به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، معصومه سادات صادقی مدرس حوزه و پژوهشگر با اشاره به رویکرد امام خمینی (ره) به وحدت حوزه و دانشگاه گفت: با آغاز انقلاب اسلامی دغدغه و انتظار امام راحل (ره) در زمینه وحدت حوزه و دانشگاه به مرحله عینی و عملی رسید.
این مدرس حوزه مسئله وحدت حوزه و دانشگاه را یک مسئله اصلی و اساسی برای انقلاب دانست و گفت: ما حوزه و دانشگاه را دو نهاد عمده و اثرگذار برای ایجاد یک تمدن اسلامی می دانیم چراکه اگر این دو نهاد کنار هم قرار گیرند، کار خود را انجام دهند و در عین حال رابطه متقابل با هم داشته باشند می توان به حکومت اسلامی و رشد و بالندگی مورد نظر دست یافت.
صادقی در ادامه اظهارات خود مطرح کرد: آیا ما پس از گذشت چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی و ورود به گام دوم انقلاب به وحدت حوزه و دانشگاه رسیدهایم و آیا علوم دانشگاهی و جهت معرفتی در حوزه های علمیه به موازات هم حرکت کرده اند یا خیر؟
این پژوهشگر گفت: تلاش اصلی دشمنان و مستکبران این بود که حوزه علم را از حوزه دین جدا کنند و ما هم تصمیم گرفتیم حوزه و دانشگاه را با ایجاد وحدت، به هم نزدیک کنیم اما هم اکنون شاهدیم اکثر دانشجویان حوزه علمیه را یک حوزه متعصب و دانشگاه را مکانی علم آموز میدانند البته در سال های اخیر استقبال دانشجویان با مدرکهای ارشد و دکتری به سمت حوزه علمیه بسیار زیاد شده بطوریکه ۷۰ تا ۸۰ درصد ورودی های ما دانشجویان هستند.
وی همچنین رفاه و تعالی جامعه، آگاهی حوزه علمیه از جدیدترین پیشرفت های علمی، شکست نقشههای شوم دشمن و رفع نیازهای جامعه مبتنی بر معرفت دینی و علوم دانشگاهی را از مهمترین برکات وحدت بین حوزه و دانشگاه در جامعه برشمرد.
صادقی با اشاره به اصول و راهبردهای وحدت حوزه و دانشگاه بیان کرد: در وهله اول دانشگاهها و حوزههای علمیه باید از فضای یکدیگر شناخت پیدا کنند. علاوه براین، حضور عالمانه روحانیون در دانشگاه ها، تبادل و ترکیب و تکمیل روش های حوزه و دانشگاه، آگاهی حوزه و دانشگاه از نظام آموزشی یکدیگر، حضور فعال حوزه در مسائل عمده علمی جهانی و گسترش تشکیل جلسات همفکری مشترک بین حوزه و دانشگاه مهم ترین راهکارهای وحدت حوزه و دانشگاه به شمار میروند.
انتهای پیام/161