به گزارش دفاع پرس، شهید محمدرضا ارجمندنیا در سال 1341 در یک خانواده دینی و مذهبی دیده به جهان گشود و از همان دوران کودکی با شرکت در کلاسهای قرآنی بسیاری از مسائل دینی را فراگرفته و آنها را به دوستان و آشنایان خود تعلیم میداد.
این شهید والامقام دوران نوجوانی خود را با حضور در کلاسهای قرآن و احکام دینی سپری کرد و در زمان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در فعالیتهای مختلف ضد رژیم شرکتی فعال داشت و به همراه دوستانش تلاشهای فراوانی را در زمینه پخش اعلامیهها و نوارهای امام خمینی(ره) انجام میداد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی شهید ارجمندنیا به عضویت کمیته انقلاب اسلامی درآمد و در آنجا نیز خدمات شایانی را در راستای کمک به اهداف عالی انقلاب از خود به یادگار گذاشت پس از مدتی که از خدمتش در کمیته انقلاب میگذشت وارد حوزه علمیه قم شد و به فراگرفتن علوم دینی و حوزوی مشغول شد.
این شهید بزرگوار علوم حوزوی را با موفقیت در حوزه علمیه قم به پایان رساند و پس از آن به خدمت مقدس سربازی رفت و در زمان خدمتش کارهای بسیار مهمی به وی سپرده میشد پس از آن نیز با حضور در جبهههای جنگ حق علیه باطل در راه دفاع از خاک پاک میهن اسلامی رشادتهای فراوانی را از خود نشان داد.
حضور شهید ارجمندنیا بهعنوان امام جماعت رزمندگان در سنگرهای دفاع مقدس موجب شده بود نماز جماعت به طرز باشکوهی برگزار شود و در محورهای عملیاتی که قرار داشت همواره موجبات آرامش و دلگرمی رزمندگان را فراهم میکرد.
سرانجام این شهید والامقام پس از انجام مسئولیتهای مهم و حساس در دوران هشت سال دفاع مقدس در سال 1363 در عملیات عاشورا به درجه رفیع شهادت رسید.
در وصیتنامه این شهید بزرگوار آمده است: برادران دینی ما باید دستگیری از ظالمان را سرلوحه کار خود قرار دهند و با تمام قدرت دست ابرقدرتها و ظالمان را بر مسلمانان کوتاه کنند و امروز که روز مبارزه علیه دشمن فرار رسیده به سوی جبههها و سنگرهای حق علیه باطل بشتابید و اسلام را از دست قارون صفتانی که به شکل کعبالاحبار در آمدهاند نجات دهید.
وی مینویسد: رهبریت، مرجعیت و نیابت از واسطه فیض خداوند «امام عصر (عج)» امروز در دستهای الهی امام امت است که از حیث معرفت و در معرکههای جهاد، علم و تقوی گوی سبقت را از دیگران ربودهاند و در صحنه عمل برتری خویش را اثبات کردهاند و امید و نور دیده پیروان و مقلدان هستند.
این شهید والامقام در ادامه وصیتنامه خویش به دوستان طلبه و روحانی سفارش میکند که شما لوایی بر دست و قبایی بر تن دارید که روزگاری ائمه اطهار(ع) آن را بنا نهادهاند و در اختیار داشتهاند و حق اجتهاد و تفقه از آنها بر شما تفویض گردیده، پس آنطور که شایسته است و خود نیز بهتر میدانید با دو جناح علم و عمل طریق ائمه اثنیعشر را بپیمایید و در این مسیر پر خطر صبر کنید که خدا با صابران است.
یکی از همرزمان این شهید در خاطرات خود آورده است: عطوفت و مهربانی شهید ارجمندنیا در بین همرزمانش مشهود بوده و این شهید حتی در برخی از مواقع کارهای شخصی دوستانش را بدون اینکه آنان اطلاع داشته باشند انجام میداد و هرگاه از انجام عملیاتی اطلاع پیدا میکرد نخستین فردی بود که اعلام آمادگی میکرد.
مادر این شهید والامقام در خاطرات خود مینویسد: پسرم از دوران کودکی در کنار فراگیری قرآن و علوم دینی بههمراه دوستان وهمکلاسیهایش فعالیتهای بسیاری را علیه رژیم پهلوی انجام میداد و در اوایل انقلاب بهصورت شبانه فعالیت داشت و ما هم از آن اطلاعی نداشتیم و بر اساس گفتههای دوستانش بیشتر اعلامیهها و نوارهای امام از منزل ما پخش شده و بیشتر فعالیتهایش بر ما پوشیده بود.
پدر این شهید بزرگوار میافزاید: در زمان جنگ تحمیلی شهید حضوری فعال در عملیاتها داشت زمانی که به جبهه جوب برای مبارزه با دشمن رفته بود خبر آوردند که عدهای از رزمندگان مجروح شدهاند و من برادرش را برای پیدا کردن محمدرضا فرستادم، اما نتوانست او را پیدا کند، زیرا او به دوستانش سفارش کرده بود که پیکرش را برنگردانند چرا که میخواهد مفقود بماند.
منبع:فارس