به گزارش خبرنگار دفاعپرس از ساری، همزمان با هفته پژوهش جلسه نقد و بررسی کتاب «باران آتش» با حضور نویسندگان و پژوهشگران حوزه ادبیات مقاومت پیش از ظهر امروز در سالن جلسات مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان مازندران برگزار شد.
در این جلسه که با حضور سرهنگ ستاد «جمشید عبداللهپور» راوی و «فاطمه قنبری» نویسنده این کتاب برگزار شد، «ابراهیم باقری حمیدآبادی» به عنوان کارشناس علمی به نقد و بررسی کتاب پرداخت.
در ابتدای این جلسه آزادیان رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان مازندران اظهار داشت: فلسفه این اداره کل فراهم آوردن نشستهای مختلف بررسی و نقد کتابها است.
وی با بیان اینکه سازمان اسناد در دو بخش کتابخانه ملی و سازمان اسناد به فعالیت میپردازد، گفت: ارائه خدمات عمومی به مراجعهکنندگان و جمع آوری هر نوع نوشته اعم از روزنامه، فصلنامه و نشریه و... و همچنین جمع آوری و خرید کتابها و نسخههای خطی در دست مردم از جمله اقدامات این سازمان به شمار میآید.
آزادیان در ادامه ضمن تشریح وظایف این سازمان، ادامه داد: تعیین تکلیف بایگانیهای دستگاهها، جمع آوری نسخههای خطی و اسناد در دست مردم و تاریخ شفاهی از جمله وظایف این سازمان یه شمار میآید.
این مسئول با بیان اینکه تاریخ شفاهی در موضوعات سیاسی، نظامی، علمی و ... یکی از موضوعات مهم در کشورمان محسوب میشود، گفت: تاریخ شفاهی که از ذهن افراد استخراج و به کتاب تبدیل میشود از مستندات به حساب میآید و گاهی سندی است که از کشور گرههای بین المللی را باز میکند.
«جمشید عبداللهپور» راوی کتاب «باران آتش» افزود: در تاریخ 27/6/51 وارد دبیرستان نظام شدم و پس از سه سال تحصیل فارغ التحصیل شدم.
وی افزود: 6 ماه قبل از آغاز جنگ تحمیلی در درگیریهای کردستان در بانه حضور پیدا کردم و سختیها و مشقتهای زیادی را متحمل شدیم و 45 روز بدون غذا بودیم و 85 شهید دادیم که اولین شهید ما شهید روشنی بود که پیکرش را پس از 45 روز به عقب برگرداندیم.
عبداللهپور ادامه داد: با شروع جنگ تحمیلی از تاریخ 4/7/59 تا 29/5/67 در منطقه عملیاتی حضور داشتم و پس از آتش بس نیز تا 1/1/71 ماندم و با مسئولیت رئیس ستاد عملیات لشکر 30 مشغول به فعالیت شدم و در مجموع 170 ماه سابقه حضور در مناطق عملیاتی را دارم.
راوی کتاب باران آتش با بیان اینکه در عملیاتهای ثامن الائمه، طریق القدس، فتح المبین، بیت المقدس، بدر، خیبر، والفجر هشت و... حضور داشتم، گفت: در عملیات والفجر هشت مسئول هماهنگ کننده کل آتش توپخانه بین ارتش و سپاه بودم.
وی در ادامه با تقدیر از تلاش نویسنده کتاب و مجموعه اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس مازندران در جمع آوری خاطرات فرماندهان ارتش، گفت: گردآوری و تدوین خاطرات دوران جنگ، کار بسیار خوبی بود که در این اداره کل انجام شد. با وجود اینکه سالها از آن دوران میگذرد و ذهن دچار فراموشی میشود اما گوشههایی از زحمات رزمندگان و فرماندهان در کتاب میآید.
عبداللهپور ادامه داد: عملیاتها باید توسط کسانی روایت شود که در همان عملیاتها حضور داشتند؛ گاها عملیاتها توسط برخی وارونه روایت میشوند.
«فاطمه قنبری» نویسنده کتاب «باران آتش» با اشاره به اینکه کار پژوهش اولیه کتاب، توسط «محمد طالبی» در سال 93 انجام شد، گفت: در مجموع 23 ساعت مصاحبه از 15 جلسه تهیه شده بود که پس از طی فرایند یک ساله تایپ و ویرایش، سال 94 بدستم رسید.
وی با بیان اینکه 10 ساعت مصاحبه تکمیلی با راوی داشتم، گفت: یکی از ویژگیهای بارز راوی در بیان خاطرات، بیان دیدگاه کلی و عامه و به دور از احساسات بوده و راوی حافظه خیلی خوبی داشت که ارزشمند بود و میتوانست بیشتر از منابع بیرونی کمک کند.
ابن نویسنده دفاع مقدس با بیان اینکه کتاب قبل از چاپ، از چند منظر مورد بررسی قرار گرفت، گفت: کتاب به لحاظ محتوای ادبی توسط «زینب بابکی» نویسنده و به لحاظ نظامی توسط امیر گلمایی بررسی شد.
قنبری با بیان اینکه کتاب در سال 95 رونمایی پیش از موعد شد، افزود: رونمایی پس از چاپ هم در 29 فروردین روز ارتش جمهوری اسلامی انجام شد.
«سید حسین ولیپور» جانشین اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران نیز از جمع آوری بیش از 200 ساعت مصاحبه تاریخ شفاهی با فرماندهان و رزمندگان ارتش مازندران خبر داد و گفت: در این زمینه 4 کتاب نیز به چاپ رسیده است و دو کتاب در دست نگارش است.
«سید صمد حسینی واسوکلایی» نویسنده دفاع مقدس نیز گفت: روایت حوادث واقعی جنگ باید در اولویت قرار گیرد و مکتوبات را با سنجهها بسنجیم و نویسندگانی خلق کنیم که در حوزه تاریخ شفاهی جنگ بدرخشند.
وی افزود: در بیان ناگفتههای جنگ نباید شکاف ایجاد شود و نقل اشتباه در روایتهای جنگ آسیب جدی به شمار میآید.
انتهای پیام/