به گزارش گروه اجتماعی دفاعپرس، «سیدحسن رسولی» روز دوشنبه در شانزدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهرستان تهران که با حضور مسئولان اجرایی برگزار شد، درباره حوادث و اعتراضات آبانماه امسال، اظهار داشت: بر اساس قانون شوراها مشخصاً ماده ۸۰ و بندهای مربوطه شورای شهر تهران و شهرستان وظایفی دارد. صرف نظر از عوامل و مؤلفههای مؤثر این وقایع، ما وظیفه داریم در حد بضاعت و امکان از آسیبدیدگان دلجویی کنیم.
وی با تأکید بر اینکه شهر تهران در مقایسه با سایر شهرها به خصوص شهرهای اطراف تهران تلفات جانی کمتری داشت، تصریح کرد: از دست دادن جان انسانها حتی یک نفر در اعتراضات هزینه سنگینی است که نباید اتفاق میافتاد.
رسولی با بیان اینکه ۸۰ درصد از دستگیرشدگان در اعتراضات اخیر ۱۶ تا ۲۴ ساله بودند، گفت: جفرافیای اعتراضات و ناآرامیهای آبانماه در شهرهای اطراف تهران بیش از شهر تهران بود از این رو از اعضای شورای اسلامی شهرستان در بخشهای سهگانه استدعا دارم برای کاهش آلام آسیبدیدگان ناآرامیهای اخیر هر اقدامی که لازم است را انجام دهند و اگر پیشنهادی دارند، اعلام کنند.
رئیس شورای شهرستان تهران با بیان اینکه شورای شهرستان از منظر قانونی برای التیامبخشی آسیبدیدگان آمادگی خود را برای همکاری با مسئولان اعلام میکند، افزود: بر اساس تجربه اندکی که دارم که در گام نخست باید از وقوع این ناآرامیها جلوگیری شود، اما در صورت وقوع اعتراضات باید تلاش شود در اسرع وقت این ناآرامیها به صورت مسالمتآمیز کنترل شود و بعد از آن باید برای عادیسازی و التیامبخشی گام برداشت.
وی با اشاره به تغییر ادبیات مسئولان در مواجه با اعتراضات اخیر، گفت: در روزهای اول هنوز میان مسئولان گفتمان مشترک وجود نداشت، اما خوشبختانه با ورود رهبری به این موضوع این گفتمان ایجاد شده و حتی مقرر شده جانباختگان شهید محسوب شوند.
رسولی با بیان اینکه ۹۰ درصد از معترضان دستگیر شده در گفتوگوی خود اعلام کردند که مطالباتشان معیشتی بوده، اظهار داشت: تردیدی وجود ندارد که در بستر اعتراضات معیشتی، ناراضیان سیاسی داخلی و خارجی سوار بر موج شوند.
وی با اشاره به اینکه شورای شهر تهران به منظور کاهش آلام و آثار منفی به جای مانده از اعتراضات مردمی طرح دو فوریتی «رسیدگی به آسیب دیدگان اعتراضات آبان» را مطرح و تصویب کرد، گفت: سه نفر از اعضای شورای به عنوان اعضای کمیته رسیدگی به آسیبدیدگان اعتراضات آبان انتخاب شدند تا به نمایندگی از شورای شهر تهران با هماهنگی دستگاههای اجرایی سرکشی به خانوادههای آسیبدیده را مطابق وظیفه قانونی و انسانی عمل کنند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه موضوع حریم شهر تهران در سطح دولت و مجلس مطرح و در حال بررسی است، اعلام کرد: طرح تفصیلی منطقه ۲۲ بدون طی تشریفات بدون بررسی و تصویب در شورای اسلامی شهر تهران در شورای عالی معماری و شهرسازی بررسی و مصوب شده است.
وی افزود: این طرح در کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در حال بررسی است و باید قبل از تصویب این طرح نکات مورد نظرمان در شورای شهرستان را اعلام کنیم؛ چرا که منطقه ۲۲ تنها برجهای سر به فلک کشیده نیست و باغهای مردم در محدوده کن را نیز شامل میشوند.
رسولی از عدم تشکیل کمیسیون بند یک مصرح در شیوه نامه مصوبه شورای شهرستان در فرمانداری تهران نیز انتقاد کرد و گفت: این کمیسیون باید به صورت مرتب تشکیل شود و دبیرخانه آن با حضور و همکاری روسای شورای بخشهای سهگانه کن، آفتاب و مرکزی پروندههای مربوط به حریم را بررسی کند. این کمیسیون، نقش راهبردی و اجرایی دارد و اگر فعال نباشد، شیوهنامه نیز اجرایی نخواهد شد.
وی با بیان اینکه پیشبینی توسعه حریم روستاها بخشی لاینفک طرح هادی روستایی هستند، عنوان کرد: همانگونه که برای سایر بارگذاریها در طرح هادی سماجت میشود، باید برای توسعه طرحهای هادی هم پیشبینی لازم انجام شود. در حقیقت در مسیر توسعه روستا، علاوه بر توسعه و بارگذاری مسکونی باید به سایر سرانههای خدماتی نیز توجه شود.
انتهای پیام/ 221