به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، علی ربیعی سخنگوی دولت صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه اظهار داشت: همه ما با آواهای ماه محرم بزرگ شدیم و درس زندگی اجتماعی و سیاسی گرفتیم.
وی با عرض تسلیت به مناسبت ماه محرم بیان داشت: انقلاب اسلامی ریشه در عاشورا داشته و در مقاطع حساس تاریخی کشورمان با همین روش ایستادگی کرد و امروز نام امام حسین پس از قرنها زنده است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: بی شک امروز هم در شرایط فعلی روش کربلا همراه با اخلاق و درس ایستادگی در مقابل زور خارجی و مهربانی داخلی درس آموزی زیادی برای ما دارد.
ربیعی اظهار داشت: تعهد در مقابل تعهد، استراتژیای است که اتخاذ کردیم؛ همچنین در دیدار وزیر خارجه نحوه اجرای تعهدات پیگیری شده، سفر دیروز آقای عراقچی به پاریس در ادامه شیوه انجام تعهدات اروپایی است.
وی افزود: باید نفت ایران خریداری شود و پول آن در دسترس باشد؛ ما با روسیه در زمینه تبادلات اجرایی به گفت و گو خواهیم نشست.
سخنگوی دولت تصریح کرد: ما با مالزی هم در این مدت، ملاقات داشتیم و ماهاتیر محمد در آینده به ایران میآیند، ژاپنیها هم ابراز تمایل برای همکاری کردند.
سخنگوی دولت گفت: در صورتی که تعهدات به طور کامل انجام شود ما هم به آنچه در برجام داشتیم نزدیک میشویم.
وی ادامه داد: هدف نهایی ما اجرای کامل تعهدات برجام است؛ ما تعهدات را کاهش ندادهایم که از برجام خارج شویم، بلکه برای این است که طرف مقابل را به تعهدات برجام برگردانیم.
ربیعی اظهار داشت: اینکه ما به سمت گام سوم حرکت نکنیم بستگی به انجام تعهدات طرف مقابل دارد و مشروط به رضایت تهران از انجام تعهدات اروپایی دارد، اگر تا فرصت باقی مانده گامی از سوی اروپا برداشته نشود ما گام محکمی بر میداریم.
ربیعی اظهار داشت: نرخ تورم نقطه به نقطه مرداد نسبت به تیرماه هشت واحد کمتر شده است، تولیدات واحدهای بزرگ صنعت در بورس در تیرماه نسبت به خرداد رشد ۵/۶ درصد داشته و واردات لوازم خانگی هشتاد درصد کاهش داشته است.
وی افزود: ما افزایش ۲۲ درصدی جواز صنعتی داشتهایم، پس از ۱۸ ماه پر استرس به سمت تعادل مثبت حرکت میکنیم که علامت خوبی بوده و علامت مثبت دیگر مقرون به صرفه بودن تولید است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: یک تصمیم خوب دیگر در هیات دولت روز گذشته گرفته شد مبنی بر اینکه پنج هزار میلیارد دیگر به بخش مسکن واگذار شد که این امر باعث رونق در این بخش میشود و یک هزار و ۵۰۰ میلیارد هم برای زیر ساخت است؛ نه اینکه به سمت وام دهی برود بلکه ۳۵ درصد آن برای گاز آب و برق اختصاص یافته و بقیه منابع هم برای دیگر زیر ساختها به وزارت راه ارائه شد.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه هنوز شاهد قاچاق کالا و کمبود داروهای خاص هستیم، اظهار داشت: من آخرین اطلاعاتی که دارم حجم قاچاق دارو بالا نیست و فکر میکنم زیر پنج درصد بازار دارو راتشکیل میدهد، البته برخی از کد IRC دارو استفاده و به جای آن هورمون بدنسازی وارد کردند، بخشی از کمبودها برای تجویز پزشکان است که داروی خارجی که تولید داخلی را داریم به مریض تجویز میکنند؛ این تصمیم مصرف کننده است، بحثهای ناصر خسرویی ما در این مورد است که تولید داخلی هم داریم.
سخنگوی دولت تصریح کرد: یک میلیارد و چهارصد میلیون اختصاص ارز در بازار دارو و تجهیزات پزشکی بوده، ۲۶۰ میلیون از این مبلغ اختصاصش نامعلوم بود که ۱۶۰ میلیون آن شناسایی شد و صد میلیون دیگر آن هم طی گزارشی مشخص خواهد شد که اگر تخلفی باشد با آن برخورد میشود.
وی در خصوص اینکه گام سوم ایران چه خواهد بود؟ بیان داشت: درست نیست الان نوع اقدام خود را در گام سوم اعلام کنیم تصمیم لازم در این خصوص گرفته شده، اقدام ما سخت است و ما منتظر خواهیم ماند، تا روز آخر و متناسب با عملکرد و طرف مقابل تصمیمگیری لازم را خواهیم داشت.
سخنگوی دولت در مورد سفر وزرای امور خارجه و نیرو به مسکو و ارتباط آن با انجام تعهدات برجامی گفت: تمام ملاقاتهای خارجی ما و همین سفر آقای ظریف به مسکو در خصوص مسائل منطقهای و بینالمللی و همچنین موضوع کمیسیون اقتصادی دو جانبه میان ایران و روسیه با حضور آقای اردکانیان وزیر نیرو هم به مسکو پیش میرود. بخشی از تمام اقدامات سیاست خارجی ما در زمینه برجام است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پیش بینی شما از رای نمایندگان مجلس به دو وزیر پیشنهادی دولت گفت: پیش بینی من این است که دو نفر پیشنهادی رای میآورند؛ کار آقای مونسان راحتتر است، چون کار اجرایی داشته و برای نمایندگان مجلس شناخته شده است، اما مشکل آقای حاجی میرزایی عدم شناخته بودن است؛ دوستانی از مجلس با من تماس گرفتند گفتم که ایشان برای وزارت آموزش و پرورش برنامه کوتاه مدت، نظریه و برنامه نهاد سازی برای بعد از سال ۱۴۰۰ دارد.
سخنگوی دولت ادامه داد: امیدواریم این دو نفر رأی بیاورند و مجلس هم کمک کند دولت کامل شود، چون جایگاه وزیر با سرپرست متفاوت است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارات اخیر رئیس جمهور در حوزه مذاکرات و ارتباطات بین المللی گفت: رئیس جمهور همچنان بر موضع خود ایستاده که به خاطر منافع ملی در صورتی که اطمینان داشته باشند ملاقات ودیدار با فردی به مردم ما کمک میکند امتناع نمیکند.
ربیعی ادامه داد: هیچ تناقضی در صحبت رئیس جمهور وجود نداشته است. مکلف به پیگیری منافع ملی هستند در مقابل اگر ملاقات با شخصی به نفع منافع ملی نیست امتناع میکنند.
وی افزود: پیشداوری بدون در نظر گرفتن ابعاد صحبت رئیس جمهور در راستای استراتژی کسانی است که میخواهند ما منزوی شویم. باید هم افزایی داخلی ایجاد کرده و جامعه را نگران نکنیم.
ربیعی گفت: مایلم مجدد تاکید کنم، لطفا بیاناتی را که در این دوره از سوی رئیس جمهور، ظریف و دستگاه دیپلماسی مطرح میشود، بدون تحلیل در نظر بگیرید؛ اینها بیشتر جنبه اطلاعات دارد.
سخنگوی دولت ادامه داد: عدهای نگران شدند، عدهای بدجنسی کردند، عدهای برداشت غلط کردند، که او عقب نشینی کرده است.
وی بیان کرد: به نظر من هدف رئیس جمهور آمریکا برای دیدار با رئیس جمهور ایران، یک هدف است و هدف ما یک چیز دیگر. هدف رییس جمهور آمریکا بیشتر برای مسال داخلی کشورش است، اما هدف ما این است به هرآنچه که حقمان است و اجحاف شده برگردیم.
ربیعی تصریح کرد: ما کشور مستقلی هستیم، باید با ما منصفانه و بدون فشار صحبت شود. این صحبتهای رئیس جمهور در راستای تعامل حداکثری با کشورهای دنیا بوده است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: آنچه که باعث شد امریکا به ایران فشار بیاورد احساس عدم هماهنگی در سطوح مختلف تصمیمگیری در ایران است. فکر میکردند با تحریم به تحلیل خود میرسند.
وی افزود: فتوای رهبری برای ما حالت قانونی دارد. بعد از این، اما احساس کردند درست است، فشار هست، اما مردم اعتماد دارند و در جامعه انسجام وجود دارد. برخی تحلیلهای روزنامهها را میخوانم انگار هنوز در دوران انتخاباتی هستند.
ربیعی در پاسخ به سوالی در مورد رویکرد دولت در زمینه خصوصی سازی گفت: سیاست ما از ابتدا در خصوصی سازی کج روی داشته است. اندیشه خصوصیسازی و واگذاری سهام عدالت حداقل ۲۰ سال تئوریهای آن وجود داشت، اما نحوه توزیع آن موضوعات مختلفی میتواند داشته باشد.
وی ادامه داد: اگر شما زمان خصوصی شدن را ۲۴ ساعت در نظر بگیرید، یک ساعته تصمیمات آن گرفته شده است؛ خودروسازان ما حدود یک میلیون اشتغال زایی داشتند و گردش مالی بسیار زیادی دارند.
سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه دولت تصمیم به خصوصیسازی دارد، تصریح کرد: بازار خود بر تصمیم گیری و کنش جامعه تأثیر میگذارد وخصوصیسازی بدون انجام زیرساختها بسیار کار پیچیدهای خواهد بود.
وی افزود: در جلسات مختلف آقای رئیسجمهور شیوه خصوصی سازی بسیاری از سازمانهای مختلف را مطرح کردند.
ربیعی در بخش دیگری از نشست خبری خود با خبرنگاران اظهار داشت: برداشت ما از جناحهای مختلف گرفته تا دولت، از آقای پوریحسینی این است که او از سلامت شخصی برخوردارند و تصمیمات سیاستهایی را که اتخاذ کردند مبتنی بر تامین منافع شخصی نبوده است، اما تصمیمگیری در این خصوص بر عهده متخصصین در این حوزه خواهد بود.
وی در خصوص پیشنهادهای اخیر انجام شده از سوی فرانسه به ایران که طبق آن یک خط مالی ۱۵ میلیارد دلاری در نظر گرفته شده اظهار داشت: موضوع اصلی مذاکره با طرف اروپایی فروش نفت و اینکه پول آنها به ایران برگردد، یعنی پول حاصل از فروش نفت به راحتی در اختیار ایران قرار بگیرد، اما ظاهراً طرف اروپایی نیاز به هماهنگی بیشتری دارد.
ربیعی اظهار داشت: برای آنکه در این موضوع به دیگر کشورها هم سهمی داشته باشند قرار است هماهنگیهای بیشتری صورت بگیرد، قطعاً نیاز به اجماع با یکدیگر دارند، اما به این موضوع ما دخالت نداریم و این مسائل به خودشان مربوط هست.
وی ادامه داد: ما هم قطعاً همانطور که قبلا گفتیم که اگر اروپاییها تعهدات خود را انجام دهند اولین قدم این است که گام سوم را آغاز نخواهیم کرد، اما همه اینها بستگی به عملکرد طرف اروپایی دارد.
سخنگوی دولت در خصوص اینکه آیا طرف فرانسوی را هم ۱۵ میلیارد دلار را پیشنهاد داده است یا خیر؟ اظهار داشت: اجازه بدهید اعداد را در غیر آنچه در این برهه از زمان مطرح میکنند داشته باشیم، اما ممکن است این رقم هم تغییر کند.
وی درباره نشست خبری رئیس جمهور با خبرنگاران بیان داشت: حتما این نشست خبری رییس جمهور با خبرنگاران برگزار خواهد شد، اما اجازه بدهید همزمان که به یک جمع بندی بهتری در خصوص مسائل داخلی و سیاست خارجه رسیدیم این نشست برگزار شود تا بتوانیم اطلاعات بهتر و بیشتری را در اختیار مردم عزیزمان قرار دهیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که آمریکا چه میزان در ادعای صفر کردن فروش نفت ایران موفق بوده است؟ گفت: تحریمهای نفتی بیتأثیر نبوده است، ولی ما کشوری با ۱۵ همسایه هستیم و در منطقه زندگی میکنیم که در این منطقه فرصتهای بسیار زیادی برای ما است.
وی افزود: ما نفت را به روشهای مختلف که بخواهیم میفروشیم به خصوص با مدیر برجسته در حوزه نفت داریم. اکتشافات و طرحهای نفتی جلو میرود و اجازه بدهید از سوال شما حسن استفاده را بکنیم برای اینکه بگویم در پارس جنوبی تصمیمات خوبی در جلسه سران قوا گرفته شده شده تا بتوانیم پروژهها را بدون کمک خارجی تامین مالی و دنبال کنیم.
ربیعی ادامه داد: برای فروش نفت ظرفیتهای خوبی داریم به هر اندازه که نیاز داشته باشیم توانیم بفروشیم و خواهیم فروخت، البته میدانید سازمانهای اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا و خیلیهای دیگر ایستادند و برخی از وابستگان به این سازمان اقدام به جاسوسی از ایران میکنند و فشار زیادی برای کسب اطلاعات میآورند، اما خوشبختانه با برنامهریزیهایی که صورت گرفته به وضوح اعلام میکنم ما به اندازه که نیازمند باشیم نفت خام میفروشیم و آمریکا به هدف خود نرسیده است.
وی از فشار جاسوسان به ایران برای دریافت اطلاعات فروش نفت خبر داد.
سخنگوی دولت در مورد اخبار منتشر شده از برکناری شمخانی به دستور رییس جمهور گفت: چنین چیزی را نشنیدم و اطلاعی در این باره ندارم.
انتهای پیام/ 112