به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از مشهد، اولین همایش استانی بسیج و رسانه در استان خراسان رضوی و با شعار "بسیج، رسانه و گفتمان ولایت" با حضور مدیران و اصحاب رسانه در مجتمع فرهنگی فدک برگزار شد. میهمان ویژه این مراسم دکتر رضی قائممقام مدیرکل رادیو و تلویزیونهای کشورهای اسلامی بود.
وی در این مراسم با اشاره به نظریه ولایتفقیه در مورد تشکیل جمهوری اسلامی گفت: نظریه ولایتفقیه در مورد تشکیل جمهوری اسلامی دارای دو رکن است که در عنوان نظام تجلی پیداکرده است و آن دو رکن عبارتاند از اسلامیت و جمهوریت، که این دو رکن از هم تفکیکناپذیر است و هیچکس نمیتواند یک رکن دیگر را تضعیف کند که تضعیف هر یک مساوی است با تضعیف ولایت. این دو رکن پا به پای هم در همه حوزهها جاری و ساری هستند و در یک نگاه آرمانگرایانه جدا از هم یا در تقابل با یکدیگر نیستند و بلکه بر هم تطبیق دارند که اصحاب رسانه برای معرفی نظام باید به این دو رکن معتقد باشند.
قائم مقام مدیرکل رادیو و تلویزیونهای کشورهای اسلامی در ادامه بسیج را اولین نهاد برآمده از انقلاب عنوان کرد و افزود: اگر بخواهیم حدود بسیج رسانه را مشخص کنیم به نوع نگاه ما به بسیج بستگی دارد. اگر به بسیج بهعنوان اولین و اصیلترین نهاد برآمده از انقلاب نگاه کنیم این نهاد را اولیترین نهاد برای دفاع از اسلامیت و جمهوریت نظام باید بدانیم.
رضی با تعریف عملیاتی از اسلامیت در حوزه فرهنگ اظهار کرد: اگر بخواهیم از اسلامیت در حوزه فرهنگی تعریف عملیاتی داشته باشیم نیاز به یک شاخصه دارد و آن شاخصه در کلام رهبری تجلی پیدا میکند و جنبه اسلامیت نظام را ایشان تبیین میکنند و اصحاب رسانه باید در حوزه منویات نگاهش به نگاه رهبری و گوشش به تصریحات رهبری باشد که اول است. مطالبات رهبری را باید در زمینههای مختلف احصا کنیم که اگر این عمل صورت گرفت مشکلی در اسلامیت نداریم.
وی به بررسی جمهوریت و کارکرد رسانه پرداخت و خاطرنشان کرد: جمهوریت چه بر مبنای دموکراسی لیبرال و چه دموکراسی مردمی اصلی که بیان میکند این است که جمهوری اسلامی تجلی اراده مردم است و آنچه اکثریت آن را میپذیرند بهعنوان اراده مردم است هر چند خوشایند اقلیت نباشد. این مبنایی است که نظام را بیمه میکند. که اگر این شد ترجمان جمهوریت در حوزه فرهنگی این میشود که تمام نیازهای مردم در همه حوزهها و بهطورکلی دین و دنیای مردم در فعالیت ما تحقق بیرونی پیدا میکند.
وی نگاه بسیج را نگاه رهبری دانست و گفت: بسیج یک چتر عام و یک نهاد برآمده از انقلاب است. و ما باید در بسیج، نگاهمان نگاه حداکثری باشد و جذب حداکثری داشته باشیم و بسیج را فارغ از خط و خطوط سیاسی، چشم عام ببینیم و همه نگاههای درون کشور در چارچوب کلی نظام باید بتوانند در داخل بسیج ظهور و بروز پیدا کنند. نگاه بسیج را نگاه رهبری ببینیم و هدف مرتفع کردن مشکلات مردم باشد.
رضی ویژگی رسانه بسیجی را پایبندی به دو رکن اسلامیات و جمهوریت دانست و افزود: رسانه بسیجی رسانهای است که به دو رکن جمهوریت و اسلامیت اعتقاد دارد و هر رسانهای که در این چهارچوب کار کند و به آن توجه داشته باشد رسانه بسیجی است. و کارکنان و مجموعه آن رسانه نیز از این قاعده مستثنی نیستند. امروز ما بهعنوان رسانه بسیجی که نگاه افندی داریم باید نگاهمان به ابزارهای جدید نگاه منفعلانه نباشد که ما را وادار به عقبنشینی کند بلکه با بررسی کارکردهای آنها نگاه فعال داشته باشیم.
در این همایش 6 کارگروه تخصصی با عناوین، بسیج و رسانه و مطالبات فرهنگی رهبری، بسیج و رسانه اقتصاد مقاومتی، بسیج و رسانه و مقابله با پدیده ماهواره، بسیج و رسانه و مبارزه با اسلام آمریکایی، بسیج و رسانه و عقلانیت و بایستههای رسانهای بسیج جهانی تشکیل جلسه دادند.
انتهای پیام/