دریادار خانزادی:

حضور بیگانگان امنیت منطقه را به خطر می‌اندازد

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان این که حضور بیگانگان از جمله آمریکا امنیت منطقه را به خطر می‌اندازد، گفت: هیچ گلوگاهی در تولید و به‌کارگیری تجهیزات نداریم.
کد خبر: ۳۷۶۶۰۶
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۴ - 30December 2019

حضور بیگانگان امنیت منطقه را به خطر می‌اندازدبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «دریادار حسین خانزادی» فرمانده نیروی دریایی ارتش در گفت‌وگویی ضمن تشریح دستاورد‌های رزمایش مرکب دریایی ایران، چین و روسیه، اظهارداشت: چند موضوع موجب شد که این رزمایش از اهمیت بیشتری برخوردار باشد؛ اولین موضوع حضور سه قدرت بزرگ آسیایی در این رزمایش بود.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها و غربی‌ها سال‌ها بر این منطقه تسلط داشتند و پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی یکی از استراتژیک‌ترین نقطه‌های جهان را از دست دادند و مردم ایران عزیز از حاکمیت در این منطقه برخوردار شدند که امروز برای ملت‌های جهان الگو شده است. امروز از این منطقه قدرتی بیرون آمد که پنجه در پنجه استکبار داده و با آن‌ها مقابله می‌کند؛ این قدرت حتی توانسته با قدرت‌های جهان همکاری کند و ائتلاف تشکیل دهد.

خانزادی افزود: ایران اسلامی چهل سال است که در تحریم قرار دارد و کسی باور نمی‌کرد ایران بتواند از این تحریم‌ها بیرون بیاید و بتواند چنین رزمایشی را ترتیب دهد؛ این اولین بار است که قدرت‌های آسیایی در کنار هم قرار می‌گیرند. تا به امروز هر رزمایشی که در منطقه شکل گرفته یا توسط آمریکایی‌ها تشکیل شده و یا آنکه آن‌ها بر آن نظارت داشتند و این تنها رزمایشی است که امریکایی‌ها هیچگونه دخالتی در آن ندارند.

وی با بیان این که این رزمایش همان طور که از اسمش مشخص است «کمربند امنیتی دریایی»، روی موضوع امنیت تاکید بسیاری دارد و وقتی صحبت از امنیت می‌کنیم آن چیزی که به عنوان یک پدیده شوم و ناخواسته در منطقه وجود دارد و دست استکبار در آن جا هست یعنی ۲ زیردریایی که خطوط مواصلاتی دریایی تجارت جهانی را مورد تهدید قرار داده است گفت: این رزمایش اقدامی در جهت مقابله با دزدان دریایی است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به ربوده شدن یک کشتی ایران در سال ۹۱ توسط دزدان دریایی و آزادی آن توسط نیروی دریایی، بیان کرد: در این رزمایش یک عملیات ترکیبی را برای مقابله با دزدان دریایی و رهایی کشتی از دست دزدان دریایی انجام دادیم. یک رزمایش که تو سط نیرو‌های یک کشور انجام شود به آن رزمایش مشترک می‌گویند و اگر توسط چند کشور این رزمایش برگزار شود به آن رزمایش مرکب می‌گویند؛ به همین دلیل رزمایش مشترک ایران چین و روسیه یک رزمایش مرکب است. در این رزمایش زبان بسیار اهمیت دارد و نیاز به یک زبان مشترک برای انجام تاکتیک‌ها است.

خانزادی ادامه داد: در این رزمایش سه کشور حضور داشتند که هر کدام به زبان ویژه و خاص خود صحبت می‌کنند؛ به همین دلیل استفاده از یک زبان مشترک برای اجرای تاکتیک‌ها و همچنین مقابله با بیگانگانی که به دنبال رصد و بررسی رزمایش هستند تا بتوانند از اطلاعات موجود استفاده کنند ضروری است. به همین دلیل یک زبان مشترک ر زمایش که قبلاً در قالب یک کتاب درآمده بود و اجرا شده بود به تأیید طرف‌های روس و چینی رسید و ما آن را در این رزمایش مورد استفاده قرار دادیم.

حضور بیگانگان از جمله آمریکا امنیت منطقه را به خطر می‌اندازد

وی با تاکید بر این که ناوشکن روسی به همراه دو شناور پشتیبانی در روند رزمایش شرکت کرد، گفت: این رزمایش از پیشرفته‌ترین شناور‌های ضد جنگ در ضد جنگ زیردریایی است. ضمن تسلیحات بسیار خوبی در ارتباط با رزم سطحی در اختیار دارد. این ناوشکن روسی ۴ هزار و ۲۰۰ تن وزن دارد و بسیار پیشرفته است و از سیستم راداری بسیار پیشرفته برخوردار است.

ناور چینی نیز ۷ هزار و ۴۰۰ تن وزن دارد و یکی از پیشرفته‌ترین شناور‌های چین است و ایران نیز متناسب با کلاس این رزمایش تجهیزات مورد نیاز را به میدان آورد و متناسب با طراحی از پیش تعیین شده در این رزمایش شرکت کرد. بنابر توافقات انجام شده میان سه کشور بنا داریم همه ساله این رزمایش مشترک را برگزار کنیم. ما به دنبال دستیابی به امنیت جمعی هستیم و به همین دلیل از کشور‌های منطقه دعوت می‌کنیم که به ما ملحق شوند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: ایران داری مرز‌های آبی بسیاری است. در دریای خزر نیز به دنبال برگزاری یک رزمایش مشترک با کشور‌های منطقه هستیم. ما هیچ تهدیدی را در این منطقه متصور نیستیم. تنها تهدیدی که می‌تواند در خلیج فارس وجود داشته باشد حضور بیگانگان از جمله آمریکاست که امنیت منطقه را به خطر می‌اندازد و تنها منطقه‌ای که نیاز به هماهنگی بیشتر برای برگزاری رزمایش و تأمین امنیت بود دریای عمان و شمال اقیانوس هند بود و به همین دلیل این رزمایش طراحی و برگزار شد.

این رزمایش در ۱۷ هزار کیلومتر مربع برگزار شد و در رزمایش‌های آتی قطعاً این منطقه رزمایش گسترش می‌یابد.

خانزادی تصریح کرد: این رزمایش به نوعی یک نمایش قدرت و اقتدار بود؛ البته قدرت نه به آن معنا که تجاوز به حریم کشور‌های دیگر رخ دهد. اقتدار به این معنا که نیرو‌های دریایی کشور‌ها توانایی کنترل و برقراری امنیت منطقه را دارند. در این رزمایش کنترل منطقه را تمرین کردیم به این معنا که امنیت زیر سطح روی سطح و آسمان را تأمین کنیم و رقیب نمی‌توانست از این فضا بر علیه ما استفاده کند. استکبار جهانی به طور کلی جامعه جهانی که آمریکا در سطح آن قرار می‌گیرد هر چند وقت یکبار یک رزمایش را علی‌رغم وجود امنیت کامل در خلیج‌فارس برگزار می‌کنند و هیچ اتفاق خاصی در این رزمایش‌ها رخ نمی‌دهد؛ بازتاب رسانه‌ای نیز ندارد، اما در این رزمایش تمرین واقعی تاکتیک‌هایی که از قبل برنامه‌ریزی شده بود صورت گرفت و این تاکتیک‌ها، تاکتیک‌هایی است که در صورت تهدید امنیت برای تأمین امنیت لازم و کافی است. همه نیرو‌های شرکت کننده در این رزمایش از جمله نیروی دریایی ارتش و سپاه به‌خوبی توانستند از مأموریت‌های محوله سربلند بیرون بیایند.

وی با اشاره به تلاش برخی کشور‌ها برای ایجاد یک ائتلاف در منطقه گفت: این ائتلاف یک ائتلاف بی معنی است و وجود آن نیز بی معناست. در کنار هم قرار گرفتن برای موضوعی که خودش نیز موضوعیت ندارد تلف کردن هزینه هاست و با استقبال کشور‌ها روبرو نشد.

خود آن‌ها که همواره در منطقه حضور داشتند امروز بر اساس آمار و اطلاعات موجود مانند گذشته حضوری در منطقه ندارند؛ آن‌ها می‌دانند که باید به صورت منظم و با رعایت همه قوانین و مقررات زیر چشمان فرزندان ایران اسلامی در نیرو‌های دریایی عبور و مرور داشته باشند. دیگر دوران پرسه زدن‌ها تمام شده و ما اجازه هیچ گونه خطایی را به آن‌ها نخواهیم داد. تشکیل ائتلاف دور ریختن سرمایه ملت‌ها بوده است که ما معتقدیم این نباید شکل بگیرد.

خانزادی گفت: ما همزمان با این رزمایش یک رزمایش عملیاتی دیگر را در یک منطقه دیگر انجام می‌دادیم و در آن عملیات جنگ الکترونیک را اجرا می‌کردیم. یگان‌های نیروی دریایی در کنار اینکه امنیت را در ساحل برقرار می‌کنند، در این رزمایش نیز شرکت کرده اند. سهند ایرانی‌ترین ناوشکنی بود که در این رزمایش حضور داشت.

وی درباره جدیدترین برنامه‌ریزی ستاد کل نیرو‌های مسلح در خصوص رزمایش‌های سالیانه، گفت: در چهارچوب رزمایش‌های مرکب نیز باید بگویم با توجه به اینکه ارتش جمهوری اسلامی ایران ریاست دور‌های ایونس را بر عهده دارد در آینده‌ای نزدیک یک رزمایش مشترک را خواهیم داشت.

هیچ گلوگاهی در تولید و به‌کارگیری تجهیزات نداریم

فرمانده نیروی دریایی در خصوص توانمندی کشورمان برای تهیه و تولید تجهیزات مورد نیاز نیروی دریایی، اظهار داشت: با وجود این که ۴۰ سال است که تحت شدیدترین تحریم‌ها قرار داریم با جرأت می‌توانیم بگوییم که هیچ گلوگاهی در تولید و به‌کارگیری تجهیزات نداریم و در بهمن ماه پیش بینی الحاق ناوشکن جمهوری اسلامی ایران دنا را خواهیم داشت. همچنین الحاق اولین ناوشکن مین شکار را در آینده نزدیک خواهیم داشت.

وی افزود: سهند آماده اعزام به یک مأموریت دریایی دور است و زمانی که ما از یک نیروی دریایی بین المللی سخن می‌گوییم یعنی آماده انجام مأموریت در هر زمانی هستیم.

خانزاده بازدید از بنادر سواحل کشور روسیه در سال آینده را یکی از برنامه‌های نیروی دریایی ارتش اعلام کرد و گفت: ما آماده هستیم تا بنابر برنامه ریزی‌های ستاد کل نیرو‌های مسلح کشورمان در مأموریت‌های مختلف شرکت کنیم.

وی درباره شرایط کنونی خطوط کشتیرانی و امنیت تجارت دریایی کشورمان گفت: امنیت کامل در خطوط دریایی برقرار است و اگر منظور شما اقدام انگلیس در توقیف نفتکش ایرانی است این اقدام یک دزدی دریایی است و اگر تکرار شود به شدت با آن برخورد خواهیم کرد، ما امروز اسکورت کشتی‌ها ایران را به خوبی انجام می‌دهیم و هیچ مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

منبع: مهر

انتهای پیام/ 900

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار