اردوهای جهاد فرهنگی سنگر مبارزه در جنگ نرم است

سال‌هاست بسیجیان در قالب اردو‌های جهادی راهی مناطق محروم می‌شوند تا به نحوی کم‌کاری مسئولان مربوطه را با کار و سرمایه خود جبران کنند. با توجه هجمه‌های فرهنگی بی‌امان غرب، باید همتی به خرج دهیم تا اردو‌های جهاد فرهنگی نیز در شکل وسیع بگیرند.
کد خبر: ۳۷۱۳۰۷
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۵ - 25November 2019

اردوهای جهاد فرهنگی سنگر مبارزه در جنگ نرم استبه گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، بیش از 40 است که غرب و ایادی متخاصمش هجمه گسترده‌ای را علیه انقلاب اسلامی ایران به راه ‌انداخته‌اند و هدفی جز اضمحلال فرهنگ اسلامی ـ ایرانی ما ندارند. با همه توفیق‌هایی که در عرصه دفاع مقدس، سازندگی، رشد علمی و فن‌آوری، اقتدار نظامی و سیاسی به دست آورده‌ایم، متاسفانه در حوزه فرهنگی آن‌چنان که باید موفق نبوده‌ایم.

هرچند هنرمندان بزرگی در فضای انقلاب اسلامی رشد کرده‌اند اما این، همه آن چیزی نیست که انتظارش را داشتیم. همچنان که پیروزی و موفقیت در عرصه سخت و دشوار جنگ تحمیلی و سال‌های سازندگی بعد از آن جز با حضور مؤثر بسیجیان حاصل نمی‌شد، قطعاً عرصه فرهنگی نیز که به تعبیری جبهه‌ای دشوارتر از جنگ تحمیلی است نیاز مبرم به حضور همان بسیجیان بصیری دارد که باید به‌جای لباس خاکی رزمندگان، لباس هنرمندی به تن کنند.

وقتی از تنور گرم هنرمندان نانی برای مردم وطن پخته نمی‌شود، چاره‌ای جز نیست که بسیج با همه توش و توان خود وارد میدان شود. سال‌هاست که مردم مرزنشین و محروم از نداشتن حداقل‌های رفاه گله‌مندند و جز لبخند عافیت‌طلبانه مسئولان پاسخی دریافت نکردند. در طول همه این سال‌ها بسیجیان در قالب اردوهای جهادی، بدون هیچ چشم‌داشتی و با کمترین امکانات در ارتقای سطح کیفی مردم محروم خدمات ارزنده‌ای ارائه داده‌اند. ساختن حمام و مدرسه و مسجد و درمانگاه و ... تنها گوشه‌ای از تلاش‌های جوانان انقلابی در قالب اردوهای جهادی است. تلاش‌هایی که اغلب در هیاهو و غفلت رسانه‌ها گم می‌شوند.

اگر این مقدار کار جهادی جوانان بسیجی نبود، معلوم نبود چه زمانی مناطق محروم کشور به این حداقل امکانات دست پیدا می‎کردند. حضور مؤثر این جوانان مؤمن انقلابی است که روحیه امید را به وجود آورده و خوشبختانه هرسال به تعداد داوطلبان اردوهای جهادی اضافه می‌شوند و همه حوزه‌های مورد نیاز را پوشش می‌دهند. نکته قابل بحث این است که باید توقع حضور بسیجیان را در قالب اردوهای جهاد فرهنگی را نیز داشته باشیم.

در زمانی که با ابزارهای گوناگون مورد هجمه بی‌امان فرهنگی قرار گرفته‌ایم و برخی مدیران فرهنگی به انحای مختلف از بار مسئولیت شانه خالی می‌کنند، توقع کمی نیست تا انتظار داشته باشبم بسیجیان وارد این عرصه خطیر شوند. مطمئناً حاصل کار این جوانان به لحاظ ساختاری و تکنیکی چیزی از کمتر از محصول مشعشعانه هنرمندانی که به انقلاب اسلامی اعتقادی ندارد، نخواهد بود. در بعد تولید محتوا نیز قطعاً جوانان مؤمن انقلابی پیشرو خواهند بود، حداقل امر این است که دیگر شاهد عصبیت افسارگسیخته، موضوعات و مضمون‌های شنیع، سیاه‎انگاری و اهانت به دین و مذهب و ملیت را روی پرده سینما نخواهیم دید.

عرصه فرهنگی کشور به‌شدت نیازمند اردوهای جهادی است تا با آتش به اختیار بودن علاوه بر تولید کالاهای فرهنگی، اجازه جولان به امثال «مهناز افشار» و «تهمینه میلانی» که در حمایت از اغتشاشگران مطالب منتشر می‌کنند، ندهند. علف‌های هرزی که آفت سینمای ایران شده‌اند باید از بین بروند و این میسر نخواهد شد جز با ایجاد اردوی جهاد فرهنگی در گستره وسیع آن. سینما به‌عنوان کارآمدترین و فراگیرترین رسانه پیش از هر حوزه دیگری نیازمند حضور بسیجیانی است که با عزمی راسخ، بصیرت را در روح مخاطبان زنده کنند.

اگر بسیجیان مردم مرزنشین را محروم می‌دانند و وظیفه خود می‌دانند تا از آن‌ها دستگیری کنند، مخاطبان امروز سینما نیز محرومند، محروم از سینمایی سالم و هم‌شأن با انقلاب اسلامی و وقتی کسی از هنرمندان مدعی، چنین سینمایی را ایجاد نمی‌کنند، بسیجیان باید وارد میدان شوند و مخاطبان محروم از آثار ارزشمند را دستگیری کنند.

اگر بسیجیان به ابزار سینما مسلح نباشند چگونه می‌توانند در جنگ نرم توفیقی حاصل کنند و به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی جامه عمل بپوشانند؟ اردوی جهاد فرهنگی در 40 سال دوم انقلاب از ضروریات مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد تا در سال‌های آتی با سینمایی انقلابی در جنگ نرم علیه دشمنان خود غالب شویم.

انتهای پیام/ 161

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار