اردوغان:

سلاح هسته‌ای یا برای همه یا برای هیچ کس

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه گفت: برای حل عادلانه موضوع سلاح‌های کشتار جمعی، یا همه کشور‌ها باید از سلاح هسته‌ای برخوردار باشند یا هیچ کشوری نباید حق استفاده از آن را داشته باشد.
کد خبر: ۳۶۳۴۱۱
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۰ - 24September 2019

سلاح هسته‌ای یا برای همه یا برای هیچ کسبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه  روز سه شنبه در سخنرانی خود در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد با انتقاد از ساختار شورای امنیت گفت: دنیا بزرگ‌تر از پنج کشور است؛ امروز وقت آن رسیده که شاهد اصلاحات در خصوص ساختار‌های نظام جهانی و شورای امنیت باشیم.

رئیس جمهوری ترکیه در ادامه، بخش عمده‌ای از سخنرانی خود را به مسائل سوریه پرداخت و گفت: ما خواستار کمک‌های همه جانبه جامعه جهانی برای پایان دادن به بحران انسانی در سوریه و حمایت از تلاش‌های آنکارا در این خصوص هستیم.

وی افزود: توافق سوچی که ما با روسیه امضا کردیم، همچنان پابرجاست و باید با انجام اقدامات لازم از وقوع کشتار در ادلب و ایجاد یک موج مهاجرت جدید از سوریه جلوگیری کنیم.

اردوغان با انتقاد از اتحادیه اروپا و بیان این مطلب که ترکیه دیگر نمی‌تواند موج جدید آوارگان را تحمل کند، گفت: از مجموع کمک‌هایی که قرار بود اتحادیه اروپا به منظور حضور پناهجویان سوری در ترکیه به آنکارا پرداخت کند، ما تنها سه میلیارد دلار را دریافت کرده‌ایم.

وی که کشورش این روز‌ها گشت زنی‌های مشترک با آمریکا را در مناطق شرقی سوریه آغاز کرده است، خاطرنشان کرد که باید هرچه سریع‌تر به حضور "حزب کارگران کردستان" (پ. ک. ک) و "یگان‌های مدافع خلق" (ی. پ. گ) در منطقه شرق فرات پایان دهیم.

رئیس جمهوری ترکیه تأکید کرد که چنانچه عمق "منطقه امن" در شرق سوریه تا محور "دیرالزور" و "رقه" ادامه یابد، آنکارا می‌تواند تعداد سوری‌هایی که از ترکیه، اروپا و دیگر کشور‌های جهان قصد بازگشت به کشورشان را دارند تا سه میلیون نفر افزایش دهد.

وی افزود: با همکاری آمریکا، روسیه و ایران می‌توانیم آوارگان سوری را از اردوگاه‌ها به منطقه امن در شرق سوریه منتقل کنیم.

اردوغان همچنین برقراری ثبات در سوریه را دارای تأثیرات مثبت بر همسایه این کشور یعنی عراق دانست و در خصوص توافق نهایی برای تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه، گفت: تشکیل و آغاز به کار این کمیته از آن جهت که امنیت سوریه و یکپارچگی آن را تضمین می‌کند، دارای اهمیت بسیار فوق العاده‌ای است.

وی درخصوص مسأله فلسطین، گفت: سازمان ملل باید بیش از آنکه وعده دهد، از ملت فلسطین حمایت کند. اردوغان همچنین اوضاع کشمیر را برخلاف قطعنامه شورای امنیت در این خصوص، یک نوع شبه محاصره خواند.

رئیس جمهوری ترکیه در خصوص موضوعات مرتبط با ایران نیز گفت: امیدواریم تهدیدات علیه این کشور در نزدیک‌ترین زمان و با درایت، مورد حل و فصل قرار گیرد.

هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد از امروز (سه شنبه) در مقر این سازمان در نیویورک آغاز به کار کرد.

رئیس جمهوری ترکیه پس از «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیسان جمهوری برزیل، آمریکا و مصر پنجمین سخنران نشست امروز بود.

انتهای پیام/ 341

نظر شما
پربیننده ها