به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، سردار سرتیپ دوم پاسدار محمد حسن کاظمی جانشین فرمانده حفاظت سپاه پاسداران در نشست خبری به مناسبت سیامین سالروز فرمان حضرت امام (ره) مبنی بر تشکیل فرماندهی حفاظت سپاه، اقدامات این یگان را تشریح کرد.
وی با بیان اینکه ربایش هواپیما از سال ۱۳۶۳ همزمان با جنگ تحمیلی و تحریمهای دشمن آغاز شد، اظهار داشت: در آن زمان فرمانده وقت سپاه توسط امام (ره) احضار شد و ایشان تاکید کردند سپاه در عرصه فرودگاهها حضور پیداکرده و امنیت خطوط پروازی را برقرار کنند.
وی با اشاره به مخالفتهای صورت گرفته با حضور سپاه در این عرصه، اضافه کرد: عدهای تمایل نداشتند سپاه در این عرصه ورود پیدا کند. ما آن زمان با مخالفتهای جدی روبهرو شدیم و حتی برخی تهدید کردند استعفا میدهند. با تاکید دوباره امام، سپاه بعد از پنجمین هواپیماربایی وارد این عرصه شد. با حضور سپاه میل دشمن برای هواپیماربایی بیشتر شد و میخواستند ثابت کنند با حضور سپاه نیز این کار صورت میگیرد.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۶۷ نیز نخستوزیر وقت با حضور سپاه مخالفت کرد و گفت سپاه از این عرصه خارج شود. اما امام راحل (ره) در پاسخ به نامه فرمانده سپاه نوشتند سپاه همچون گذشته مسئول حفاظت از هواپیماها است و اگر هواپیمایی ربایش شود سپاه مسئول است. پس از ارتحال امام نیز مجدداً این بحث مطرح شد و مقام معظم رهبری نیز این مأموریت را به سپاه محول کردند.
وی بابیان اینکه تا سال ۱۳۸۹، ۱۳۰ مورد هواپیماربایی صورت گرفته است، اظهار داشت: ۲۶ مورد از هواپیمارباییها در هوا اتفاق افتاده و در ۱۳ مورد از آنها نیز مجبور به تیراندازی به سمت هواپیماربایان شدهایم. در سال ۸۹ یک مورد هواپیمایی در پرواز سوریه صورت گرفت که خنثی شد و بعدازآن تا به امروز شاهد هیچگونه اقدام به هواپیماربایی نبودیم.
وی افزود: امروز نیز اگر سپاه حضور نداشته باشد دشمن برای ضربه زدن به ما چنگ و دندانتیز کرده است.
جانشین فرمانده حفاظت سپاه پاسداران بابیان اینکه حفاظت هواپیمایی سپاه طی ۳۰ سال اخیر روند رو به رشدی را طی کرده است تصریح کرد: امروز از سوی برخی کشورهای دوست برای انتقال آموزههای سپاه در حوزه امنیت هوایی به آن کشور ابراز تمایل کردهاند.
وی ادامه داد: برخی کشورهای بزرگ دنیا نیز این درخواست را مطرح کردهاند.
سردار کاظمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ساخت سریال " آسمان من" با موضوع امنیت پرواز اضافه کرد: سوژههای این سریال بیستوششقسمتی از حوادث واقعی گرفتهشده است. سریال "آسمان من" به کارگردانی آقای " آهنج" امروز مراحل پایانی خود را طی میکند و بهزودی از سیمای ملی پخش خواهد شد.
وی با اشاره به حضور پاسداران خواهر در این عرصه بیان داشت: دریکی از هواپیمارباییها سرتیم گروه هواپیماربا یک خانم از اعضای گروهک منافقین بود که در این عملیات به هلاکت رسید. به همین دلیل در این عرصه از وجود خواهران پاسدار استفاده میشود و آنان نیز آموزشهای ویژهای را همپای برادران طی کردهاند.
وی در ادامه تاکید کرد: امروز دشمن میلی به هواپیماربایی ندارد و از این کار مأیوس شده است، چون میدانند در این عرصه موفق نخواهند بود. به همین دلیل آنها به سمت ترور دانشمندان هسته ای رفتند اما این عمل آنان نیز بهسرعت منکوب شد و نتوانستند دست به کار دیگری بزنند. این نیز به دست توانمند پاسداران صورت گرفت.
وی بابیان اینکه فرودگاههای هر کشور، ویترین آن کشور به شمار میروند، تصریح کرد: تا ۳۰ام آذرماه امسال، ۱۵میلیونو۱۳۹هزارو۳۲۰ نفر از فرودگاههای ما تردد کردهاند. اگر نیمدرصد از این افراد از عملکرد امنیتی ما ناراضی باشند، عدد بزرگی خواهد بود. اما ما باافتخار به مردم خدمت میکنیم.
وی با اشاره به شهادت سه تن از پرسنل حفاظت هواپیمایی سپاه در سال جاری گفت: یکی از این شهدا در هواپیمای جت فالکن که در جزیره کیش سقوط کرد به شهادت رسید. دو تن دیگر نیز در آنتونوف ۱۴۰ که در فرودگاه مهرآباد سقوط کرد، به شهادت رسیدند.
وی بابیان اینکه اقدامات خود را در تمام پروازها و فرودگاهها انجام میدهیم، تصریح کرد: برخی استانها بهعنوان استانهای قرمز به شمار میروند. در این استانها احتمال نفوذ افراد به هواپیماها بیشتر است و به همین خاطر اقدامات امنیتی ویژهای صورت میگیرد.
وی در ادامه بیان داشت: سپاه در این عرصه از هیچ کجا الگو نگرفته است و خود را با تمرین و ممارست و نه با آزمونوخطا و با توجه به تهدیدات آماده نگهداشته است.
وی افزود: ما امروز در سطح آکادمیک دورههای حفاظتی و امنیتی برگزار میکنیم و تا سطوح دکتری متون دانشگاهی تهیه کردیم و برخی از نیروهای امنیت پرواز ما مقطع دکتری را طی میکنند.
وی با اشاره به رصد اقدامات سپاه توسط سازمانهای بینالمللی ایکائو و آیوسا، اظهار داشت: هر یک از این دو سازمان تابهحال دو بار ما را بازرسی کردهاند. اخیراً از سوی سازمان LBAآلمان که مسئولیت کنترل خطوط هوایی این کشور را به عهده دارد اقداماتی را برای سنجش آمادگی گارد ما انجام دادند. ما در تمامی مواردی که آنها انجام دادند نمره ممتاز گرفتیم و همهی چیزهایی که برای سنجش ما در هواپیما جاسازی کرده بودند را نیز کشف کردیم.
وی در ادامه تصریح کرد: برنامه ملی امنیت هوانوردی را تدوین کرده و برای شورای عالی امنیت ملی فرستادیم. این برنامه بهترین، جامعترین و کاملترین برنامه موجود است و از این به بعد مبنای بازرسیهای ایکائو خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: نه داعش و نه گروههای دیگر نتوانستهاند شکستی را در مجموعههای امنیتی ما ایجاد کنند.
جانشین فرماندهی حفاظت سپاه در ادامه تصریح کرد: در سال ۸۸ و زمان فتنه اقدامات علیه حفاظت هواپیمایی تشدید نشد اما ما منتظر بودیم که اگر دشمن خواست فتنه را در این عرصه گسترش دهد جلوی آن را بگیریم. خوشبختانه فتنه با درایت مقام معظم رهبری و ۹ دی برچیده شد و اتفاقی در حوزه حفاظت شخصیتها و حفاظت هواپیمایی نیفتاد البته ما آمادگی کامل داشتیم.
کاظمی در پایان خاطرنشان کرد: رؤسای جمهور از هواپیماهای آشیانه که تحت حفاظت است استفاده میکنند ولی اگر از هواپیماهای مسافربری معمولی هم استفاده کنند به دلیل حفاظتی که صورت میگیرد هیچ مشکلی پیش نمیآید. بعضاً رؤسای قوا نیز از این پروازها استفاده میکنند و تاکنون هیچ هواپیمای وزیر یا رئیسجمهور در کشور موردحمله واقع نشده است.
انتهای پیام/