رییس سازمان زندان‌ها در شیراز بیان کرد

لزوم ایجاد اشتغال جهت مراقبت پس از آزادی زندانیان

رییس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کل کشور گفت: برای مراقبت پس از آزادی زندانیان، باید برایشان کار و اشتغال ایجاد کنیم تا باز به دامن جرم پناه نبرند.
کد خبر: ۳۷۷۱۷
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۸ - 04January 2015

لزوم ایجاد اشتغال جهت مراقبت پس از آزادی زندانیان

به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از شیراز، دکتر اصغر جهانگیر در مراسم تودیع و معارفه مسئولین جدید و قدیم زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی فارس در شیراز اظهار داشت: 5 درصد از مردان و 40 درصد از زنان زندانی از سوی خانواده طرد میشوند. این طرد شدن آسیبهای بیشتری به فرد و جامعه میزند.

وی بیان کرد: اگر از نظر فلسفه مجازات به زندان نگاه کنیم، در یک جمله باید بگوییم حفظ ارزشهای حاکم بر جامعه، ضرورت مجازات را بیان میکند.

جهانگیر با بیان این که در سال بیش از600 هزار نفر وارد زندانها می شوند که ورود همه با ضرورت نیست، تصریح کرد: دستگاه قضایی باید با ضرورت افراد را به زندان بفرستد؛ چرا که زندان، علاوه بر هزینه برای دستگاه قضایی، مشکلات زیادی را به خانواده و جامعه وارد میکند.

وی با تاکید بر اینکه سیاستهای کیفری اسلام تاکید به زندان به عنوان یک مجازات اولیه ندارد، افزود: در اسلام، حق الله از حق الناس تفکیک شده و از طرف دیگر، تشریح مجازاتهای تتمیمی از جمله دیه و ارش، نشان دهنده این است نگاه اسلام در درجه اول، نگاه حبس نیست.

رییس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کل کشور ضمن تاکید بر این که عمده زندانهای ما از طریق فرایند غیر رسمی منجر به حبس میشود، گفت: ما باید ببینیم چه سازو کارهای رسمی انجام نشده که فرایندهای غیر رسمی به این جا می رسد.

جهانگیر افزود: اگر در بحثهای مختلف اجرایی و دولتی دقیق باشیم، این فضا ایجاد نمی شود که خیلی جرایم پیش بیاید. ساز و کارهای قانونی باید به سمتی برود که قانون شرایط را برای گرفتن حق مردم اقدام کند.

وی با تاکید بر اینکه امروز یکی از جرایم سازمان یافته در کشور مواد مخدر است گفت: اگر چه این بخش یکی از مهمترین فعالیت هاست،اما علت عدم توفیق در این بخش، نشان میدهد که در سایر فرایندهای رسمی جامعه خوب عمل نکردیم.

رییس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور بیان کرد: اگر موادمخدر استثنا شود، در هیچ بخش دیگر نقش مجریان امور در شناسایی مجرمین پررنگ نیست و خود مردم باید گرفتار شوند تا دادشان درآید که این علامت خوبی نیست.

جهانگیر سه وظیفه اصلی سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی اقدامات اجرای حبس، حمایت خانواده و حمایت بعد از خروج از زندان را وظایف اصلی این سازمان دانست و افزود: در مورد اول با کمبود فضای زندان ها، و تراکم جمعیت مواجه هستیم و بعضا همین مساله خود باعث مشکلات بیشتری می شود.

وی با تاکید بر این که در بحث حمایت از خانواده، تا کنون 192 انجمن حمایت از خانواده در کشور تاسیس کردیم که به صورت انجمن های مردم نهاد فعالیت می کنند که به دلیل کمبود بودجه، خیلی در کار خود موفق نیستند، تصریح کرد: برای این که بتوانیم مراقبت های پس از خروج داشته باشیم، باید برای زندانی کار و اشتغال ایجاد کنیم تا پس از آزادی باز به جرم پناه نبرد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها