مدیرتحقیق وپژوهش اداره کل حفظ آثار ونشرارزش های دفاع مقدس خراسان جنوبی:

ثبت 7 هزار سند دفاع مقدس خراسان جنوبی در نرم افزار کشوری "مأوا"

مدیرتحقیق وپژوهش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی گفت: 7 هزارسند دفاع مقدس در نرم افزار کشوری "مأوا" ثبت و 1700 ساعت مصاحبه تاریخ شفاهی با رزمندگان و فرماندهان دفاع مقدس گرفته شده که مقدمات پیاده سازی و تدوین آن انجام شده است.
کد خبر: ۳۶۲۱۴
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۵ - 17December 2014

ثبت 7 هزار سند دفاع مقدس خراسان جنوبی در نرم افزار کشوری

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از بیرجند، سرهنگ احمد قاسمی، مدیرتحقیق و پژوهش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار دفاع پرس با گرامیداشت روز پژوهش گفت: نقش پژوهش درتوسعه همه جانبه پایدار چنان برجسته است که میتوان آن را نیروی محرک توسعه در همه حوزهها اعم از فرهنگ، اقتصاد، سیاست و جامعه دانست.

وی با اشاره به عملکرد معاونت تحقیق و پژوهش اداره کل حفظ آثار و نشرارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی بیان داشت: برگزاری نشستهای تخصصی و پژوهشی دفاع مقدس با فرماندهان، مسئولان و پیشکسوتان، انجام طرحهای تحقیقاتی و پژوهشی دفاع مقدس از قبیل نقش رسته مخابرات در دفاع مقدس، نقش دانش آموزان شهید بیرجند در دفاع مقدس، زندگینامه سردارشهید محمدحسن فایده و سردارشهید رجبعلی آهنی از جمله اقدامات انجام شده میباشد.

سرهنگ احمد قاسمی با اشاره به تدوین مصاحبههای تاریخ شفاهی، افزود: تاکنون مصاحبههای تاریخ شفاهی 2 نفر از فرماندهان دفاع مقدس استان، آقایان علی دوستی گازار و محمد سیروانی، تدوین شده است و در مرحله چاپ میباشد.

مستندسازی تاریخی و ثبت جغرافیایی 50 نقطه خراسان جنوبی

مدیرتحقیق و پژوهش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی از مستندسازی تاریخی و ثبت جغرافیایی 50 نقطه خراسان جنوبی در مرحله اول خبر داد و اظهار داشت: همچنین شناسایی مکانهای جغرافیایی حماسه آفرین انقلاب و دفاع مقدس در استان از کارهای صورت گرفته در بحث جغرافیایی وقایع انقلاب و دفاع مقدس است.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه بازخوانی وقایع و نبردها، از شناسایی عملیاتها و نبردهایی که استان در آن نقش داشته است، شناسایی سازمان رزم استان در عملیاتهای شناسایی شده، شناسایی افرادی از استان که در آن عملیاتها نقش داشتند و جمع آوری و تدوین خاطرات رزمندگان شرکت کننده در عملیات خبرداد.

سرهنگ احمد قاسمی در ادامه افزود: تاکنون عملیاتهای مختلفی از جمله بیت المقدس، مرصاد، نصر8، والفجر3، مسلم، خیبر، بدر، کربلای 5، میمک و... مورد بررسی قرار گرفتهاند.

تدوین تاریخ انقلاب و دفاع مقدس

وی تدوین تاریخ انقلاب و دفاع مقدس را نیز از سایر عملکردهای معاونت تحقیق و پژوهش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی برشمرد و اذعان داشت: اجرای طرح در قالب تشکیل 14 کارگروه بسیج، سپاه، ارتش، انتظامی، ایثارگران، دانشگاه، روحانیت، بانوان، روستائیان و عشایر، کارمندان ادارات، پشتیبانی، امنیتی، نیروی زمینی سپاه  و آموزش و پرورش انجام شده است.

سرهنگ احمد قاسمی در ادامه بیان داشت: تاکنون کارگروههای دانشگاه، بانوان، روحانیت، ادوات، آموزش و پرورش، ارتش و هوافضا فعالیت خود را آغاز نمودهاند.

وجود بیش از3هزارعنوان کتاب و 5 هزارنسخه کتاب در کتابخانه انقلاب ودفاع مقدس استان

مدیرتحقیق و پژوهش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی با اشاره به مرکز اسناد و کتابخانه دفاع مقدس گفت: کتابخانه عمومی مشارکتی تخصصی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در بهمن ماه 91 راه اندازی شد و در حال حاضر دارای سه هزارو 885 عنوان کتاب و 5 هزار و 662 نسخه کتاب میباشد.

وی در ادامه دامنه موضوعی منابع کتابخانه را، داستانهای کودکان و نوجوانان، تاریخ نظامی و عملیاتهای جنگ تحمیلی، زندگینامه شهدای جنگ تحمیلی، شعر و دفاع مقدس و انقلاب اسلامی، آلبوم عکس دفاع مقدس و... عنوان کرد.

ثبت 7 هزار سند دفاع مقدس خراسان جنوبی در نرم افزار کشوری «مأوا»

سرهنگ احمد قاسمی با ابیان اینکه این اداره کل نیز با بهره گیری از روشهای سامان دهی اسناد، اقدام به جمع آوری و کلیه اسناد مربوط به دفاع مقدس در سطح استان نموده است، اظهار داشت: تاکنون حدود 50 هزار سند سازمانی دفاع مقدس و 6 هزار سند مربوط به رزمندگان خراسان جنوبی جمع آوری و نمایه سازی شده است.

وی ادامه داد: 7 هزارسند دفاع مقدس در نرم افزار کشوری «مأوا» ثبت و 1700 ساعت مصاحبه تاریخ شفاهی با رزمندگان و فرماندهان دفاع مقدس گرفته شده که مقدمات پیاده سازی و تدوین آن انجام شده است.   

مدیرتحقیق وپژوهش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه دانشگاه و دفاع مقدس گفت: شناسایی اساتید 2 واحد درس دفاع مقدس و اعزام 3 نفر جهت شرکت در دوره آموزشی، ارائه دو واحد درس آشنایی با مبانی دفاع مقدس در دانشگاه های مختلف خراسان جنوبی و حمایت از پایان نامههای تحقیقاتی دانشجویی با موضوع دفاع مقدس از جمله اقدامات معاونت تحقیق وپژوهش این اداره کل میباشد.

وی از حضور 22 استاد درس آشنایی با دفاع مقدس خبر داد و افزود: تاکنون این درس به تعداد 17 هزار و415 دانشجو ارائه شده است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار