به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، روزنامه لبنانی البناء امروز پنجشنبه، از فشاری سیاسی در لبنان خبر داد که منبع آن چند کشور عربی هستند و تلاش میکنند مانع پاسخ مقاومت به تعرض اخیر رژیم صهیونیستی شوند.
البناء به نقل از منابع آگاه نوشت: با توجه به فشار فزاینده دیپلماتیک بر لبنان برای نشان دادن خویشتنداری و کشیده نشدن به جنگ، شماری از سفرا از سعد الحریری، نخست وزیر لبنان خواستند که به حزب الله فشار بیاورد تا از هرگونه واکنش به رژیم صهیونیستی خودداری کند.
بهانه صاحبان این فشارها «اجازه دادن به تلاشهای بینالمللی برای کنترل اوضاع و مهار حملات اسرائیل» عنوان شده است.
سفرای کشورهای کویت، عُمان، عربستان، مغرب، الجزائر، سودان، عراق، تونس، مصر، امارات عربی متحده، فلسطین و کاردار سفارت اردن دیروز جمعی به دیدار سعد الحریری در کاخ نخست وزیری لبنان رفتند.
بامداد یکشنبه سوم شهریور، رسانهها از سقوط و انفجار دو پهپاد در نزدیکی ساختمان روابط عمومی حزبالله در جنوب بیروت (ضاحیه) خبر دادند. ساعاتی بعد ارتش لبنان در بیانیهای اعلام کرد که پهپادها اسرائیلی است. همان روز سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله در سخنرانی به مناسبت سالروز آزادسازی مرز شرقی لبنان از اشغال گروههای تروریستی، اعلام کرد که حضور این پهپادها اقدامی خطرناک و اسرائیلی است و حزبالله آن را پاسخ خواهد داد.
پس از دیدار سفرای عربی با نخستوزیر لبنان، عبدالعال القناعی سفیر کویت گفت: به حرفهای نخست وزیر لبنان گوش فرا دادیم. او دیدگاه لبنان را درباره حوادث اخیر در بیروت و ضاحیه بیان کرد و ما هم در مقام کشورهای عربی بر اهتمام خود به امنیت و ثبات لبنان و حمایت از اقدامات و سیاستها برای حفظ امنیت و ثبات و تمامیت ارضی این کشور تاکید کردیم؛ زیرا ثبات در این کشور خواسته و اهتمام کشورهای عربی است و لبنان باید از عاری از هر گونه تهدید علیه امنیت وثبات آن باشد.
«یان کوبیس» هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور لبنان هم به دیدار جبران باسیل وزیر خارجه لبنان رفت و درباره تجاوز اسرائیل به لبنان و بخصوص حمله اخیر به ضاحیه و پیامدهای آن گفتوگو و از وخامت اوضاع ابراز نگرانی کرد.
باسیل هم در این دیدار ضمن درخواست از سازمان ملل برای محکوم کردن تجاوز صهیونیستها تاکید کرد سازمان ملل باید پرونده تجاوزهای مکرر اسرائیل را در تمدید ماموریت نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جنوب لبنان لحاظ کند. باسیل همچنین بر پایبندی لبنان به قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت (قطعنامه پایان جنگ ۲۰۰۶) تاکید کرد.
«سلیم جریصاتی» وزیر امور ریاست جمهوری لبنان هم در دیدار با کاردار سفارت فرانسه در بیروت پیامی را تقدیم وی کرد. این دیپلمات فرانسوی هم موضع کشورش را در دعوت از لبنان برای حفظ خویشتنداری را منتقل کرد و شرایط را در آستانه تمدید نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جنوب این کشور حساس خواند.
انتهای پیام/ 121