به گزارش خبرنگار دفاعپرس از ساری، «ابراهیم باقری حمیدآبادی» نویسنده و کارشناس علمی پیش از ظهر امروز در جلسه نقد و بررسی کتاب «باران آتش» با بیان اینکه در نقدها باید بیشتر به ظرفیتها بپردازیم، گفت: در معرفی کتابها پرداختن با جنبه ایراد آسیبی است که باید مورد دقت قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه کتاب «باران آتش» یک کتاب ارزشی در حوزه تاریخ شفاهی به شمار میآید، به ویژگیهای کتاب پرداخت و گفت: نویسنده در این کتاب یک انسان را بسیار دقیق روایت میکند.
این کارشناس علمی با بیان اینکه با توجه به فرسایش حافظهای که برای راوی بوجود آمده است، اما کتاب بسیار خوب روایت شده است، گفت: راوی در این کتاب از ساختار رزم ارتش بسیار خوب نقل میکند.
باقری حمیدآبادی به نقد شیوه پژوهش این کتاب توسط مصاحبه کننده اول پرداخت و گفت: اگر پژوهش توسط یک فرد حرفهای انجام میشد، قطعا 250 صفحه به کتاب اضافه میشد.
این نویسنده دفاع مقدس اضافه کرد: راوی قدرت روایت بسیار عالی دارد و تمام صحنهها را به عینه جلوی چشم خود میبیند.
وی با بیان اینکه کتاب «باران آتش» یک سند از نقش ارتش در جنگ را برای ما رونمایی کرده است که تا کنون کمتر با آن مواجه بودیم، گفت: معمولا در کتابهای اینچنینی به نقش سپاه بیشتر پرداخته شده است و روایت از حضور ارتش در جنوب کمتر دیدیم و این کتاب به قابلیتهای ارتش و ایجاد همبسنگی بین سپاه و ارتش به خوبی اشاره میکند.
باقری حمیدآبادی افزود: یکی از شگفتیهایی که برای مخاطب مکشوف میشود ارتباط ستادی بین ارتش و سپاه است.
نویسنده دفاع مقدس ادامه داد: همه جانبه نگری راوی در روایتها نشانگر صادقانه بودن، بدون حشو و حاشیه بودن، بیریا و بدون اغراق بودن این اثر است که به عینه ملموس است.
وی به نقد اثر پرداخت و گفت: اعتقادم بر این است نقدها را نباید به صورت علنی به نویسنده گفت چرا که تأثیر منفی آن بیشتر از وجه مثبتش خواهد بود و بنابراین نقدهای این اثر پس از جلسه برای نویسنده بازگو خواهد شد.
این کارشناس علمی افزود: پرش زمانی کتاب کاملا مشهور است و در خیلی از جای کتاب قطع روایت داریم و باید در ویراست دوم این اثر این موارد را در نظر گرفت.
نویسنده دفاع مقدس با بیان اینکه فرماندهان و رزمندگان ارتش تاریخ زنده دفاع مقدس هستند، گفت: باید به سراغ این افراد برویم تا تاریخ شفاهی ارتش مازندران جان تازهای بگیرد.
وی با بیام اینکه کتاب «باران آتش» با وجود مستندات عددی میتواند مرجع بسیار کاملی باشد، گفت: همچمین این کتاب میتواند برای داستاننویسان و کارگردانان و فیلم نامه نویسان منبع اطلاعاتی خوبی باشد.
باقری حمیدآبادی در پایان از راه اندازی انجمن تاریخ شفاهی مازندران خبر داد و گفت: این انجمن با حمایت مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان و اداره کل حفظ آثار مازندران بزودی راه اندازی خواهد شد.
انتهای پیام/