به گزارش گروه اجتماعی دفاعپرس، سردار «ابراهیم کریمی» جانشین معاونت اجتماعی ناجا در برنامه پرسشگر با بیان اینکه از منظر پلیس اگر آسیبهای اجتماعی توسط دستگاههای مربوط کنترل نشود، سرریز آن به کارهای سلبی و پلیسی میرسد که چندان هم خوشایند نیست، اظهار داشت: آسیبهای اجتماعی در شهرها، استانها و مقاطع تحصیلی مختلف، متفاوت هستند، اما آنچه مسلم بوده، این است که در آموزش و پرورش باید بیشتر به آموزش مهارتهای اجتماعی و زندگی پرداخته شود.
وی ادامه داد: سن اعتیاد در حال پایین آمدن است و سن مصرف تفننی سیگار 14 تا 15 سال است، اما اگر اعتیاد باشد به 17 تا 18 هم سال میرسد؛ علیرغم اقدامات و تلاشهای صورت گرفته هنوز به نقطه درست و مطمئن نرسیدهایم.
کریمی با بیان اینکه اعتیاد، مشکلات دوستیابی و همباشیها ازجمله آسیبهای اجتماعی در سنین نوجوانی هستند، افزود: مباحثی چون آموزش دینی و نهادینهسازی رفتارهایی در دانشآموزان به عنوان کنشگران اجتماعی مطلوب هنوز جای کار دارد؛ سنین آموزش برخی مباحث در مقاطع مختلف نیازمند بازنگری است و برنامههای طراحی شده باید به اجتماع نزدیکتر باشد.
سردار کریمی اضافه کرد: فضای مجازی هم هست که جوانان ما باید شناخت جامعی پیدا کنند تا کمتر آسیب ببینند؛ لازم است تولید محتوا در آموزش و پرورش در این حیطه بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
جانشین معاون اجتماعی ناجا درباره رشد آسیبهای اجتماعی در جامعه دانشآموزی، اظهار کرد: آسیبها رشد دارد، اما به نسبت جامعه نیست و کنترلشدهتر است. این رشد، آهسته است نه آنقدر شدید که وضعیت اضطراری را رقم بزند؛ البته وضعیت خطرناک است؛ زیرا انتظار نداریم که کودکان و نوجوانان در این عرصه وارد شوند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر وجود آمارهایی درباره مصرف سیگار در حدود 48 درصد پسرها در تهران، گفت: این آمار کاملاً اشتباه است؛ این آمار یعنی اینکه از هر دو دانشآموز باید یکی سیگاری باشد، در حالی که ما چنین آماری را نمیبینیم؛ به نظر میرسد مصرف سیگار باید در سطح خیلی پایینتری باشد.
سردار کریمی درباره وضعیت مشاور در مدارس نیز گفت: همه 14 میلیون دانش آموز نیازمند مشاور نیستند و باید پیشگیری و آموزش انجام شود تا فرد نیازمند مشاور نشود؛ برنامههای مشترکی با آموزش و پرورش داریم.
وی ادامه داد: چهار هزار مربی فعال آموزش همگانی داریم که روی مباحث پیشگیرانه کار میکنند و بخش عمدهای از آنها در آموزش و پرورش و مدارس هم فعالیت میکنند؛ تلاش میکنیم اجازه ندهیم یک آسیب به جرم و مراحل بعدی برسد.
جانشین معاون اجتماعی ناجا با بیان اینکه تقریباً به همه مدارس در موضوعات مختلف سر میزنیم، گفت: مربیان در استانها توزیع شدند و بر اساس برنامه به آموزش و پرورش مراجعه میکنند؛ شش موضوع را استخراج کردیم که یکی از آنها نزاع و درگیری است.
وی تصریح کرد: واحدهای آموزش همگانی وظیفه سرکشی به مدارس را دارند و ما بر اساس تفاهمنامه همکاری با آموزش و پرورش، عمل میکنیم.
انتهای پیام/ 241