بهزاد رشیدی خبر داد؛

رقابت ۱۳۳ مستند/ «جشنواره فردا» ترسیم کننده فردای روشن صنعت ایران است

دبیر پنجمین جشنواره فیلم و عکس فردا از رقابت ۱۳۳ مستند در این جشنواره خبر داد و گفت: این جشنواره به‌دنبال ترسیم فردایی روشن برای صنعت ایران است.
کد خبر: ۳۶۴۰۶۹
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۸ - 28September 2019

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، نشست خبری پنجمین جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی «فردا» با حضور «بهزاد رشیدی» دبیر جشنواره و «محمدحسین لواسانی» مدیر روابط عمومی در جهاد دانشگاهی برگزار شد.

«محمدحسین لواسانی» مدیر روابط عمومی جشنواره فردا از افزایش سه برابری آثار در بخش فیلم خبر داد و اظهار داشت: ۷۰۳ اثر به دبیرخانه رسید که نهایتا ۱۳۳ اثر به بخش نهایی راه یافتند که شامل مستند، تیزر تبلیغاتی و... است.

وی افزود: بیش از دو هزار و ۲۰۰ فریم عکس از ۳۵۰ عکاس به دبیرخانه رسید که ۱۲۰ عکس از ۷۰ عکاس در دو بخش صنعتی و تبلیغاتی در شاخه‌های تک عکس و مجموعه عکس به رقابت می‌پردازند. در بخش جنبی هم ۵۰ اثر بین‌المللی دریافت شد که ۹ اثر را پذیرفتیم.

ترسیم فردایی روشن برای صنعت ایران

«بهزاد رشیدی» دبیر پنجمین جشنواره فیلم و عکس فردا در ادامه نشست به تشریح فعالیت‌های شش ماهه جشنواره پرداخت و اظهار داشت: در این دوره از جشنواره، آیین‌نامه جشنواره اصلاح و مقررات بخش‌های فیلم و عکس از یکدیگر تفکیک شد. در این دوره، خوشبختانه شاهد حضور پرشورتر هنرمندان فیلمساز و عکاس بودیم. مدیران مراکز صنعتی و فناوری هم حضور پررنگ‌تری در این دوره هستند.

وی اظهار داشت: برنامه‌های جشنواره توسط یک جمع جوان دانشجویی برای برپایی جشنواره توسط جهاد دانشگاهی هستیم.

این مقام مسؤول خاطرنشان کرد: همانطور که از اسم جشنواره فردا مشخص است، این جشنواره در پی ترسیم فردایی روشن برای ایران عزیز در بخش فناوری و صنعت است.

رشیدی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی همکاری این جشنواره با تلویزیون گفت: یک برنامه ۱۰ قسمتی به صورت مشترک با شبکه مستند تحت عنوان «سینما صنعت» تولید کرده‌ایم که از امشب پخش آن آغاز می‌شود و کارگردانان و برخی از کاراکتر آثار در آن صحبت خواهند کرد. شبکه پنج نیز هم برای نمایش فیلم‌ها اعلام آمادگی کرده است.

رئیس پنجمین جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی فردا گفت: معرفی توانمندی‌های کشور و کیفیت و خدمات محصولات ایرانی از جمله اهداف این جشنواره است. مخصوصاً وقتی مخاطب خارجی این فیلم‌ها را ببینید، در واقع با توان داخلی ایران آشنا شده است. در خیلی از این فیلم‌ها، تجربیات تکرارناپذیر مدیریتی وجود دارد که اگر خوب ثبت شود، قابل انتقال به نسل‌های بعد خواهد بود و بالندگی را به همراه خواهد داشت.

وی خطاب به مدیران صنعت و فناوری کشور گفت: بر اساس پنج دوره تجربه برگزاری جشنواره و بررسی بیش از دو هزار و ۵۰۰ فیلم دریافتی، هنوز مراکز صنعتی ما نتوانسته‌اند از قابلیت‌ها و ظرفیت‌های بالای هنر در راستای اهداف خود (بالابردن توان تولید و کیفیت) استفاده کنند. متأسفانه برخی تولیدات یکبار مصرف است و به نوعی هدردادن منابع کشور می‌شود.

رئیس جهاد دانشگاهی هنر تصریح کرد: وجود رانت در سپردن کار به هنرمندان برای تولید اثر در حوزه صنعت، باعث شده که قابلیت‌ها و خلاقیت‌های دیگر هنرمندان بلااستفاده بماند و امکان ارزیابی هم وجود نداشته باشد. از مدیران مراکز صنعتی دعوت می‌کنم آثار منتخب جشنواره را ببینند و با دبیرخانه جشنواره تعامل کنند تا متوجه سطح کیفی آثار تولید شده در زیرمجموعه خودشان شوند.

وی گفت: برخی مراکز بزرگ صنعتی که آثار تولیدی خوبی دارند، در این جشنواره شرکت نکردند و وقتی دلیل آن را جویا شدیم، شرطشان برای حضور، برنده شدن در جشنواره بود! برای ارتقای سطح کیفی آثار، کنار گذاشتن نگاه‌های سنتی و روزمره و قطع رانت‌ها است.

دبیر پنجمین جشنواره «فردا» تأکید کرد که سهم جوانان در تولید آثار حاضر در این جشنواره بسیار قابل توجه است و برنامه‌های متنوعی را در بخش دانشجویی تدارک دیده‌ایم.

رشیدی در باره اعضای هیأت انتخاب و داوری جشنواره فردا گفت: علاقه‌مند بودیم از برگزیدگان دوره‌های قبل استفاده کنیم که چنین هم شد. در بخش فیلم، مصطفی رزاق کریمی، مجید رجبی معمار، بهروز ملبوس‌باف اصفهانی (از برگزیدگان دوره سوم جشنواره)، محمود اربابی و پریوش نظریه داوری را بر عهده دارند.

وی گفت: برآورد ما برای برگزاری این جشنواره ۵۰۰ میلیون تومان بود که حداقل نیمی از آن توسط جهاد دانشگاهی تأمین می‌شود و مابقی توسط ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان، سازمان سینمایی، شرکت راه‌آهن، فولاد مبارکه، سازمان ایمیدرو، فولاد هرمزگان. ستاد وزارتخانه‌های صنعت، نیرو و ارتباطات به صورت مستقیم کمکی به جشنواره نکرده‌اند. متأسفانه برخی مراکز صنعتی حاضر به کمک به جشنواره بودند اما تقاضاهایی عجیب و غیرمعمول داشتند که ما امکان برآورده شدن آن‌ها را نداریم.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار