کارشناس مسائل بین‌الملل مطرح کرد؛

حضور در اجلاس «جی ۷» چه فایده‌ای برای کشور دارد؟ / ایران باید گام سوم را با جدیت بردارد

«حسن هانی‌زاده» با بیان اینکه غرب بدون قدرت نظامی به کشوری اعتنا نکرده و حقی برای آن قائل نیست، توصیه کرد که ایران برای احقاق حقوق بین‌المللی خود به راهبرد انقلابی خود ادامه داده و گام سوم کاهش تعهدات را با جدیت بردارد.
کد خبر: ۳۵۹۴۳۹
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۴ - 26August 2019

حضور در اجلاس «جی 7» چه فایده‌ای برای کشور دارد؟/ ایران باید گام سوم را با جدیت برداردبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «حسن هانی‌زاده» کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با «تسنیم»، با اشاره به سفر محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان به فرانسه و دیدار وی با مقامات این کشور در حاشیه اجلاس «جی ۷»، اظهار داشت: اروپا و آمریکا طی سال‌های اخیر و پس از توافق برجام در سال ۲۰۱۵ موضع شفافی در قبال ایران نداشته و به تعهدات خود که در بند‌های توافق برجام به درستی عمل نکردند و برجام عملاً خروجی مثبتی در بعد اقتصادی برای کشور نداشت و بعد از خروج یک‌سویه آمریکا نیز اقدام قابل توجهی را از سوی کشور‌های غربی شاهد نبودیم، حتی اینستکس نیز هیچ خروجی برای ایران نداشت، اما حالا سعی می‌کنند با فشار حداکثری و تحریم و تهدید ایران را به مذاکره بکشانند.

وی با اشاره به انجام همه تعهدات برجامی از سوی ایران و تأیید چندین باره آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: پس از خروج آمریکا از برجام، کشور‌های غربی طی یکسال گذشته اقدامی انجام ندادند و بیشتر در پی وقت‌کشی و کارشکنی بودند.

کارشناس مسائل سیاسی در خصوص اقدام دیپلماسی بدون پشتوانه نظامی و اقتدار گفت: اساساً هرگونه تحرک دیپلماتیک اگر مقرون به قدرت نظامی و بازدارندگی نباشد محکوم به شکست است. کشور‌های غربی نگاه تحقیرآمیزی به شرق داشته و سعی می‌کنند خواسته‌های خود را دیکته کنند.

هانی‌زاده به اسقاط پهپاد آمریکایی و نیز توقیف نفتکش انگلیسی از سوی ایران اشاره کرد که قدرت بازدارندگی کشور را به طرف مقابل نشان داد و یادآور شد: این اقتدار بود که آزادسازی کشتی ایرانی و نیز عقب‌نشینی آمریکا را به همراه داشت. اگر این پشتوانه نظامی و اقتدار نبود، قطعاً آن‌ها برای مذاکره دست به کار نمی‌شدند.

وی ادامه داد: تحرکات دیپلماتیک در کنار اقدامات انقلابی و قدرت بازدارندگی ایران است که موجب می‌شود بتوانیم در محافل بین‌المللی حقوق خود را دنبال کنیم و حرف خود را به کرسی بنشانیم. در همین راستا معتقدم که ایران باید گام سوم کاهش تعهدات برجامی خود را با جدیت بردارد.

کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه غرب بدون قدرت نظامی به کشوری اعتنا نکرده و حقی برای آن قائل نیست، به دعوت از مصر برای حضور در اجلاس «جی ۷» نیز اشاره کرد و گفت: مصر یک کشور ۱۰۰ میلیون نفری با موقعیتی مهم در شمال آفریقاست، اما آیا حضور سیسی در اجلاس «جی ۷» یک امتیاز است؟ خیر. آن‌ها سعی می‌کنند قاهره را وادار به بازی در زمین خود کرده و این کشور را مهار کنند تا روابطش با رژیم صهیونیستی را طبق خواسته آن‌ها پیش ببرد.

هانی‌زاده با بیان اینکه کشور‌های غربی بدون قدرت بازدارندگی هیچگاه به کشور‌های اسلامی امتیاز یا حتی حقی نمی‌دهند، اظهار داشت: تجربه عراق و لیبی نشان داد که هر کشور اسلامی هرگاه از نظر نظامی ضعیف شود مورد حمله کشور‌های غربی خواهد گرفت.

وی با اشاره به لزوم مذاکره همراه با اقتدار و با پشتوانه نظامی با طرف‌های غربی گفت: در این راستا ایران باید گام سوم کاهش تعهدات برجامی خود را با قاطعیت برداشته و در برابر غرب با قدرت بیشتری ظاهر شود.

انتهای پیام/ 113

نظر شما
پربیننده ها