گروه سایر رسانههای دفاعپرس: «جوزف نای»، مبدع نظریه قدرت نرم و استاد دانشکده علوم سیاسی دانشگاه هاروارد و محقق برجسته روابط بینالملل است.
ریاست شورای اطلاعات ملی، دستیار وزیر دفاع و دستیار معاون وزیر خارجه برخی از مناصب دولتی است که پیش از این نای بر عهده داشته است.
نای علاوه بر همکاری با روزنامه نیویورک تایمز، واشنگتن پست و والاستریت ژورنال، چندین کتاب از جمله «پارادوکس قدرت امریکا» و «قدرت نرم: ابزارهای موفقیت در سیاستهای جهانی» را نگاشته است. نای برای اولین بار اصطلاح «قدرت نرم» را در اواخر دهه ۱۹۸۰ به کار برد. او به همراه رابرت کوهن نظریه نئولیبرالیسم را بنیان نهاد.
پروفسور «جوزف نای» در گفتوگویی در خصوص اقدامات دونالد ترامپ در مقام ریاست جمهوری آمریکا اظهار داشت: بسیاری از مردم میگویند اخلاق هیچ نقشی در سیاست خارجی ندارد. کشورها باید ابزار دفاع از خود را فراهم کنند و هنگامی که بقا در معرض خطر است، هدفها وسیله را توجیه میکنند. در جایی که انتخاب معنی دار وجود نداشته باشد، هیچ اخلاقی نمیتواند وجود داشته باشد.
وی افزود: همان طور که فیلسوفان میگویند «باید متضمن توانستن است». هیچ کس نمیتواند شما را به خاطر انجام ندادن کار غیرممکن مقصر بداند. با این منطق، ترکیب اخلاق و سیاست خارجی یک اشتباه منطقی است، مثل اینکه بپرسید آیا چاقو خوب صدا میدهد به جای اینکه بپرسید آیا چاقو خوب میبرد یا اینکه آیا جارو به جای جارو کردن خوب رقص میکند.
وی تأکید کرد: با این استدلال در قضاوت درباره سیاست خارجی رئیس جمهور ما باید به سادگی بپرسیم که آیا کارکرد آن خوب بوده است، نه اینکه بپرسیم آیا کارکرد آن اخلاقی بوده است یا خیر.
نای در پایان اظهار داشت: برخی اقدامات ترامپ در مقایسه با اقدامات همه روسای جمهور ما از زمان جنگ جهانی دوم بیسابقه نیست. هیچ رئیس جمهور کاملاً اخلاقی نبوده است، اما کمتر کسی به اندازه ترامپ غیر اخلاقی بوده است.
منبع: مهر
انتهای پیام/ 900