یک استاد دانشگاه تاکید کرد:

لزوم استفاده از فضای وب و شبکه سازی جهت پیشگیری از اعتیاد

یک استاد دانشگاه با تاکید بر استفاده از فضای وب و شبکه‌سازی به صورت اجتماعی برای مبارزه با اعتیاد، گفت: با استفاده از استقبال روزافزون جوانان و نوجوانان از فضای مجازی باید از این شرایط جهت ارائه آموزش‌های پیشگیرانه از اعتیاد اقدام کرد.
کد خبر: ۳۷۴۵۷
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۱ - 31December 2014

لزوم استفاده از فضای وب و شبکه سازی جهت پیشگیری از اعتیاد

به گزارش گروه اجتماعی " دفاع پرس "، به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر دکتر ربابه نوری  رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر و ورود همه مردم و نهادها به موضوع پیشگیری از اعتیاد را مثبت ارزیابی کرد و اظهارداشت: در صورت استمرار این روش و آگاهی بخشی به خانواده ها شاهد کاهش گرایش به سمت مواد مخدر خواهیم بود.

وی یک هدف اصلی و رسالت خانواده را محافظت فرزندان در برابر آسیبهای اجتماعی همچون اعتیاد عنوان داشت و اضافه کرد: متاسفانه خانواده در جامعه امروزی از اهداف اصلی خود فاصله گرفته است که باید اقدامات اساسی در این رابطه انجام و آگاهیهای لازم را ارائه سازیم. همچنین موازی با تلاش خانواده در این زمینه از مشارکتهای اجتماعی همچون تشکلهای دانشجویی و دانشگاهی در جهت مقابله و پیشگیری از اعتیاد بهرهمند شویم.

این روانشناسی بالینی با بیان اینکه مداخلات اجتماعی ـ دانشجویی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی همیشه موثر و نتیجه بخش بوده است، افزود: استفاده از فضای وب و شبکه سازی به صورت اجتماعی برای مبارزه با اعتیاد و کاهش گرایش به مواد مخدر ضرورت دارد.

نوری با اشاره به اینکه نبود شادی مناسب یکی از دلایل گرایش به مواد مخدر و الکل به شمار میرود، گفت: بسیاری از جوانان و نوجوانی که درگیر معضل مواد مخدر به ویژه اعتیاد شده اند برای دور شدن از احساسات منفی یا راهی برای اجتماعی شدن به سمت این مواد گرایش پیداکردهاند. لذا علاوه بر ارتقاء و گسترش اطلاع رسانی در این رابطه، باید اعتماد لازم به جوان در اداره امور داده شود تا شاهد گرفتار شدن آنها به سمت و سوی مواد مخدر باشیم.

وی در رابطه با نحوه و نوع ارائه آموزشهای پیشگیرانه از اعتیاد توضیح داد: آموزشها باید استاندارد و در دسترس همگان باشد که استفاده از شبکه دوستان و همسالان، شناخت زیرساختها و مداخلات همزمان اجتماعی در این موضوع بسیار موثر است. همچنین آموزش ها باید به صورت مستمر در جامعه ارائه شود.

این استاد دانشگاه در رشته روانشناسی بالینی ادامه داد: گاهی افراد توانایی حل مسائل را نداشته و بدون درنظرگرفتن ابعاد دیگر کوتاهترین راه را انتخاب میکنند، به طور نمونه برای فارغ شدن از مشکلات یا کسب لاغری و زیبایی به مصرف مواد مخدر صنعتی و انواع روانگردانها روی می آورند. لذا باید تفکر حل مساله باید آموزش و ارتقاء داد تا افراد جامعه به ویژه در سنین پرخطر جوانی و نوجوانی قبل از تصمیمگیری ارزیابیهای لازم را انجام دهد.

نوری تاکید کرد: ورود روانشناسان به عرصه ارائه آموزش تفکر حل مساله در جامعه ضرورت دارد.

وی یکی از علل مصرف ریتالین میان دانشجویان را استرس زیاد عنوان کرد و توضیح داد: ضعف تفکر حل مساله بین دانشجویان مصرف کننده باعث میشود، به دلیل حجم زیاد دروس انباشته شده و افسردگی ناشی از دوری خانواده و افت تحصیلی، به سمت مصرف ریتالین روی آورند.

این استاد دانشگاه اظهارداشت: ضعف اطلاعرسانی و عدم مداخلات روان درمانی سبب افزایش مصرف این روانگردان در میان دانشجویان است. باید علتهای مصرف مواد میان دانشجویان را شناخت و پس از ارزیابی به صورت ریشهای جهت رفع ان اقدام کرد.

نوری با اشاره به لزوم آموزش مهارتهای زندگی در میان جوانان خاطرنشان کرد: تحقیقات اخیر نشان میدهد بیشترین مصرف مواد در میان دانشجویان ریتالین و حشیش است و اکثرا برای افزایش تمرکز از این مواد استفاده میکنند لذا باید توانمندسازیها جهت پیشگیری از اعتیاد را ارتقاء و گسترش دهیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار