ارائه نسخه جدید طرح معامله قرن همزمان با ادامه پروژه نا آرام سازی در لبنان و عراق

انتشار ابعاد جدید از طرح معامله قرن نشان می‌دهد که تنش‌ها در عراق و لبنان فراتر از هدف گرفتن محور مقاومت و با اهداف این طرح مبنی بر تغییر نقشه خاورمیانه در ارتباط است.
کد خبر: ۳۷۴۷۴۷
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۰ - 17December 2019

ارائه نسخه جدید طرح معامله قرن همزمان با ادامه پروژه نا آرام سازی در لبنان و عراقبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، زمانی که حرکت‌های اعتراضی به طور غیرمترقبه و غافلگیر کننده در لبنان و عراق آغاز و سریع با تغییر ماهیت مطالبات از معیشتی و اقتصادی به سیاسی و طرح مطالباتی همچون تغییر نظام سیاسی و یا تاکید بر سرنگونی دولت‌های حاکم به خشونت و درگیری کشیده شد این تصور ایجاد شد که گویا هدف از این حرکت‌های اعتراضی مقابله با قدرت منطقه‌ای ایران است و به همین منظور این حرکت‌های اعتراضی درست در حلقه‌های محور مقاومت ترتیب داده شده است.

اما اکنون با انتشار ابعاد جدیدی از طرح موسوم به معامله قرن مشخص می‌شود که طرح و برنامه جدیدی فراتر از مهار محور مقاومت در کار است و آن تغییر نقشه خاورمیانه بر اساس طرحی است که از آن به معامله قرن تعبیر می‌شود. تا پیش از این بر اساس اطلاعاتی که از این طرح آشکار شده بود و یا تحرکات و اقداماتی که در جریان بود چنین برداشت می‌شد که این طرح هر چند به نام فلسطین مطرح می‌شود، اما در عمل به خارج از حوزه فلسطین نیز گسترش می‌باید و در قالب آن تلاش می‌شود همانند (سایکس – پیکو) نقشه جدیدی بر منطقه تحمیل شود با این تفاوت که اگر طرح تقسیم قبلی با محور فرانسه و انگلیس انجام شد، اما طرح تقسیم جدید عمدتا با محوریت راستگرایان اسرائیلی و آمریکایی و به کمک تازه به دوران رسیده‌های سعودی و اماراتی و برگزیتی‌های انگلیس صورت می‌گیرد. از این دید تجاوزات و توسعه طلبی‌هایی که هر یک از این بازیگران در سال‌های اخیر بعمل آورده اند گامی در این راستا محسوب می‌شود.

البته تاکنون مفاد طرح موسوم به معامله قرن به طور کامل منتشر نشده و هرچند به نظر می‌رسد یکی از عوامل اصلی آن جلوگیری از واکنش‌ها بوده است، اما در عین حال به نظر می‌رسد این طرح با واکنش‌هایی که دریافت می‌شد همواره در حال چکش کاری بوده و متناسب با شرایط و تحولات تغییراتی در آن ایجاد می‌شد.

این تغییرات در نسخه جدیدی که شبکه المیادین منتشر کرده تا حدودی قابل مشاهده است. در اطلاعاتی که تا پیش از این منتشر می‌شد حاکی از این بود که محوریت تشکیل دولت فلسطینی از کرانه باختری به نوار غزه منتقل می‌شود و رژیم صهیونیستی با اعمال حاکمیت مطلق خود بر کرانه باختری طرح راستگرایان این رژیم مبنی برتشکیل دولت خالص یهودی و یا طرح یک دولت و دوملت رقم می‌خورد، اما بر اساس اطلاعات جدید چارچوب کلی طرح راستگرایان صهیونیستی حفظ می‌شود و شهرک‌های صهیونیست نشین و دره اردن و یا بیت‌المقدس همچنان در حاکمیت این رژیم باقی می‌ماند، اما در عین حال تلاش می‌شود با ایجاد پل هوایی و یا جاده‌های زمینی ارتباط فیزیکی بین نوارغزه و کرانه باختری برقرار شود و ذیل عنوان فلسطین جدید تعریف شوند.

این طرح به یک معنا حد وسط طرح تشکیل دو دولت مورد حمایت جامعه جهانی و طرح یک دولت و یک ملت مورد نظر راستگرایان صهیونیستی است، اما در عین حال با انتظارات فلسطینی‌ها و همچنین قطعنامه‌های سازمان ملل فاصله زیادی دارد و حداقل‌های جامعه فلسطینی را تامین نمی‌کند چراکه در این قطعنامه‌ها بر تشکیل دولت فلسطینی در کل اراضی کرانه باختری و نوار غزه به پایتختی بیت المقدس و حق بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه و کاشانه خود تاکید و تصریح شده، اما به هیچ یک از این موارد در طرح موسوم به معامله قرن اشاره نشده است.

منبع: صدا و سیما

انتهای پیام/ 900

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار