به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «دکتر علم الهدی» رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه اظهار داشت: در ادامه روند تحول در دستگاه قضا، قوه قضائیه فراخوانی عمومی را به منظور نقش آفرینی و تعامل مجموعههای مردمنهاد با این قوه ارائه داده و از مردم خواسته تا در راه تحقق عدالت همکاری و نظرات خود را مطرح کنند؛ مشارکت در این فراخوان از طریق سامانه ایده امکان پذیر است.
در این فراخوان با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر مردمی بودن تمام برنامههای تحولی قوه قضاییه و اهمیت اتخاذ سیاستهای مشارکتی در تحقق عدالت و با توجه به ظرفیت گسترده نهادهای مردمی و توانمندی آنها در اجرای اصل ۱۵۶ قانون اساسی و سیاستهای کلی قضائی و با در نظر داشتن قوانین و مقررات ناظر بر فعالیت نهادهای مدنی آمده است: حسب دستور ریاست محترم قوه قضاییه، چارچوبی برای نقشآفرینی و تعامل نهادهای مردمی با قوه قضاییه در حال تدوین است که در تحقق این مسیر تاکنون برخی از نخبگان، فرهیختگان و فعالان نهادهای مردمی همکاریهای شایانی کردهاند.
به گزارش خبرگزاری میزان، در ادامه فراخوان با اشاره به لزوم عمل به وعده ریاست قوه قضاییه مبنی بر جمع سپاری و بهرهمندی حداکثری؛ از عموم مردم شریف ایران، نخبگان، فرهیختگان و مسئولان و فعالان نهادهای مردمی فعال از قبیل مساجد، سازمانهای مردم نهاد، تشکلهای مردم نهاد، هیئات مذهبی، گروههای جهادی، خیریهها و بقاع متبرکه از آنها دعوت شده است نظرات خود را در این موضوع بامحوریت پاسخ به سوالات ذیل پس از مطالعه توضیحات پیوست، حداکثر تا ۱۴ دی ۱۳۹۸ به سامانه ایده به نشانی ww.idea.adliran.ir ارسال کنند.
سئوالات مطرح شده در فراخوان به شرح زیر است:
۱- قوه قضاییه با تمهید چه سازو کاری میتواند با بهرهمندی از ظرفیت نهادهای مردمی، مطالبات اجتماعی مرتبط (واقعی و مجازی) با منافع عمومی را دریافت، حمایت و رسیدگی کند؟
۲- قوه قضاییه با انجام چه اقداماتی در چارچوب ماده ۵ قانون پیشگیری از وقوع جرم، میتواند از ظرفیت نهادهای مردمی در پیشگیری از وقوع جرم استفاده کند؟
۳- قوه قضاییه با انجام چه اقداماتی میتواند عملکرد نهادهای مردمی در میانجیگری و صلح و سازش میان طرفین دعوی را تسهیل کند؟
۴- سازمانهای مردمنهاد برای اینکه بتوانند در چارچوب ماده ۶۶ قانون آیین دادرسی کیفری، بند «پ» ماده ۳۸ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور و ماده ۱۴ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، اعلام جرم نموده و در مراحل دادرسی شرکت کنند، با چه موانعی روبرو هستند و راهکارهای رفع این موانع کدامند؟
۵- قوه قضاییه چگونه میتواند عملکرد نهادهای مردمی در حمایت از بزهدیدگان و حمایت از خانوادههای محکومان کیفری را تسهیل کند؟
۶- قوه قضاییه با انجام چه اقداماتی در چارچوب ماده ۲ قانون تبدیل شورای سرپرستی زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی به سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی و بند ج ماده ۳۸ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور، میتواند از ظرفیت نهادهای مردمی در اصلاح، آموزش، اشتغال زایی، رفع مشکلات مادی و معنوی و بازاجتماعی شدن محکومان به ویژه محکومان به حبس استفاده کند؟
۷- در راستای تحقق ماده ۱۱ قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور، قوه قضاییه چگونه میتواند از ظرفیت نهادهای مردمی برای انجام وظایف محوله این سازمان، مانند گزارش فساد، اعلام تخلف و سوء جریانات استفاده کرده و حمایتهای لازمه را به عمل آورد؟
۸- قوه قضاییه به جهت مبارزه با فساد و ارتقای سلامت اداری دستگاه قضائی، چگونه میتواند با بهرهمندی از ظرفیت نهادهای مردمی، نظارت مردمی را توسعه دهد؟
۹- قوه قضاییه در چارچوب وظایف و اختیارات خود، چه نوع حمایتهایی را میتواند از نهادهای مردمی برای نقش آفرینی این نهادها در اداره کشور بعمل آورد؟
۱۰- در چارچوب قوانین و مقررات مرتبط با وظایف قوه قضاییه، کدام خدمات در قوه قضاییه قابل واگذاری و یا مشارکت نهادهای مردمی است؟
۱۱- قوه قضاییه با انجام چه اقداماتی میتواند مشارکت و نقش آفرینی نهادهای مردمی را ترویج و بخصوص گفتمان سازی کند؟
۱۲- قوه قضاییه به جهت ارتقای سرمایهی اجتماعی و اعتماد عمومی به دستگاه قضائی چگونه میتواند با بهرهمندی از ظرفیت نهادهای مردمی، مشارکت مردمی را توسعه دهد؟
۱۳- نهادهای مردمی برای تقویت رویکردهای آموزشی و تربیتی در راستای تحقق اهداف قوه قضاییه و مبتنی بر ظرفیتهای موجود قانونی، چه اقداماتی را میتوانند انجام دهند؟
۱۴- با توجه به ظرفیتهای ساختاری قوه قضاییه مانند معاونت فرهنگی، معاونت اجتماعی و پیشگیری، معاونت حقوقی، دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی، سازمان زندانها و ... راهکارهای فعال سازی نهادهای مردمی برای ارتقای کارآمدی بخشهای مختلف قوه قضاییه چیست؟
علاقمندان تا چهاردهم دی ماه برای ارسال نظرات خود از طریق سامانه ایده در موضوعات مبارزه با فساد، صیانت از حقوق عامه، دفاع از آزادیهای مشروع، حمایت از اطفال و نوجوانان، سلامت، زنان و خانواده، حقوق بشر، محیط زیست، امر به معروف و نهی از منکر، حمایت از بیماران ناتوان جسمی و روانی و حمایت از بزه دیدگان و خانوادهها آنها مهلت دارند.
گفتنی است سیدحجتاله علم الهدی رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه چندی پیش در مورد برنامههای پژوهشگاه قوه قضاییه در هفته پژوهش با اشاره به سامانه ایده گفت: این سامانه تاکنون ۱۲ هزار بازدید داشته، ۳۵۰ نفرهم عضو شدند (برای مطرح شدن ایدهها حتما باید به عضویت این سامانه درآیند) و ۱۴۹ ایده در همین مدت کوتاه به ثبت رسیده است. ایده را هرکسی میتواند به دو صورت اجمالی و تفصیلی ارائه کند و پس از این کارگروههایی کار علمی و تخصصی میکنند و در صورت لزوم از فرد ایده دهنده دعوت میکنند که اگر لازم باشد ایده مطرح شده به طرح پژوهشی تبدیل میشود.
منبع: میزان
انتهای پیام/ 900