امیر خلبان محمد غلامحسینی:

نابودی نیروی هوایی ارتش بعثی در سال اول جنگ/ هواپیماهایی که حکم آرپی‌جی پیدا کرده بودند!

سرتیپ جانباز و آزاده خلبان امیر «محمد غلامحسینی» با اشاره به نابودی نیروی هوایی ارتش بعثی در سال اول جنگ توسط ایران گفت: 80 درصد از خلبانان شهید ما در یک سال اول جنگ به شهادت رسیدند. 80 درصد این شهدا در دو ماه اول جنگ به شهادت رسیدند برای اینکه جلوی ورود عراق را بگیرند تا نیروهای زمینی ما بتوانند صف‌آرایی کنند یعنی خلبان شد آرپی‌جی‌زن و هواپیما شد آرپی‌جی!
کد خبر: ۳۶۸۰۵۶
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۳۹۸ - ۰۲:۳۷ - 31October 2019

نیروی هوایی تیر پیکان دفاع مقدس بودبه گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس، سرتیپ جانباز خلبان محمد غلامحسینی از اسرای خلبان کشور است که در خاطرات خود از حماسه‌آفرینی‌های خلبانان نیروی هوایی روایت کرده است:

«نیروی هوایی تیر پیکان دفاع مقدس بود. روزی که عراق به ایران حمله کرد شرایط ارتش و نیروی هوایی بسیار بهم‌ریخته و طوری بود که اغلب خلبانان جوان بودند یا درجه سرگردی و سروانی داشتند.

شرایط نیروی زمینی به خاطر کودتای نقاب مخصوصا تیپ 92 زرهی خوزستان بهم‌ریختنه بود. به همین خاطر وقتی ارتش عراق وارد ایران شد نیروی سطحی که جلوی آنان را بگیرد، نداشتیم. دستور تخلیه پایگاه وحدتی دزفول را داده بودند و تعداد زیادی هواپیما به عقبه جبهه برده شده بود و فقط تعدادی هواپیما را با خلبانان جوان نگه داشتند.

برای عبور ارتش عراق از رود کرخه جانفشانی‌هایی که نیروی هوایی کرد بی‌نظیر است، متاسفانه نتوانستیم زحمات ابتدای جنگ نیروی هوایی را در رسانه‌ها به مردم نشان دهیم.

عراق از کرخه پل شناور می‌زد تا ادوات زرهی را به این‌ور آب بیاورد، هواپیمای ما از دزفول بلند می‌شد و با سرعت پایین در ارتفاع پایین برای انهدام پل‌ها اقدام می‌کرد چون اگر به اندیمشک می‌رسید خوزستان از دست رفته بود. همه این مراحل از زمان پرواز تا رهایی بمب، پنج دقیقه بیشتر طول نمی‌کشید.

80 درصد از خلبانان شهید ما در یک سال اول جنگ به شهادت رسیدند. 80 درصد این شهدا در دو ماه اول جنگ به شهادت رسیدند برای اینکه جلوی ورود عراق را بگیرند تا نیروهای زمینی ما بتوانند صف‌آرایی کنند. خلبان شد آرپی‌جی‌زن و هواپیما شد آرپی‌جی. نیروی هوایی ماموریت مشخصی دارد که انهدام نقاط مهم کشور متخاصم به عنوان نیروی واکنش سریع است، ولی گستردگی ماموریت‌ها در آن دوران آنقدر زیاد شد که علاوه بر انهدام نقاط مهم عراق، پشتیبانی نیروی زمینی را هم داشتیم. تردد کشتی‌ها را هم پوشش می‌دادیم، حمل مجروح و مهمات داشتیم و این نیرو چه از سربازی که جلوی در می‌‎ایستاد تا خلبانی که نفر عملیاتی محسوب می‌شد همه جانفشانی کردند.

ما نیروهای گمنامی داریم که در آشیانه‌ها و شرکت‌ها کار می‌کردند که شب و روز نداشتند. پرسنل ما در همه قسمت‌ها حماسه آفریدند و سربلند بیرون آمدند. ما در سال اول جنگ نیروی هوایی عراق را نابود کردیم ولی کشورهای غربی کمک کردند و هواپیماهای مدرن در اختیارشان گذاشتند. از این سمت ما تلاش می‌کردیم نیروی هوایی آنها را نابود کنیم و از آن طرف غربی‌ها از عراق حمایت می‌کردند.

ما تنها با عراق نمی‌جنگیدیم. زمانی برای معالجه به انگلستان رفته بودم که شبکه بی‌بی‌سی در لندن یک برنامه جالب در ارتباط با جا به جایی مواد شیمیایی که صدام علیه ما استفاده می‌کرد، پخش کرد. در این مستند نشان می‌داد این مواد چگونه با تانکر از کشور هلند و از چه مسیرهایی به خاک عراق آورده شدند و چه کسانی در این حرکت دست داشتند. همان زمان تعداد خیلی زیادی از جانبازان شیمیایی را برای مداوا به انگلستان آورده بودند که متاسفانه هیچ کدام سالم برنگشتند. ما باید قدر این زحمات که برای بیرون راندن دشمن از خاک ایران شد را بدانیم.

من از همه بچه‌های نیروی هوایی که خود را جزئی کوچک از آن‌ها می‌دانم تشکر کرده و دستشان را می‌بوسم به خصوص از خلبانان و نیروهای پدافند که حقیقا با محدودیت‌ها و مشکلاتی که داشتیم زحمت بسیاری کشیدند.

انتهای پیام/ 141

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار