به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، برنامه «گفتوگوی علمی» رادیو گفتوگو با موضوع چیستی و چگونگی تمدنسازی نوین اسلامی و راههای تحقق آن و با حضور جعفر قنادباشی پژوهشگر ارشد رسانه و روابط بین الملل روی آنتن رفت.
قنادباشی در آغاز در خصوص تمدن سازی اظهار داشت: حرکت به سمت تمدن بزرگ اسلامی از سالها قبل در ایران آغاز شده و در حال حاضر نشانههای آن آشکار شده است. این موضوع یک مسئله کلیدی است که آینده ایران و جهان اسلام به آن گره خورده است.
وی با اشاره به اینکه در پیدایش حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی، ارکان مختلفی نقش داشتهاند، افزود: یکی از بزرگترین ارکان، انقلاب اسلامی است که با هدف بزرگ آغاز شده است. این انقلاب در ابتدای راه خود، مدعیان غرب و شرق را هدف قرار داد و پاسخی در خور به کسانی که سد راه تمدن اسلامی بودند، داد.
پژوهشگر ارشد رسانه و روابط بین الملل بیان کرد: در ۳۰۰ سال گذشته ظلمهای زیادی به جهان اسلام وارد شد، اما در صحنه پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به این ظلمها به نوعی پاسخ داده شد و در حقیقت این تولد، جوابی دندان شکن به ضربات تازیانه بر بدن اسلام بود.
قنادباشی از پیش بینیهای هانتینگتون، دانشمند غربی گفت و بیان کرد: ۳۰ سال پیش این دانشمند در کتاب خود، گفت: در میان تمدنهایی که در جهان وجود دارد، این تمدن اسلامی است که شور و هیجان زیادی برای حرکت به سمت جلو دارد. در فصلهایی از کتاب خود میگوید مردم میخواهند از ابتدای تولد تا مرگ، اسلام داشته باشند و این موضوع را از مغرب تا اندونزی شاهدیم. این دانشمند یک مقایسه بین تمدنهای مختلف با تمدن اسلامی انجام میدهد و نتیجه میگیرد این تمدنها در حال درجا زدن و یا حتی مرگ هستند. مدتی بعد هم کتابی در آمریکا با عنوان ندای مرگ تمدن غربی نوشته شد که موید همین موضوع است.
وی به عوامل مهم در تمدن سازی نوین اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از مهمترین مسائل در این زمینه پیشرفت علمی و نهضت تولید علم و فرار از ترجمه گرایی و وابستگی علمی است. برای رسیدن به این جایگاه باید آسیب ناپذیر بود یعنی اگر توانستیم چیزی بسازیم، دیگران نتوانند آن را خراب کنند و این موضوع در همه ابعاد از جمله فرهنگ و علم باید محقق شود.
انتهای پیام/ 112