به گزارش گروه اجتماعی " دفاع پرس "، کامبیز سلطان نژاد در حاشیه همایش علمی سوء مصرف و اعتیاد به الکل از دیدگاه طب بالینی و قانونی که در پزشکی قانونی کشور در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: مصرف الکل در تمام کشورهای جهان به عنوان یک معضل بوده و این موضوع مختص ایران نیست اما در کشور ما به دلیل مسائل شرعی و اسلامی این معضل کمتر است.
وی با بیان اینکه مصرف مشروب در کشور ما به دلیل قبح شرعی و حرمتی که وجود دارد دارای اهمیت بیشتری برای مسئولان است، تصریح کرد: مصرف مواد الکلی موجب بروز نزاع، درگیری و حوادث رانندگی می شود که همه این موارد زیان هایی را به وجود می آورد که بیانگر قبح مصرف مواد الکلی است.
سلطان نژاد با بیان اینکه مصرف مشروبات الکلی تقلبی که یکی از ترکیبات آن متانول بوده که سمی هم هست گفت: گاهی مواد الکلی به صورت قاچاق وارد کشور می شود و هر از گاهی شاهد مسمویت های دسته جمعی با متانول هستیم و مسمومیت ها با متانول اثرات جبران ناپذیری به خصوص در زمینه بینایی دارد.
وی اضافه کرد: از سال 86 با تعداد زیادی از این مسمومیت های دسته جمعی مواجه بودیم که یک نمونه آن از سال گذشته در رفسنجان اتفاق افتاد که موجب مسمومیت 700 نفر و مرگ 12 نفر شد.
مسئول امور آزمایشگاههای سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: از نظر طب بالینی افرادی که به مصرف مود الکلی روی می آورند به انواع بیماری ها مبتلا می شوند که نمونه این بیماری ها انواع سرطان ها مانند مری، معده و پانکراس در ارتباط با مصرف مشروبات الکلی است.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با بیان اینکه پلیس و پزشکی قانونی برای مقابله با سوء مصرف مواد الکلی وارد عمل شدند گفت: تمامی مراکز پزشکی قانونی به دستگاه الکل سنج تنفسی مجهز هستند و همچنین پلیس در بخش راهور در زمینه رانندگانی که پرخطر هستند از دستگاه الکل سنج استفاده می کنند.
سلطان نژاد با بیان اینکه معضل مشروبات الکلی در کشور ما بسیار اندک است، اذعان داشت: آگاهی اجتماعی در زمینه اثرات سوء مصرف مواد الکلی باید افزایش یابد و کار درمانی و همچنین اطلاع رسانی و آگاهی افزایش یابد تا شاهد کاهش بروز مشکلات در جامعه باشیم.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی خاطرنشان کرد: مصرف مشروبات الکلی از لحاظ قانونی محدودیت ها و ممنوعیت هایی دارد و از لحاظ قانون مجازات اسلامی هر نوع خرید و فروش و نگهداری مشروبات الکلی جرم است.
مسئول امور آزمایشگاههای سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: بسیاری از مشروبات الکلی غیر قانونی بوده و در خانه ها تولید می شود و یا اینکه از مرزها به صورت قاچاق وارد کشور می شوند که بر همین استاندارد نبوده و آلاینده های بسیاری از جمله متانول دارد.
سلطان نژاد در پایان با بیان اینکه اتانول جزء مواد الکلی به شمار می رود، گفت: در کشورهای اسکاندیناوی و نروژ به دلیل قیمت بالای الکل، افراد به الکل های ارزان قیمت دست ساز روی می آورند که این موضوع سبب بروز مشکلات بسیاری از جمله نابینایی برای این افراد می شود.
انتهای پیام/