به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، مراسم «سلمان ما، زلال چون مهتاب» ویژه تجلیل از فرهیختگانی که شخصیت والای سلمان فارسی را در آثارشان شرح کردهاند، عصر امروز با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و ادب در سرای کتاب برگزار شد.
«سلمان فارسی» در اوج فتنهها ثابت قدم ماند
«نجمالدین شریعتی» مجری این برنامه گفت: سلمان فارسی یکی از چهرههای محجور در تاریخ اسلام و ایران است. هرقدر از فضیلت سلمان حرف زده شود، کم است. او شخصیتی است که در کنار اهل بیت (ع) قرار گرفت و در قلهی افتخارات ایرانیان میدرخشد چراکه خدمات او درخشنده است.
این مجری تلویزیون تصریح کرد: شخصیتهایی همچون سلمان فارسی از جمله اصحاب باوفایی بودند که در اوج فتنهها در مسیر اهل بیت (ع) ثابت قدم ماند. زندگی ایشان جاذبههای بصری زیادی دارد که امیدواریم آقای میرباقری بتوانند سریال ایشان را به بهترین شکل تولید کنند.
نیازمند فکر سلمان فارسی هستیم
در ادامه این مراسم «نیکنام حسینیپور» رئیس خانه کتاب ضمن تسلیت شهادت امام حسن مجتبی (ع) و سالروز وفات سلمان فارسی اظهار داشت: ایده و فکر این مراسم را جناب آقای کاشانی رقم زدند، که امیدواریم در سالهای آینده بتوانیم بهتر به این مسئله بپردازیم.
وی گفت: سلمان فارسی مشاور امین پیامبر بزرگوار اسلام (ص) در موضوعات مختلف بوده که نمونه آن در جنگ خندق نمود پیدا کرده است. ایشان بعد از رحلت پیامبر (ص) در حوزه حفظ اسلام نیز خیلی کوشا بوده است.
رئیس خانه کتاب تصریح کرد: در زمان حکومت ابوبکر وقتی شخصی از او در خصوص اسلام سوال میکنند، او پاسخی ندارد و سلمان به خدمت امیرالمومنین میرود و میگوید با علی بیایید و اسلام را نجات دهید و حضرت تمام سوالات را پاسخ میدهد.
حسینیپور افزود: حضرت سلمان میفرمایند در آینده مسلمانان به سمت حدیث میروند لذا قرآن قابل تحریف نیست اما حدیث مورد تحریف قرار خواهد گرفت. پاکدستی ویژگی زندگی ایشان بوده؛ وقتی سیلی در زمان زمامداری او در مداعن رخ میدهد او تمام وسایلش را در یک بقچه کوچک جمع میکند و سپس به کمک مردم میرود لذا ما امروز به فکر و اندیشه حضرت سلمان نیازمندیم.
سلمان فارسی نشانه هویت ایران است
کاشانی مدیر نشر فرهنگ در ادامه طی سخنانی گفت: در قرآن کریم هر آیهای شأن نزولی دارد، علت نزول برخی از این آیات نیز سلمان بوده است. خداوند از طریق وحی به ایشان سلام میرساند.
وی گفت: این همایش گام اول درباره سلمان فارسی است. امیدواریم خداوند توفیق بدهد تا بتوانیم گامهای بعدی آن را برداریم. پرداختن به سلمان فارسی مسولیتی است که برعهده همه ماست و باید حقمان را درخصوص این نشانه هویتمان را ادا کنیم.
نقش سلمان در نفوذ اسلام به ایران برجسته بوده است
حجتالاسلام محدثی در ادامه این مراسم گفت: اهالی مداعن که از اهل سنت هستند خیلی از ویژگیهای سلمان فارسی سخن میگفتند. روز گذشته نیز تندیسی در زادگاه ایشان در اصفهان رونمایی شد.
وی گفت: جا داشت که ما ایرانیان رخت سفر بر تن کنیم و به زیارت ایشان برویم چراکه فضائل زیادی در خصوص ایشان وجود دارد چراکه ایشان از ائمه لقب سلمان محمدی (ص) گرفته است و در حدیثی از امام صادق (ص) سوال شده که سلمان از اهل بیت (ع) است، صحیح است؟ و ایشان فرمودند بله ایشان از ماست.
این کارشناس دینی تصریح کرد: یکی از ویژگی سلمان صلابت و پایداری در حمایت از اهل بیت (ع) است. در روایت های مختلفی وجود دارد که بعد از پیامبر (ص) همه راه دیگری را رفتند غیر از سلمان، ابوذر، مقداد و عمار که احادیثی وجود دارد که بهشت مشتاق دیدار این چند نفر است.
محدثی افزود: سلمان فارسی نقشهای زیادی را در عرصههای مختلف داشته است؛ نقش سلمان برای نفوذ اسلام در ایران نیز برجسته بوده است. وقتی مناطق ایران توسط سپاه اسلام فتح شد او امین پیامبر (ص) بود طلاهایی که به دست آمده بود، به او سپرده شد. او ساده زندگی میکرد و سادهزیست بود و به مردم خدمت میکرد.
وی گفت: سلمان برای ما الگو است و جهات الگو بودن ایشان فراوان است. او مدتی آتشپرست بود و سپس مسیحی میشود و بلاخره در مدینه اسیر میشود و برده یک یهودی میشود و زمانی که شنیده میشود پیامبر (ص) آمده است او خودش را به آستانه حقیقت میرساند.
انتهای پیام/ 121