برزگر:

تبحر ایران در سیاست‌ورزی نیازی به خروج از برجام ندارد

تحلیلگر مسائل بین‌الملل گفت: به نظرم نیازی به خروج ما از برجام نیست و ایران با همان تبحری که در سیاست‌ورزی دارد، کار خودش را پیش می‌برد.
کد خبر: ۳۷۴۷۲۹
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۰ - 17December 2019

تبحر ایران در سیاست‌ورزی نیازی به خروج از برجام نداردبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، روزنامه‌نگار و تحلیلگر مسایل بین‌الملل جلال برزگر، پیرامون (تحلیل و بررسی مذاکرات ایران و کشورهای اروپایی عضو برجام) در گفت‌وگویی اظهار داشت: کشورها در فضای بین‌الملل به برخی موضوعات شهره هستند، مثلا عربستان در عرصه جهانی معروف به نفت، خرما و تروریسم است و ما در عرصه بین‌الملل به نفت و سیاست‌ورزی مشهوریم. یعنی منظور این است که ما در زمینه سیاست‌ورزی در عرصه بین‌الملل ایران ید طولانی داریم و یک بازیگر توانمند به شمار می‌آییم و این سیاست ورزی جزء مزیت نسبی ماست. بخش مهمی از این سیاست‌ورزی در عرصه بین‌الملل، مذاکره و تعامل است.

وی افزود: هیچ‌گاه ایران در سیاست ما به مذاکره و گفت‌وگو پشت نکرده و همواره دیگران را به مذاکره دعوت کرده است، اما این به معنای عدول از خواسته‌هایش نبوده است و به این معنی که امید و چشمداشت خاصی به یک طرف دارد و اگر این کار نشود، ایران رو به قبله می‌شود، به این شکل نبوده است و طبعا اکنون هم به این صورت نیست. لذا در فرایند برجام که باز خودش بخشی از هنر مذاکره ایران به پشتوانه قدرت ملی و دفاعی صورت گرفت و به جایی رسید که اگرچه این روزها کم لطفی‌ها به دولت و برجام زیاد است، به دلیل یکسری اتفاقاتی است که رخ داد.

تحلیلگر مسائل بین‌الملل ادامه داد: امروز برخی می‌گویند ارزان فروشی شده است و خدعه خوردیم که کاری با این سخنان ندارم و از ایران به معنای کلیت آن صحبت می‌کنم نه به معنای ایران آقای x یا y. اگر برجام خوب نبود و مذاکره قوی در آن صورت نگرفت، معتقدم ما بعد از برجام قوی‌تر نمی‌شدیم و آمریکا هرگز از برجام خارج نمی‌شد. چرایی خروج آمریکا از برجام خیلی از پاسخ‌ها و حقایق را در خودش دارد. لذا هنر سیاست‌ورزی ایران در عرصه بین‌الملل که پس از نفت به آن شهره هستیم، خودش را نشان داد و به جایی رسیدیم که آمریکا احساس مغبون بودن کرد و زیر میز زد و رفت.

جلال برزگر گفت: آمریکا خود را در برجام مغبون دید، چون مشاهده کرد، نه موشک ایران مصادره شده، نه صنعت هسته‌ای ایران و محدودیت‌ها همه زمان دار و قابل بازگشت بوده است. فکر کرد که سرش کلاه رفته است و در منطقه ایران هنوز قدرتمند است، برای همین از برجام خارج شد و ایران ماند و چند کشور اروپایی و البته چین و روسیه. هر چند بعضی می‌گویند همه تخم‌مرغ‌ها در سبد برجام بود، به نظرم چنین سخنی درست نیست، چون اکنون ارتباط ما با چین و روسیه به قوت خودش باقی است و اصلا بدون کمک چین و روسیه برجامی شکل نمی‌گرفت.

وی افزود: در شرایط کنونی به دلیل بدعهدی‌ها، گام‌های کاهش تعهدات برجامی با قوت از سوی جمهوری اسلامی پیش می‌رود و در واقع به نوعی متوازن‌سازی این توافق است. به عبارتی توافقی که بخش عمده آن از سوی طرف اروپایی انجام نشده، دلیلی ندارد که همه آن از سوی ما دقیق و مو به مو انجام شود. در حال حاضر برخی معتقدند باید به اروپایی‌ها بگوییم ما را به خیر شما امیدی نیست، شر مرسان و خداحافظ. ما اصلا چه صحبتی با هم داریم و هر کس کار خودش را بکند و حتی اگر اروپایی‌ها از شورای امنیت هم قطع‌نامه بیاورند، دیگر از این وضعیت امروز بدتر نخواهد شد که تحریم‌ها به حداکثر فشار خود رسیده است.

تحلیلگر مسائل بین‌الملل در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو اظهار کرد: به نظرم نیازی به خروج ما از برجام نیست و ایران با همان تبحری که در سیاست‌ورزی دارد، کار خودش را پیش می‌برد و به طرف‌های مقابل می‌گوید صحبت و گفت‌وگو کنیم و شما هم تعهدات عقب‌مانده را انجام دهید. هر وقت شما تعهداتتان را انجام دادید، من هم قدمی برای متوازن‌سازی تعهدات فی ما بین برمی‌دارم و از تهدیدات برخی کشورهای اروپایی مانند فرانسوی‌ها ترسی ندارم و کار خودم را انجام می‌دهم.

منبع: رادیو گفت‌وگو

انتهای پیام/ 900

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار