا، به معنای فرآیند بازطراحی، اصلاح و ارتقای شئون و مناسبات نظام‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور بر اساس فرهنگ مهندسی شده و با توجه به شرایط و ویژگی‌های ملی و جهانی است.

دبیرکل بنیاد بین‌المللی تکریم ادیان و مذاهب یادآور شد: مهندسی فرهنگی با چالش‌هایی مواجه شد که اجرای را به تعویق انداخت.

وی همچنین تدوین سند مهندسی فرهنگی کشور را اقدامی بزرگ و در عین حال موثر دانست و گفت: اگر این سند با همه نواقص اجرایی شود تاثیرات شگرف و عمیقی خواهد داشت اما باید نقاط قوت آن را تقویت و نقاط ضعف آن را برطرف کرد.

مومنی‌ها با اشاره به مشکلات و چالش‌های سند مهندسی فرهنگی عنوان کرد: به عنوان مثال در عبارتی از سند آمده که «توجه به شرایط، ویژگی ها و مقتضیات ملی و جهانی»، درحالیکه این در تعریف مهندسی فرهنگی فاقد جهت‌گیری متناسب با اهداف نظام اسلامی است.

دبیرکل بنیاد بین‌المللی تکریم ادیان و مذاهب با اشاره به بند دوم از کلیات این سند ادامه داد: این سند به خرده فرهنگ‌ها در مناطق اشاره نکرده اما در ماده ۱۶ سند به خرده فرهنگ‌ها در استان‌ها اشاره کرده است.

مومنیها مهندسی فرهنگی را در گرو یک ساختار شبکه ای دانست و گفت: بخشی از تولیدات فضای مجازی نه تنها آگاهی افراد را بالا نمی‌برد بلکه باعث انحراف افراد نیز می‌شود لذا بحث مهندسی فرهنگی در حوزه فضای مجازی و عصر اطلاعات تا حد زیادی می‌تواند تاثیرگذار باشد.

انتهای پیام/ 151

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار