به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس باحضور «سیدعباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در وزارت ارشاد برگزار شد.
صالحی در این مراسم با گرامیداشت یاد و امام شهدا و امام شهدا اظهار داشت: هشت سال دفاع مقدس برای ایران اسلامی و برای نظام و انقلاب اسلامی مثل معدن پرذخیرهای میماند که هر رگهای از آن برداشت میشود گمان میرود به پایان رسیده در حالی که رگههای دیگر مکشوف میشود و مینماید که هنوز میتوان از این معدن برداشت کرد. به کمک جامعه اسلامی و تمدنسازی و رشد و پیشرفت اسلام، این اتفاق بزرگ و رویداد منحصر تاریخی جهان اسلام، تشیع، اتفاقی کم مانند و حتی میتوان گفت بیمانند بود و است.
وی ادامه داد: دو هزار و ۸۸۷ روز دفاع مقدس دامنه و گسترهای را به این اتفاق داده که برای برهههای مختلف تاریخ کشور میتوان از آن آموزهها و انرژیهای فراوان یافت. جنگ تحمیلی همراه با مقاومت، عزت و مظلومیت بود، جنگی که ما در شرایط سخت کشور در هشت سال گام به گام پیش آمد و این روزها وقتی بحث عربستان مطرح میشود حرف از موشک و پهپاد به میان میآید. در حالی که ما در طول هشت سال دفاع مقدس ۵۵۵ موشک به ایران عزیزمان اصابت کرد و در کوچه و پسکوچههای شهرهای ایران شهدایی بر جای گذاشت. در حالی که جریانی که بر ضد ایران بود از آن دم نزد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به آمار شهدای شهری اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۶ هزار نفر ما در جنگهای شهری شهید دادیم و از سوی مقابل ۱۰ هزار شهید در جنگهای شیمیایی و ۱۳۰ هزار جانباز شیمیایی از جنگ باقی ماندند. اینها مظلومیتهای عصر دفاع مقدس بود. چرا که تمام جریان استکبار شرق و غرب و ارتجاع منطقهای دست به دست هم دادند و به ایران هجوم آوردند در واقع درندهخویی کردند اما ایران اسلامی و مردمانی که در آن زیستند با پایمردی خاک کشورشان را حفظ کردند.
به گفته وزیر ارشاد، به نظر میآید ما از هشت سال دفاع مقدس در برهههای مختلف درسآموزیهای مختلفی داریم و به تعبیر رهبر انقلاب همانگونه که درسهای کربلا پایانپذیر نیست دفاع مقدس هم نمی از آن یم است و پایانپذیری ندارد چرا که میتوان چیزهایی از آن آموخت و آموزهها را به میدان عمل آورد.
عالیرتبهترین مقام مسؤول در وزارت ارشاد به بیانیه گام دوم انقلاب که چندی پیش از سوی رهبر انقلاب منتشر شد اشاره کرد و گفت: رهبر انقلاب طی یک منشور گام دوم انقلاب را مطرح کردند اینکه باید ۴۰ سال دوم را چگونه در تداوم ۴۰ سال نخست پیش برد و به نظر میآید یکی از چیزهایی که میتوانیم دفاع مقدس را با ۴۰ سال دوم انقلاب مرتبط کنیم در پرتو همین منشور است اینکه دفاع مقدس چگونه در مسیر گام دوم به کار آید و چگونه هشت سال دفاع مقدس را به عنوان یک تجربه عینی در خدمت گام دوم انقلاب قرار دهیم.
وی تأکید کرد: یکی از نکتههای کانونی گام دوم توجه رهبر انقلاب به جایگاه جوانان است زیرا آنها هم مخاطبان اصلی و هم کانون عملیاتی این بیانیه و گام دوم هستند اگر با این برش از قرائت منشور پیش آییم ترسیمی از فضای جوانان دارند که این تفسیر را ما در فضای دفاع مقدس به خوبی میبینیم و میشود از آن تجربه با تکمیل و تکامل این بار به خدمت مسیر پیشرو گرفت.
صالحی با بیان اینکه در فضای دفاع مقدس نقش جوانان پررنگ و گسترده بود، خاطرنشان کرد: از حدود ۲۱۳ هزار و ۲۵۵ شهید دوران دفاع مقدس حدود ۳۰ هزار نفر سنشان بالای ۳۰ سال بود و ۱۸۳ هزار و اندی زیر ۳۰ سال بودند. وقتی نگاهی به این ترکیببندی میاندازیم مشخص میشود شهدایی که سن ۱۵ تا ۱۹ سال داشتند حدود ۶۵ هزار نفر، شهدایی که سن ۲۰ تا ۲۳ سال داشتند ۸۷ هزار نفر و شهدایی که ۲۴ تا ۲۹ سال داشتند ۲۲ هزار و ۷۰۰ نفر بودند. از سوی دیگر ۵۵۵ هزار دانشآموز داریم که به جبهه رفتند و ۳۶ هزار شهید دانشآموز داریم. این نشان میدهد جنگ به عنوان یکی از نکتههایی که میتواند به ما تفسیری از دفاع مقدس را بدهد میتواند مورد توجه قرار گیرد زیرا دفاع مقدس پویش جوانانه، همبستگی جوانانه برای مقابله با درندهخویی و تهاجم دشمن بود.
وی ادامه داد: ما در هشت سال دفاع مقدس در حوزه مهندسی رزمی نیز با اتکا به جوانان منالجمله عملیات والفجر ۸ که بسیار سنگین بود توانستیم به پیش رویم. جنگ ما و دفاع مقدس در یک قالب قابل توجه نشان میدهد جوانانه تدبیر شد و با عزت و خساراتی به پایان رسید اما اتفاقی بود که دندان طمع خیلیها را از نظام و انقلاب کشید. اینکه خوابهایی را برای ما پس از واقعه ۱۱ سپتامبر، وقایع رخ داده در افغانستان و عراق دیده بودند اما فضای مقاومت ۸ ساله مانعی شد که رویاپردازی نکنند و به آن خوابها فکر نکنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به اینکه گام دوم انقلاب با این نگاه که ادبیات دفاع مقدس میتواند آموزههایی داشته باشد،گفت: تجربه حضور جوانانه در دفاع مقدس در گام دوم باید جدی گرفته شود و با این نگاه مدیریت برهه دوم انقلاب را پیش برد چرا که رهبر انقلاب در این منشور تفسیری دقیق از نگاه به جوانان دارند آن هم برخلاف نگاههای تیره و تار برخیها. اما رهبر انقلاب جوانان کشور را با ویژگیهایی چون باهمت بودن، پشتکار داشتن، مبتکر بودن، دارای سرعت عمل و روحیه انقلابی بودن، تسلیمناپذیری مورد توجه قرار دادند و از این رو است که بیانیه و گام دوم انقلاب با اتکا به جوانان باید پیش رود. همان جوانهایی که کشور را در دهه اول انقلاب میدانداری کردند جوانان امروز هم میتوانند میدانداران خوبی در گام دوم برای حراست از انقلاب، حراست از دستاوردهای انقلاب و ساختن ایران اسلامی باشند.
صالحی در پایان به نکاتی که در این بیانیه وجود دارد اشاره کرد و افزود: رهبر انقلاب در بیانیه خود نکاتی را مورد لحاظ قرار داده است که باید به آنها توجه داشت. نکته اول اینکه فعال ساختن ظرفیتهای کمنظیر ایران؛ نکته دوم عبور از مرزهای کنونی دانش در تمامی رشتهها؛ نکته سوم پیشگامی در شکستن محاصره تبلیغی دشمن؛ نکته چهارم اجرای عدالت و رفع محرومیت و تبعیض؛ نکته پنجم تقابل با تهاجمهای روزافزون به کانونهای ضدمعنویت و اخلاق، این اقدامات را ایشان در بیانیه گام دوم مورد توجه قرار دادند که به نظرم ما نیز باید از آموزههای مستمر دفاع مقدس در پیشبرد این اهداف بهرهمند شویم.
انتهای پیام/ 121