به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی جمعه 5 دیماه پس از بازگشت از سفر 6 روزه خود به کشورهای سوریه، لبنان و عراق در فرودگاه مهرآباد تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به دستاوردهای سفر مذکور گفت: در این سفرها ما با مقامات عالیرتبه کشورها به ویژه رئیسجمهور، نخستوزیر و رئیس مجلس و سایر روسای دستگاههای موثر دیدار کردیم و در گفتوگوهایی که با آنان انجام دادیم یک همگرایی از نظر فکری در مسائل مهم منطقه مشهود بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما در این سفر به زیارت حرم اهل بیت (ع) در عراق و سوریه رفتیم و نایبالزیاره مردم بودیم. همچنین در این سفر دیدارهای خوبی را با مراجع تقلید و علمای صاحبنام انجام دادیم.
وی تصریح کرد: در این سفر مسائل دوجانبه اقتصادی و توسعهای مورد بررسی قرار گرفت. در کشور عراق برای حل بحران امنیتی و استفاده از ظرفیتهای این کشور در حوزه تکنولوژی مذاکرات خوبی صورت گرفت. همچنین همکاریهای پارلمانی در این کشورها مورد بررسی قرار گرفت.
لاریجانی گفت: بخش مهم دیگر هدف ما از سفر به این 3 کشور، رایزنی و بحث درباره مقابله با تروریسم بود، زیرا هماکنون این بلای مهم در منطقه وجود دارد و هر 3 کشور سوریه، لبنان و عراق دچار این معضل هستند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با اشاره به اهمیت کشورهای یادشده در محور مقاومت گفت: در این سفر و در هر یک از کشورها مسئله مبارزه با تروریست از نظر سیاسی و امنیتی و نحوه مقابله با آنها مورد بحث و بررسی قرار گرفت. از طرف دیگر شاهدیم در سوریه، فضای امنیتی کاهش یافته، اما تصویری که در رسانهها درباره سوریه نمایش داده میشود، به آن شدت نیست، البته اینکه در بخشی از مناطق سوریه، جریانهای تروریستی مشکلاتی را ایجاد کردهاند، درست است، اما همه کشورهای منطقه باید برای این موضوع چارهای بیندیشند زیرا تروریست عارضهای برای کل کشورهای منطقه است.
وی با اشاره به تسلط ارتش و نیروهای مقاومت لبنان بر اقدامات گروههای تروریستی تصریح کرد: لبنان توانسته با موضوع تروریسم مقابله کند و از نظر سازوکار به توفیقات مهمی دست یابد. همچنین هماکنون در عراق یک آرامش سیاسی حکمفرما بوده و یک وفاق به وجود آمده است. البته این موضوع در گذشته نبود ولی خوشبختانه هماکنون یک وحدت ملی بهوجود آمده است.
لاریجانی با تاکید بر توجه جدی به صحنه محدودسازی گروه تروریستی داعش در عراق و تقویت کیفیت مقابله با این گروه در بخش جنوب و مرکزی در عراق و اقلیم کردستان این کشور، گفت: خوشبختانه در اقلیم کردستان عراق هم سازوکارهایی در این رابطه اندیشیده شده است. از طرف دیگر این هوشیاری در کشورهای منطقه ایجاد شده که تروریست یک معضل عام بوده و قابلیت گسترش دارد.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با اشاره به بررسی راهکارهایی برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری جمهوری اسلامی ایران با کشورهای سوریه، لبنان و عراق افزود: در دیدارهایی که با مقامات این کشورها داشتیم برای توسعه مبادلات اقتصادی و ارائه تکنولوژیهای پیشرفته صنعتی به این کشورها به نتایج خیلی خوبی رسیدیم.
انتهای پیام/